Hyvää 2.pääsiäispäivää kaikille! Meidän viikonloppu täällä Pariisissa on mennyt todella rauhallisissa merkeissä. Perjantaina päätettiin lähteä kaupoille, nauttia rauhassa lasi viiniä ja kävellä ympäri Pariisia. Päivän ensimmäinen pysähdys oli &OtherStoriesin edessä ja käytiin myös Massimossa etsimässä kevättakkia poikaystävälle. Sieltä ei tärpännyt, joten otettiin aikalisä viinilasillisen parissa.

Le Village on yksi lempiravintolani lounasaikaan ja myös hyvä pysähdyspaikka drinkeille. Täydellinen paikka bongailla tyylikkäitä pariisilaisia kuin turistejakin (lisää tästä paikasta lähiakoina). Luksusliikeet on ihan kulman takana, joten monella keikkuu joku merkkikassi kädessä. Olisi ihana aina tietää mitä upeuksia (tai kamaluuksia :D) kukin on löytänyt!

Lasillisen jälkeen jatkettiin matkaa kohti Rue du Faubourg Saint-Honoré:a. Käväistiin nopeasti Hermèsillä (siellä on muuten lähes aina asiakkaita jonoksi asti…business is booming as usual), Tod’silla ja Givenchyllä. Esteetikon silmä lepää kun saa rauhassa ihailla kauniita juttuja!

Rue du Faubourg Saint-Honoré:lta matka jatkui kohti Avenue Montaigne:a. Jouduttiin ylittämään Champs-Élysées, joka on yksi niistä kaduista mitä en kovin mielelläni talsi. Varsinkin viikonloppuisin alue on niin täynnä turisteja, että siellä liikkuminen on enemmänkin ahdistavaa kuin mitään muuta.  Nopeasti siis yli ja kohti Avenue Montaignea. Huomattiin, että Louis Vuittonin liikettä remontoidaan ja Plaza Athénée hotelli on myös täysin remontin alla. Plaza Athénée on monelle tuttu mm. siitä, että Sinkkuelämää-elokuvassa Carrie yöpyi siellä miehensä kanssa.

Avenue Montaignehan on täynnä luksusmerkkien liikkeitä, mutta me tyydyttiin ihailemaan näyteikkunoita. Niissäkin riittää katseltavaa! Kadun varrella on myös L’Avenue ravintola, johon kerääntyy toinen toistaan tyylikkäimpiä ihmisiä.Vein isäni tänne viime kerralla kun hän oli Pariisissa ja me viihdyttiin siellä pitkään. Kannattaa toivoa terassi-tai ikkunapaikkaa niin pystyy samalla harrastamaan “people watchingia”. Me jatkettiin poikaystävän kanssa smootheille hieman edullisemmille kulmille ja siitä Trocaderon näköalapaikalle.

Jos Champs-Élysées on turistirysä niin Trocade – Eiffel akseli on vielä pahempi. Se nyt on tosin ymmärettävää, sillä Eiffel kuuluu varmaan jokaisen Pariisissa vierailevan ensikertalaisen must-see listalle ihan ansaitusti. Täällä kannattaa kyllä pitää tavaroistaan kiinni entistä huolellisemmin, sillä paikka kuhisee turistien lisäksi myös taskuvarkaita.

Hetki jolloin tunsin olevani turisti omassa kotikaupungissani! 😉 Rakastan kyllä tällaisia päiviä kun voi kävellä ympäriinsä ja löytää uusia kulmia. Pariisi on kuitenkin sen verran iso kaupunki, että tässä riittäisi itsellekin vielä paljon ihmeteltävää. Trocaderolta ylitettiin silta Eiffelin puolelle ja siitä käveltiin takaisin omille kotikulmille.

Kotiin käveltiin seitsemännen asuinalueen läpi ja siitä kuudenteen. Pysähdyttiin matkanvarrella vielä muutamassa liikkeessä ja jumiuduttiin The Conran Shop:iin hetkeksi. Ihana liike jossa voisin viettää pienen iäisyyden. Se sijaitsee ihan Le Bon Marchéta vastapäätä ja kannattaa ehdottomasti tarkistaa jos liikutte täällä päin!

***

Lauantaina oli sitten illallinen ihanien Suomi-tyttöjen kanssa ja eilinen menikin levätessä kotona. Tälläinen Pääsiäinen siis täällä! Miten te vietitte lomanne?

This is how our Easter holiday looked like. A lot of walking, some wine, dinner with friends, window shopping and doing some tourist stuff! Felt like a city break even though we live here. Just what we wanted! Hope you enjoyed your break as well?

You May Also Like

6 comments

Reply

Juuri käveleminen on lempipuuhaani Pariisissa, lähes joka kulman takaa löytyy jotain mielenkiintoista nähtävää. 🙂

Reply

Käytän usein metroa, joten jää monia katuja näkemättä! Tälläiset päivät kun on aikaa kävellä monta tuntia niin todella pääsee näkemään uusia paikkoja ja tehdä löytöjä 🙂

Reply

Ihmisten katselu on kyllä yksi maailman parhaimpia ajanviettotapoja. 🙂 Arvaillaan ketä on mistäkin kotoisin ja bongaillaan tyyliniekkoja.

Täällä on vietetty vkl perheen parissa, rapsuteltu koiria ja syöty laittoman paljon munkkeja. 😉

Reply

Se on! 🙂 Sun viikonloppu kuullostaa ihanalta ja onneksi Suomessa oli niin kauniit ilmat koko Pääsiäisen!

Reply

Ihania kuvia! 🙂 käveleminen on parasta kyllä siellä sieltä kyllä löytyy monta uusia paikkoja ja nähtävää ja katuja missä vielä en ole käynyt. 🙂

Reply

Kiitos Katja! 🙂 Käveleminen täällä on kyllä sen arvoista koska näkee niin monia ihania juttuja jotka esim. metrolla liikkuva missaa täysin. Joten kiireettömänä viikonloppuna on ihana vaeltaa ilman sen kummempaa päämäärää!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *