Nyt kun tammikuinen Dubain ja Omanin matka lähestyy, on matkakuume iskenyt ihan kunnolla. Aloinkin miettimään kaikkia niitä kohteita missä olen jo aikaisemmin vieraillut ja tässä teille omat Top 10 kohdetta. Mihin te matkustaisitte jos voisitte mennä mihin tahansa? Itse haluaisin kokea Safarin Afrikassa vielä joku päivä.

Here is a list of my favourite travel destinations. Where would you want to go, if you could choose any destination you wanted?

1. Borneo
Borneoon matkustaminen kesti ja kesti, mutta kun päästiin perille niin tajusi että kohde oli kyllä kaiken vaivan arvoinen. Yövyttiin Shangri-La nimisessä hotellissa keskellä ei mitään, mutta hotelli oli jo itsessään niin ihana että sielä viihtyi mainiosti. Hotellin edessä oli meri ja takana sademetsä missä apinat hyppeli kun käveltiin aamupalalle.Oli aika epätodellista. Käytiin myös Kota Kinabalu vuoren juurella ihastelemassa ja tutustuttiin sademetsiin, käytiin jokiajelulla katselemassa uhanalaisia nenäapinoita luonnossa (aika huvittavia ovat muuten) ja nähtiin Borneon kuuluisia orangutaneja. Ja kaiken lisäksi, Malesialaiset ihmiset ovat erittäin lämpimiä ja ystävällisiä….eli Borneo on täydellinen lomakohde! Tänne on vielä päästävä takaisin.

2. Kalifornia
Lennettiin San Franciscoon ja siitä ajettiin kahden viikon aikana Los Angelesiin ja Las Vegasiin, eli tämä “klassikkokierros”. Oli ihan huippu reissu ja Kalifornia on todella monipuolinen kohde, sieltä löytyy jokaiselle jotain. Itse tykästyin kovin San Franciscon tunnelmaan, ja Jouluaatto Las Vegasissa oli aika hullukurinen ja yksi niistä harvoista aatoista kun ei olla oltu kotona.

3. New York
Olin loppukesästä neljättä kertaa Nyckissä ja se on edelleen yksi lempikaupungeistäni. Hyvä ystäväni, E, muutti sinne syksyllä, joten nyt ajatukset vielä enemmän sielä suunnassa.

4. Italian Cortina ja Amalfi Coast
Italiassa on tullut kierreltyä enemmänkin, mutta ehkä ne mieleenpainuvimmat kohteet on ollut Rooman, Venetsian ja Sorrenton lisäksi, Cortina D’Ampezzon hiihtokeskus. Sielä tuli vietettyä useampi hiihtoloma ja itselläni on ihanat elinikäiset  muistot siitä paikasta, joten Cortina kuuluu aina suosikkeihini. Amalfi Coast taas on maisemien puolesta ihan henkeänsalpaavan kaunista aluetta (kunhan kiertää  Napolin jäteongelmineen kaukaa 😉 )

6. Hong Kong
Ihastuin kovin tähän erikoiseen kaupunkiin. Sielä yhdistyy länsimainen kulttuuri itämäisen kanssa ja välillä ei tiedä missä kaupungissa sitä onkaan koska alueet on niin erilaisia. Mutta hieno yhdistelmä kahta eri kulttuuria yhdessä kaupungissa, ja lähettyvillä on kauniita saaria missä kannattaa käydä vierailemassa. Myös shoppailut on ihan omaa luokkaansa. En varmaan eläessani ole nähnyt niin paljon liikkeitä yhdessä paikassa kun täällä. Eli matkabudjetti kannattaa suunnittella hyvissä ajoin jos haluaa lähteä tänne shoppailu lomalle!

7. Intia
Goasta en muista hirveän paljon koska olin vähän nuorempi kun mastkustettiin sinne, mutta asia minkä muistan on kauniisti puekutuneet Intialaiset naiset (upeat värikkäät silkit päällä), valkoisen samettisen hiekkarannan ja auringonlaskut.Intiaan olisi mukava päästä uudestaan!

8. Hampuri
Isäni työmatkojen vuoksi Hampuri on erittäin tuttu kaupunki. Nuorempana lähdin isäni mukaan ja vietin viikonlopun tutkiessa Hampurin keskustaa. Kaupunki on mielestäni yksi Euroopan ihanimpia ja suosittelen sitä viikonloppukohteeksi! Sinne on helpot lentoyhteydet, kaupunki on kompakti joten kävellen pystyy hyvin nähdä ydinkeskustan, loistavia kauppoja ja tunnelmallisia katuja.


9.Ranskan Pariisi ja Orleans
Pariisi on kaunis kaupunki, jossa omanlaatuinen tunnelma. Myös luultavasti ensi vuoden kotikaupunkini! Orleans on listallani sen takia että eräs itselleni tärkeä ihminen on sieltä. Sen lisäksi kaupungin historia ja ympäröivät metsät ovat näkemisen arvoisia!

10. Miami
Ihan mielenkiintoinen kaupunki, vaikka täällä en turhan pitkään viihtyisi. South Beachin rannat ja maisemat on kyllä näkemisen arvoiset niin kuin myös paikalliset ihmiset!

Olipa vaikea valita Top 10 kohteeni, koska kaikista reissuista jää sellainen fiilis että pakko palata! Joko teihin muihin iski matkakuume?