Koin ihan mielettömän elämyksen alkuviikosta, kun pääsin tutustumaan Atelier Colognen tuoksumaailmaan heidän  uudessa Stockmannin shopissa. Merkki ei ollut itselleni ennestään tuttu, mutta kyseessä on ranskalainen vuonna 2009 perustettu parfyymitalo, jonka tuoksut ovat saaneet inspiraationsa legendaarisesta Eau de Colognesta. Tuoksuja on nykyään yli kaksikymmentä ja jokaisen takana on ihana tarina. Kuulostaa ehkä kornilta, mutta jokainen tarina ja tuoksu vie sinut mielessäsi ihan muihin maisemiin. Olen sitä mieltä, että täydellisellä tuoksulla on todella se voima viedä muualle ja Atelier Colognen tuoksut tekevät juuri niin. Olin tilaisuuden jälkeen jotenkin niin onnellinen ja kotona tajusin, että nämä tuoksut sai mieleni niin positiiviseksi. Sitrusperäiset tuoksut veivät minut takaisin Etelä-Ranskan vuosiini ja hetken tuntui kuin olisin mennyt ajassa taaksepäin ja ajelin taas pitkin Rivieran kiemuraisia vuoristoteitä. Se sai pakostakin hymyn huulilleni! Harvinaista oli myös se, että jokainen tuoksu jota nuuhkin oli mielettömän uniikki, mielenkiintoinen ja tunteita herättävä. Tätä en ole ikinä kokenut tuoksujen kanssa aikaisemmin, joten Atelier Colognen tuoksuissa on jotain taikuutta. Olin ihan tuoksuhuuruissa, kun tulin kotiin ja vaahtosin miehelleni tästä kokemuksesta niin, että hänkin innostui toden teolla Atelier Colognesta.

 

I experienced something magical this week with Aterlier Cologne. This French Maison de Parfume was established in 2009 and now they carry over 20 amazing perfumes. I didn’t know I was so into fragrances until now, because this experience really blew my mind. And I’m not even exaggerating here. Each scent has it’s own story and this combination takes you completely somewhere else. I could almost feel myself being back in South of France when I was testing some of the perfumes and many of them brought back so many memories. When perfumes do that, there is something magical happening.

 

 

Kauniin tilaisuuden jälkeen sain valita yhden lempituoksuni ja vaikka olisin voinut valita helposti kymmenen, niin yhden tuoksun kanssa koin “rakkautta ensi nuuhkaisulla”. Kyseessä oli Haute Couture-linjan Santal Carmin. Tämän tuoksun tarina kuuluu näin: “Hänellä oli kimallusta silmissään, odottava intuitio tulevasta ja sammumaton uteliaisuus elämää kohtaan. Jonain päivänä hän mullistaisi maailman. Nyt oli se hetki, kun hän voisi toteuttaa unelmansa. Uusi aikakausi oli valmis alkamaan”. En tiedä tästä omalla kohdallani, mutta otan tämän ilolla vastaa, heh!

 

During the event I got to select my favorite perfume and even if I could have chosen almost any of them, one was truly special. It was love at first sniff, heh. My absolute favorite was Santal Carmin from the Hauture Couture-collection (the perfumes from this collection are described as powerful, rare and precious). This perfume is something that I’ll cherish for years to come. 

 

 

Yksi toinen ihana tarina ja tuoksu joka vei minut Etelä Ranskaan oli Cédrat Enivrant-niminen parfyymi:”Aurinko laski meren taakse, ja he saivat jälleen olla yhdessä. Tunnelma oli käsinkosketeltava. He eivät voineet lopettaa keskustelua. Oliko siitä tosiaan niin kauan? He muistelivat vanhoja aikoja kyyneleet silmissä, välillä nauraen. He toivoivat, että tämä hetki ei loppuisi koskaan. Auringon noustessa he olivat yhä siinä. Siinä hetkessä oli ystävyyttä”. Tämä tuoksu sai minut kaiholla muistelemaan mieheni ja minun ensikohtaamista, ystäviäni ja niitä upeita Etelä-Ranskan vuosiani. Elämäni parhaita aikoja, joita kannan onnellisena mukanani.

 

There were many other favorites as well and the ones from the Joie de Vivre-collection took me straight back to South of France. The scents in this collection have citrus, so no wonder. All of them are super fresh and I would say perfect for dreaming! My favorite from this collection was Bergamote Soleil. The story of this perfume goes; “They drove all night long taking turns… The minivan was the same one they had when they first met. He spotted it instantly, driving along the line of bergamot trees leading up to the villa. The table was already set for lunch. He wasn’t surprised to see them. It was as if they had always been together. This moment was a blessing and a reminder of so many treasured years.”

 

 

Näitä tarinoita ja ihania tuoksuja siis riitti, joten ei ihme, että oli lähestulkoon tunteet pinnassa sen puolitoistatuntisen jälkeen. En tosiaan tiennyt, että tuoksuista voisi olla näin innoissaan, mutta tämä kokemus todisti, että kyllä voi. Suosittelen siis lämmöllä tutustumaan Atelier Colognen tuoksumaailman jo pelkästään sen kokemuksen vuoksi. Varoitan tosin, sillä heidän shopista on mahdoton lähteä ilman tuoksua mukanaan, eli valmistautukaa siihen. Pieni luksuselementti on vielä se, että 30ml kokoisille tuoksupulloille voi valita nahkaisen suojakotelon ja koteloon saa vielä nimikoitua haluamallaan tekstillä. Ihana lahjaidea! Tuoksujen hinnat alkavat 60€ ja kalleimmista (200ml pulloista) saa maksaa 195€.

 

All of the stories were fitting the perfumes so well and I heard that the couple behind the brand actually come up with the stories first and then create the scent to fit the tale. No wonder these two work so effortless together! I really didn’t know I could get this excited over perfume, but now it’s proven that I can. This experience was amazing and I recommend you all to find your nearest Atelier Cologne retailer and go experience it for yourselves!

 

 

Kiitos Atelier Cologne ja L’Oreal tästä upeasta elämyksestä!

 

Thank you so much Atelier Cologne and L’Oreal for this amazing experience!

You May Also Like

2 comments

Reply

Onpa kauniita tarinoita tuoksujen taustalla. Täytyypä käydä nuuhkimassa!

Reply

Eikö? Ja niin ihania tuoksua, että suosittelen niihin tutustumista! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *