No translation this time, as I’m posting about a Finnish charity initiative.
Viime vuonna kirjoitinkin jo yhdestä tärkeästä aiheesta näin joulun alla, nimittäin Joulupuu-keräyksestä, joka on taas ajankohtainen. Viime vuoden postausta lainaten: 
Aloin tekemään omaa joululahjalistaani kunnes törmäsin Lilou’s Crush-blogissa tärkeämpään aiheeseen ja lahjalistaan. Kyseessä on  Joulupuu-keräys, jonka ideana on tuoda valoa vähäosaisten perheiden lapsille jouluaattona lahjan muodossa. Lahjoitukset voi jättää Joulupuu-keräyksen yhteyteen mm. Forumin kauppakeskukseen 19.12 asti.

Niin moni lapsi ja nuori ei tänäkään jouluna ole sellaisessa tilanteessa, että jouluna saisi välttämättä yhtään lahjaa perhetilanteen vuoksi. Jokainen meistä voi ilahduttaa yhtä tai useampaa lasta ja nuorta lahjoittamalla jotain Joulupuu-keräykseen. Mun mielestä idea on ihan loistava! Itse kun saan viettää joulun turvallisessa ympäristössä rakkaiden ihmisten kanssa, niin tuntuu, että vähintä mitä voin tehdä, on auttaa edes yhtä lasta tai nuorta saamaan edes hiukan taikaa omaan aattoonsa.

Täytyy vielä tähän loppuun lainata kommenttia, jonka löysin Lilou’s Crush -blogista aiheeseen liittyneen postauksen yhteydessä;  

“Lastensuojelussa työskentelevänä ja nyt muutaman vuoden ajan näitä lahjoitus lahjoja lapsille jakaneena voin tuoda suoraa viestiä siitä ilosta ja liikutuksesta jota ne tuottavat saajilleen! Tuntuu hyvältä, että ihmiset mahdollistavat eri tavoin vaikeuksissa oleville lapsille ja heidän perheilleen jouluiloa tällä tavalla! Ja mikä etuoikeus onkaan toimia noiden lahjojen antajana toivottamassa hyvää ja lämmintä joulua!”. 

En voisi olla enempää samaa mieltä, joten toivon, että mahdollisimman moni teistä lähtee mukaan tähän keräykseen! Ja kommenttia lainaten, mikä etuoikeus se onkaan jos on siinä asemassa, että pystyy ilahduttamaan lasta tai nuorta tällä tavalla. 

Lisätietoja keräyksestä tästä!

You May Also Like

2 comments

Reply

Itse lahjoitin viime vuonna paikalliseen vastaavaan keräykseen barbin ja sille vaatteita. Tuli kyllä oikeasti hyvä mieli ja olisi ollut kiva nähdä, että kuka saa paketin!:) Nyt opiskelijana ei ole oikein varaa vaan… Tai voishan se pari siideriä jättää baarissa joku kerta juomatta ja laittaa sen rahan parempaan tarkoitukseen…

Reply

Uskon, että ilahdutit lahjan vastaanottajaa kovasti! 🙂 Tulee itsellekin hyvä mieli kun miettii miten pienillä asioilla voi oikeesti ilahduttaa toisen hetkeä. Ja tottakai kaikki ei ole siinä tilanteessa, että pystyisi lahjoittamaan mitään, mutta uskallan väittää, että ihan pienilläkin jutuilla voi tuoda toiselle joulumieltä. Jo ihan 5 euron koru vaikka H&Mstä varmasti ilahduttaisi jotain pikkutyttöä, joka ei vanhemmilta välttämättä saa ikinä mitään. Viiden euron kerääminen suurimmalle osalle taas onnistuu oli henkilökohtainen tilanne mikä tahansa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *