I told you last week that we were looking for a holiday destination for the beginning of next year and we finally made our pick and it’s Mauritius! We are very excited, but since it’s our first time there, we would like to get any tips from anyone who has been there on what are the “must see and do” things. Would appreciate it, thank you! 🙂

Kerroin teille viime viikolla, että etsimme kohdetta jonne lentää talvea karkuun ensi vuoden alussa. Mauritius oli meidän ykkösvaihtoehto alusta asti ja teidän positiiviset kommentit saaresta ainoastaan lisäsi kiinnostusta entisestään. Saatiin päätös tehtyä nopeasti ja alkuvuodesta matkaamme siis Mauritiukselle!

Olisin todella kiitollinen jos siellä vierailleet jaksasivat jakaa täällä vinkkejä saaresta ja siitä mitä siellä kannattaa tehdä/ nähdä? Tuhannet kiitokset jo näin etukäteen! 🙂

You May Also Like

20 comments

Reply

Wau näyttää ihanalta! Teille on varmasti tulossa upea matka!! 🙂 mulla on top3 haavematkakohteet 1.NYC 2. Norjan vuonot ja 3. Mauritius. Mielenkiinnolla siis oottelen teiän matkapostauksia 🙂

Reply

Toivotaan!:) NYCissä olen ollut useamman kerran, mutta tuntuu, että sinne aina haluaa takaisin! Se on mun lempikaupunkini.:) Ja Norjassa olin tosi nuorena, mutta muistan edelleen ne huikeat maisemat. Siitä asti olen aina halunnut sinne takaisin…kesällä olisi ihana tehdä sinne vaikka road trip!

Reply

Oi kun kuulostaa upeelta! Vaikka reissuunne on vielä aikaa, niin odotan innolla matkapostauksia hih 🙂

Reply

Matkaan on tosissaan viela “muutama” viikko! 😉 Sita siis odotellessa…

Reply

Hyvä valinta! Saari on aika pieni joten kiertely on helppoa vaikkakin HIDASTA, teitä on vähän joten ruuhkia on paljon. “Pääkaupungissa” tuli käytyä ja grand baie-laguunilla ja puistossa/puutarhassa jonka nimi ei tule mieleen! Parasta oli kuitenkin ihan vaan rannalla kävely ja kauniiden maisemien ihailu. Mikään kalastaja en ole, mutta syvänmerenkalastusreissu oli aika jännä, ihan näin sivusta seuranneena 😀 Ihanaa kun voi samaistua matkakuumeiluun, tänään lähtö Tokioon jipii!

Reply

Kiitos naista vinkeista Erica! 🙂 Ja meilla onkin toiveissa kierrella saarta esim. fillareilla!

Ja hei ihanaa Tokion reissua, nauti! 🙂

Reply

Ihana matka teille tulossa. Me pähkäilemme, että pitäisikö lähteä Dubaihin vai vuokrata koko hiihtokaudeksi asunto, joten ei olisi sitten tekemisen puutetta talviviikonloppuisin eikä jouluna… Kummassakin omat hyvät ja huonot puolensa.

Reply

Teidan molemmat vaihtoehdot kuullostaa niin hyvilta! Matkan suunnittelu ja odotus on osa sita itse matkaa (ainakin itselleni), joten nauttikaa siitakin. Valitsitte te sitten kumman tahansa ratkaisun niin pieleen ette voi menna! 🙂

Reply

Hye Sofia,

I hope you’re well ! You have selected a wonderful Holiday destination, according to me the best 🙂

I never been in Mauritus (it’s one of my dream) so I can’t share any own tips… But one of my cousin lived there during 3 years, as an expatriate. I heard from him that it’s very interesting and beautiful to dive (according to the photos that I saw with him there are a lot of exotics fish just asking to be contemplating ^^)

I hope you will get a lot of tips, but one thing is certain: the weather will be welcoming 🙂

Have a great evening, XO
Sophie.

Reply

Hi Sophie,

Thank you for your comment and I’m very excited to hear it’s great for diving! That’s one of the things we want to do 🙂 I also hope one day you’ll be able to visit the island and hopefully then, I have some tips to give you!

Thank you again Sophie and wish you a great evening! Bisous

Reply

Erittäin hyvä valinta! 🙂 olin mauritiuksella pari vuotta sitten ja lähtisin uudestaan milloin vaan! Kaikkein parasta on tietty rantaelämä ja rentoilu, mutta ainakin meidän hotellialue oli todella iso ja siellä oli paljon muutakin tekemistä kun sitä kaipasi. Oltiin oikeastaan vain yhdellä “retkellä” jolla kierrettiin saarta, joka tosiaankin on aika pieni eli ihan hirveesti ei ole nähtävää. Ainiin, kanattaa ehdottomasti snorklata, ihan lähellä rantaa näkee vaikka mitä 😀
T. Ella

Reply

Kiitos Ella! 🙂 Ja vedenalainen maailma on yksi asia miksi näinkin kauas matkustetaan (auringon lisäksi tietenkin), joten kiva kuullaa, että vesi on kirkasta ja näkymät hyvät!

Reply

Hei,
hyvä valinta, Mauritius on ihana paikka!

Olimme siellä pari vuotta sitten Grand Baiessa
ja paikka vei sydämemme täysin (niinkuin itse asiassa moni muukin paikka ;).

Hyviä nähtävyyksiä ovat pääkaupunki Port Louis, Chamarel “seitsemän värin maa” ja itäpuolen rannat. Pamplemoussesin kasvitieteellinen puutarha on ihastuttava.

Mikäli autoilette ympäri saarta on etelän Black River Gorgesin kansallispuisto elämys. Mauriuksella kannattaa vuokrata taksi päiväksi mikäli ei halua ajaa itse vasemmanpuoleisen liikenteen seassa eikä pimeällä ajaminenkaan ole siellä kauhean kivaa.

Tosiaan ainut huono puoli Mauritiuksella oli se, että pimeys tuli jo klo 18 maissa…siinä ei jää hirveästi vaihtoehtoja illanvietolle kuin päivällisen nauttiminen hitaasti, eikä sekään paha juttu tietty 😉 Tai, no voihan uima-altaassakin lillua… Ruoka oli ihanaa ja jälkkärit ja aamupalat … kaikki!

Pimeällä kävelyä ei suositeltu, mietimme miksi ja tulimme siihen tulokseen, että silloin on vaarassa jäädä autojen alle. Muuten Mauriius vaikutti todella rauhalliselta ja turvalliselta paikalta.

Nähtävyyksistä huolimatta mielestäni parasta Mauritiuksella oli Intian valtameri, vesiurheiluineen kaikkineen (olimme siellä kesällä jolloin turisteja oli vähän ja rannalla oli tilaa).

Mauritius on sellainen paikka, jossa voisin viettää muutamia kuukausia pelkästään Intian valtameressä!

Ihanaa matkaa!

Reply

Hei,

Ihan alkuun suuri kiitos näin kattavista vinkeistä! Tämän kommentin varmasti tulostan kun matka lähestyy! 🙂 Ja kuullostaa juuri sellaiselta paikalta jossa rentoutuminen on mahdollista…

Ja näiden vinkkien myötä voisin lähteä reissuun samantien, joten sait Mauritiuksen kyllä kuullostamaan ihanalta! Reissua siis odotellessa.

Kiitos vielä tuhannesti näistä loistovinkeistä! Arvostan apuasi 🙂

Reply

Tip from me… dont forget to take the sun filter 😀

Reply

Don’t worry, that’s the first thing I’ll pack 😉

Reply

Heipähei!

Olimme häämatkalla Mauritiuksella aikalailla tasan kaksi vuotta sitten. Saari on ihana, luonto on todella monipuolista ja sää muistuttaa lämmintä Suomen kesää, ei siis “kuumaa ja kosteaa” vaan ennemminkin “kuumaa ja kuivaa”. Olimme itse saarella perillä 8 päivää, mikä oli ihan sopivasti. Toista kertaa en saarelle menisi, kyllä sen ehti jo tuossa ajassa nähdä. Vastaavia paratiisisaaria kun on muitakin!

Oma hotellimme oli n 15 km päässä Grand Baiesta: kulkeminen oli hankalaa, ellei vuokrannut taksia tai lähtenyt järjestetylle retkelle. Taksin sai vuokrattua kätevästi hotellilta ja kuski toimi samalla osaavana matkaoppaana. Etäisyys lähimmästä kaupungista johti myös siihen, että emme juuri syöneet muualla kuin hotellilla. Onneksemme olimme ottaneet täyshoidon, jolloin kaikki ruoka (3 eri ravintolaa hotellilla) ja useat viinit&drinkit kuuluivat pakettiin.

Saarella kannattaa tosiaan kulkea eri puolilla, jolloin huomaa sen monipuolisen luonnon: tulivuoren lähellä on rikasta maata ja vihreää metsää, rannikolla taas kuivempaa ja laajoja sokeriruokopeltoja. Saimme matkalla todistaa myös viereisen hotellin tulipaloa, kun sokeriruokopellolta lensi kipinä hotellin katolle (=varmistakaa että hotellissa on peltikatto).

Meillä oli mukana Lonely Planet, joka opasti hyvin mielenkiintoisiin paikkoihin. Mm. Pamplemousses -kasvitieteellinen oli hieno, samoin Black River kansallispuisto ja Chamarelin värikäs maaperä, jossa ei kasva mitään. Kävimme myös retkellä Ile aux Cerfs-saarella ja hotellimme järjestämänä golffaamassa, kenttiä saarella on useita. Shoppailemaan me emme ainakaan Mauritiuksella päässeet ja muutoinkin saarella tuntui olevan hyvin kallista. Ihaninta saarella olikin rentoutuminen ja auringossa oleskelu!

Ihanaa matkaa teille! Tammikuussa saarella on varmasti vielä lämpimämpää kuin lokakuussa. Enjoy!

Reply

Heippa Henna!

Iso kiitos näin kattavista vinkeistä! 🙂 Oi että, nyt ollaan saatu loistavia vinkkejä, joten odotetaan matkaa entisestään! Tärkeintä meille on renoutuminen, aurinko ja lämpö, joten uskon, että ollaan menossa oikeeseen kohteeseen. Myös retkiä halutaan tehdä, joten kiitos kun kerroit näitä vaihtoehtoja!

Kiitos vielä vinkeistä ja hyvää viikonalkua sulle! 🙂

Reply

Onnittelen teitä loistavan valinnan johdosta! Tulimme juuri häämatkalta Mauritiukselta ja kohde on upea. Toki paljon merkitystä on myös hotellivalinnalla, meillä ne menivät ihan nappiin. Kirjoittelen lähiaikoina useita tekstejä meidän reissuun liittyen eli sinne päivittyy ainakin paljon kuvia ja ehkä sieltä voi saada vinkin tai pari. Hauskaa matkaa!

http://trapass.blogspot.fi

Reply

Kiitos kovasti Suvi ja onnittelut naimisiinmenon johdosta! 🙂 Ja ehdottomasti tulen käymään sun blogin puolella, joten kiitos vinkistä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *