Tässä muutamia huuto.neti lisäyksiä taas 🙂 Kohteisiin pääsette tästä!

Sain vähän aikaa sitten kommentin, missä kysyttiin mun urheiluista. Mun on pitänyt kirjottaa aiheesta jo useamman kerran, mutta nyt kommentin avulla sain sen viimein tehtyä. Olen huomannut, että monella blogittarella kuntoilu ja terveellinen ruokavalio on suuressa osassa arkea; käydään aktiivisesti salilla ja katsotaan mitä suuhun laitetaan. Itselläni asia on melkeinpä päinvastoin. Jos täytyy valita suklaan syöminen sohvalla vai kuntoilu, niin valitsen satavarmasti ensimmäisen vaihtoehdon. En ole ikinä ollut urheillullista tyyppiä (vaikka lapsena harrastin balettia, ratsatusta ja tennistä) ja en ole vielä saanut sitä kipinää liikkumiseen. Hyötyliikuntaa harrastan, eli kävelen päivisin paljon ja kesällä on kiva pyöräillä, mutta mikään extra liikunta ei kyllä innosta.

Asiaa tuskin auttaa se, että ns. ulkonäöllisistä syistä kuntoilu ei ole ikinä ollut pakollista. Olen aina ollut todella hoikka ja voin vieläkin syödä lähes mitä tahansa sen näkymättä heti kropassani. Tässä iässä olenkin alkanut miettiä urheilua lähinnä tarpeellisena terveyden ja hyvinvoinnin kannalta, mikä on mun mielestä se tärkein asia. Näytän hoikalta, mutta mun elämäntyyli ei ole se terveellisin.

Olen myös huomannut kuinka hankalaa se muutoksen aloittaminen on. Siihen tarvitaan aika vahvaa mieltä ja tahtoa, ja tällä hetkellä sitä on vaikea löytää. Haluisin löytää harrastuksen joka kohentaisi kuntoa, mutta ei veisi kiloja. Pilates ja jooga kuullostaisi hyviltä siinä mielessä, että ne parantaisi ryhtiä ja yleistä olemusta. Läheiset pilates keskukset maksavat kylläkin yli 1000€ vuodessa, joka kuullostaa aika hurjalta. Olenkin miettinyt tilaavani kotiin jooga maton ja muutaman DVD:n, jotta saisin harrastuksen aloitettua.

Onko teillä vinkkejä hyvästä jooga tai pilates DVD:stä? Onko täällä muita keitä urheilu ei niinkään innosta? Nyt mun täytyy keskittyä motivoimaan itseni aloittamaan liikkuminen ja pysymään sillä tiellä ihan oman terveyteni takia.

A few days ago, I had a comment which asked about how sporty I was. I had to admit that I’m not sporty at all and never have been. I’ve been skinny all my life and can eat basically anything without it showing on my body (at least for now). So for appearance reasons, I’ve never had to move. When I was younger I did ballet, tennis and horse riding, but was never too excited about them. Now as I’m getting older, I think the most important thing about sports is the health and wellness aspect. For this reason, I really need to start doing some sort of sport. When I get older, my body will change and if I’m not used to doing sports, it’s going to be very difficult to start then.  I would like to start with yoga or pilates and then start jogging. The beginning is the hardest part, but hopefully I can motivate myself to do it!