Puhutaanpa taas säästä. Tai oikeastaan siitä, että rajoittaako sää pukeutumista ja ennen kaikkea tyylikkyyttä. Luen aina huvittuneena niitä kommentteja missä vedotaan siihen, että “Keski-Euroopassa (tai esim. Pariisissa) lapset puetaan kauniista ja täällä vain kurahaalareihin lähes ympäri vuoden”. Voin kokemuksella nyt sanoa, että mm. Ranskassa ilmat ovat niin leudot, että siellä ei yksinkertaisesti ole tarvetta kurahaalareille. Tai paksuille talvisaappaille ja makupussimaiselle untuvatakille. Ranskassa ei tarvitse käydä läpi sitä mutavaihetta, kun lumi sulaa ja kadut ovat märät ja rapa roiskuu. Jo pelkästään autot ovat täällä tähän aikaan vuodesta niin likaisia, että niihin pääseminen ilman, että takki on täysin lian peitossa on jo varsinainen ihme. Viimeksi eilen puhdistin kenkiäni mudan peitosta, kun erehdyin ottamaan yhden askeleen nurmikon puolelle.

Kannattaa myös pitää mielessä se, että kulttuurierot Suomen ja Ranskan välillä ovat aikamoiset. Etenkin jos puhutaan Pariisista+lapsista ja verrataan näitä kahta Suomeen. Täällä lapset ovat puistoissa leikkimässä ja hyppivät kuralammikoissa, mutta Pariisissa tätä ei harrasteta (puistoja kyllä, mutta ei ihan samalla tavalla). Ei siis ihme, että he puetaan huomattavasti siistimmin läpi vuoden. Pariisiin ei tule paukkupakkasia tai kahta metriä lunta, joten kenkien pitoa ei tarvitse miettiä tai sitä, että saako untuvatakin hupun vedettyä niin kiinni, että lumimyrskyn kuorissa pystyy hautautumaan takin sisälle.

Vastaan siis omaan kysymykseeni, eli kyllä – sää rajoittaa pukeutumista ja mielestäni siinä ei ole mitään pahaa. Siinä vaiheessa, kun ulkona on -20 astetta ja lunta sataa päin näköä, niin tyylikkyys on viimeinen asia mielessäni ja se on ihan ok. Tuulipukukansa tai ei, niin mielestäni on vain järkevää pukeutua säähän sopivasti senkin uhalla, että ei olisi ihan niin chic, kuin ne pariisilaiset, heh! Ja vielä hyvä esimerkki on ranskalainen poikaystäväni, joka ennen tänne muuttoaan jaksoi aina ihmetellä sitä, että miksi ne kaameat toppahousut löytyvät niin monen jalasta. No muuton jälkeen ei mennyt montaa viikkoa, kun hän antoi periksi ja osti ne hemmetin toppahousut. Ymmärsi sen, että pakkasilla ulkona on huomattavasti mukavampaa, kun ei tarvitse palella.

 

Sorry guys, no translation this time, but I wish you all a great weekend!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save