Tällä viikolla pääsin opiskelutovereideni kanssa vierailemaan Ranskan tunnetuimman kangasvalmistajan luona. Malhia Kent on yritys, joka valmistaa kankaita monille luksusmerkeille ja talon taival starttasi kunnolla kun Coco Chanel teki tilauksen aikoinaan. Nykyään Malhia Kent tekee kankaita mm. Chanelille, Oscar de la Rentalle,YSL:lle, D&G:lle…

Oli ihan uskomatonta nähdä ompelijoiden tekevän käsin näitä kankaita, yksi lanka kerrallaan. Jotain tiettyä kangasta voidaan haluta jopa viisi metriä, joten voitte kuvitella millainen työmäärä siihen tarvitaan. Kuulemma jotkut muotitalot voivat pyytää näin suuria määriä ihan muutaman päivän varoitusajalla, jolloin ompelijat ovat työntouhussa läpi vuorokauden. Haute Couture pukujen kankaat tulevat täältä (ainakin Chanelin), joten nyt ymmärrän hiukan paremmin näiden pukujen erittäin kalliita hintoja.

As part of my studies, I was able to visit Malhia Kent this week. Malhia Kent is a company that makes fabrics for some of the main fashion houses. The company really took off when Coco Chanel started using Malhia Kent fabrics. It was incredible to see sewers doing some of the fabrics by hand…takes such a long time to make even the smallest piece! But the visit was very interesting and now I defnitely have new found respect sewers and for the clothes that are made of hand sewn fabrics!You May Also Like

10 comments

Reply

Ihanan näköisiä värejä ja kankaita tuolla kutomossa! Varmasti mielenkiintoinen vierailu! Oikeassa olet, että jos kankaat todella kudotaan käsin ja vielä kalliista materiaaleistakin, niin selittäähän se tuotteen hintaa. Kerrottiinko teille, mistä materiaaleja hankitaan, niille on varmasti todella kovat laatuvaatimukset?

Reply

Joo, siis niin upeita malleja 🙂 Noi rekillä roikkuvat on heidän talvimallistoa! Oli todella mielenkiintoista vierailla tuolla koska näki ihan konkreettisesti kun ompelijat istuivat ja lankamkerallaan tekivät valmiita kankaita. Heillä pitää kyllä olla pitkä pinna 🙂 Kaikki materiaalit eli langat tulevat Italiasta. Sieltä saa kuulemma parhaat!

Reply

Onpa vaikuttavaa! Varsinkin tälläisenä täysin käsityötaidottomana tällaisia ammatteja arvostaa todella, todella paljon. Varmasti todella mielenkiintoinen vierailu. 🙂

Reply

Joo olin todella vaikuttunut tuon vierailun jälkeen! Itse aikoinaan valitsin puutyön koulussa, joten omat käsityötaidot on myös todella olemattomat 😉 Siksi oli niin hienoa nähdä miten taitavia ja osaavia nämä ompelijat ovat!

Reply

Onks liian henkilökohtaista kysyä ,mitä siellä opiskelet? Jotain muiotia, vaatteita ? Ei tarvii vastata jos tunnet että utelen, ei oo tarkoitus !!!!

Reply

Heippa 🙂 Opiskelen siis maisteriksi (MBA) linjalla “Luxury Goods and Fashion Industries”. Meillä kursseja lähinnä johtamiseen liittyen, mutta myös yksi “fashion production” -kurssi. Tämän ryhmän kanssa päästiin vierailemaan tuolla Malhia Kentillä 🙂

Reply

Olen ostanut Mahlia Kentiltä kangasliikkeeseen kankaita, ne olivat kyllä koneella kudottuja. Käsin luultavasti kudotaan ns. strike offeja eli kehitelmäpaloja uusista kangaskuoseista ja joitain lyhyempiä pätkiä (5 m on kangastoimituksissa hyvin pieni määrä).

Toimitusaika meille oli kymmenen viikkoa, taisivat tunnetut täyte couture-valmistajat ajaa edelle toimitusajoissa…

Reply

Joo siis heillä on muutamia isoja tehtaita Etelä-Ranskassa jossa kankaat tehdään suurimmaksi osaksi koneilla. Tämä Pariisin piste on juurikin erikoistunut käsintehtyihin kankaisiin ja etenkin näihin haute couture pukujen kankaisiin ja esim. osaan Chanelin “pret a porter”-vaatteisiin.

Kuulemma 5 metriä käsintehtyä kangasta lyhyellä varoitusajalla on heille todella iso määrä. Näin he sanoivat.
Ja nämä isot merkit ovat heille varmaan niitä “top” asiakkaita, joten jos he haluavat kankaat parin päivän sisään niin se on tehtävä. He myös suunnitelevat mm. Chanelin kanssa uusia kankaita yhteistyössä, joten kaikki kankaat eivät ole heidän omia suunnitelmia ja nämä kankaat eivät tietenkään sitten mene heidän sesonki mallistoihin ollenkaan.

Reply

wow, what do you study that you had such a cool task to do?

Reply

I’m doing my master’s degree in “luxury goods and fashion industries” and our visit to Malhia Kent was part of my industrial management course 🙂 And the place was amazing!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *