Kotikuume 1

 

Kerroin, että tänä vuonna tarkoitus olisi aloittaa omistusasunnon etsiminen. Olemme asuneet Suomessa nyt kaksi vuotta ja viihtyneet täällä niin hyvin, että uskallamme ottaa seuraavan askeleen. Sain teiltä toiveen kertoa enemmän tästä aiheesta, joten täältä pesee!

Toiveissa olisi tosiaan löytää kämppä ydinkeskustasta ja hintataso huomioon ottaen, etsimme kaksiota. Asumme tällä hetkellä 50 neliön kodissa ja koko on riittänyt vallan mainiosti, koska kaappitilaa on hyvin ja varsinaisia hukkaneliöitä ei juurikaan ole. Kylppäri on tulitikkuaskin kokoinen, mutta onpahan jäänyt enemmän neliöitä sitten varsinaiseen asumistilaan. Yksi asia mitä tässä tämän hetkisessä kodissa ei kuitenkaan ole ja mikä on meidän kriteereistä lähestulkoon tärkein, on valoisuus. Se on loppujen lopuksi viihtyvyyden kannalta niin oleellinen asia ja koska vietämme paljon aikaa kotona, niin on harmi, että luonnonvaloa ei tähän kotiin juurikaan pääse. Ideaalikoti sijaitsisi ylimmässä kerroksessa, mikä olisi valoisuuden kuin myös rauhallisuuden kannalta paras ratkaisu. Saimme uudet yläkerran naapurit viime vuonna ja vaikka tilanne on rauhoittunut paljon, niin silti välillä ottaa päähän herätä viikonloppuna kesken unien yläkerran ääniin. Äänet toki kuuluvat kaupunkiin ja on asia mitä täytyy kestää, jos täällä haluaa asua, mutta jos yläkerrassa asuu joku ja äänieristys on lähes olematon, voi se vaikuttaa suurestikin esim. unenlaatuun ja kotona viihtymiseen. Kun itse ei naapureita voi valita, niin ylimmän kerroksen asunto olisi kaikista “turvallisin” vaihtoehto.

Parasta olisi löytää remonttikohde, jotta saisimme siitä juuri omannäköisen. Tiedän, että niitä on vaikeampi löytää, koska moni muukin haluaa rempata kodin jo ihan sijoitusmielessä. Se on siis ensisijainen toiveemme, mutta jos emme löydä sopivaa kohdetta ja vastaan tulee budjettiin sopiva “valmiskohde”, niin ei sekään olisi poissuljettu vaihtoehto. Meillä olisi vain niin hyvä tilanne remontoimisen suhteen, sillä meillä olisi hyvä remonttitiimi tiedossa ja meillä olisi myös koti vanhemmillani remontin ajan. Olisi siis ihan unelma löytää ihan pommikuntoinen kämppä hyvästä taloyhtiöstä ja tehdä siitä juuri sellainen koti mistä olemme haaveilleet (budjetin rajoissa tosin, heh).

Tiedän, että tästä voi tulla pitkä projekti ja saa nähdä pääsemmekö tänä vuonna asiassa eteenpäin, mutta ainakin laitamme verkot vesille. Onneksi alla on kiva koti, joten meillä ei ole mikään kiire täältä pois, mutta olisihan se järkevämpää maksaa omaa pois korkean vuokran sijaan. Saa siis nähdä miten käy, mutta tämä on meille tämän vuoden suurin haaste/toive!

 

Kuvat: Pinterest.

Davida Cashmere Style Plaza26

 

Kashmir on vain niin ylivoimainen materiaali ja ehdoton suosikkini (tai kenen se ei olisi?). Kashmirvillan pehmeys ja lämmittävyys on myös ihan omaa luokkaansa, joten ei ihme, että moni suosii etenkin näin talvisin tätä ihanaa materiaalia. Itselläni kaikki kashmirtuotteet ovat pysyneet erittäin hyvässä kunnossa, mutta poistatan niistä mahdolliset nypyt säännöllisesti ja pesen niitä harvoin. Pidän aina pitkähihaista aluspaitaa neuleiden alla, joten lähinnä tuuletan ne vain käytön jälkeen ja sitten viikkaan takaisin kaappiin (en ikinä roikota niitä henkarilla). Silloin kun on pesun paikka, vien ne suosiolla pesulaan.

Sain tämän kuvissa näkyvän Davidan kashmirsetin jo marraskuussa, mutta vasta nyt ehdimme ikuistamaan sen kuviin. Kiitos ihanan aurinkoisen viikonlopun! Haastavinta tässä vuodenajassa on valottomuus ja etenkin kun työskentelen päätoimisesti muualla ysistä viiteen, niin ainoat hetket kuvata on oikeastaan viikonloppuna. Onneksi kevät siintää jo horisontissa ja muutaman viikon päästä valon määrä on jo huomattavasti suurempi. Nyt on muutenkin luvattu aurinkoisia päiviä, joten ei tästä talvestakaan voi valittaa!

Ihanaa keskiviikkoa kaikille!

 

Davida Cashmere Style Plaza18

Davida Cashmere Style Plaza11 Davida Cashmere Style Plaza2 Copy Davida Cashmere Style Plaza20 Davida Cashmere Style Plaza27Davida Cashmere Style Plaza12Photos / Thomas D.

Cashmere Knit & Skirt / Davida Cashmere*

Coat / Andiata

Boots / Zara

Bag / Chloé

Sunnies / Le Specs

*Saatu blogin kautta.