east9

 

[dropcap custom_class=”normal”]1 Uusien ihmisten kanssa voin olla aika varautunut, mutta sitten kun synkkaa niin olen nopeasti avoin.[/dropcap]

2. Heti kun tulen himaan niin vaihdan ensi töikseni olovaatteet päälle. En kerta kaikkiaan osaa olla kotona muissa vaatteissa.

3. Olen aina huolehtinut hyvin mun tavaroista, mutta teininä se meni hiukan yli. Hoidin mun kenkiä aivan liikaa ja yksi mokkainen pari kärsi kovin kun jynssäsin niitä joka käytön jälkeen. Myös kaiken maailman kosteusuojat oli kovassa käytössä.

4. Nuorena olin ihan super tarkka mun huoneesta ja etenkin siitä, että kenelläkään ei ollut sinne asiaa ilman mun lupaa. Multa löytyy kaksi veljeä, joten voitte kuvitella mikä sota syttyi kun välillä huomasin, että siellä oli käyty heh. Kerran kun pikkuveli piti meillä synttärijuhlat niin pakotin hänet laittamaan mun huoneeseeni lukon, jotta kukaan ei varmasti pääsisi sinne.

5. Ja varoitus; tämä menee nyt oudommaksi…Olen myös ihan super tarkka mun sängystä ja etenkin lakanoista. En tiedä mitään pahempaa kun sen, että joku tuntematon nukkuisi mun lakanoissa. Nuorempana mulla olikin sellainen kikka, että käänsin peiton kulmaa hieman, jotta näkisin onko joku nukkunut sängyssä mun poissaollessani (tämä siis vain silloin kun broideilla oli juhlia). Ehkä hiukan vainoharhaista, mutta eipä tarvinnut koko ajan olla vaihtamassa lakanoita…

6. Näiden asioiden jälkeen ei ehkä tule yllätyksenä se, että mä tykkään siivota. Teininä mä vastasin ihan omasta halustani suurimmaksi osaksi meidän perheen pyykeistä ja silityksestä. Se oli jotenkin rentouttavaa vaikka voitte vaan kuvitella miten paljon sitä silitettävää oli viiden hengen perheessä. Monet sunnuntait meni rattoisasti kodinhoitohuoneessa.

 

DSC_5129

 

7. Olen kerran kokenut sellaisen “elämäni pikakelauksena”- hetken. Tipuin puusta (I know haha – älkää kysykö mitä mä tein siellä) ja tulin selälleni alas. Ilmat meni pihalle enkä saanut hetkeen henkeä. Silloin näin koko elämäni syntymästä asti vilisevän mun silmieni edessä. Luulin oikeesti, että mun viimeinen hetki oli siinä. Muistan vielä sen päivänkin koska Prinsessa Dianan kuolemasta uutisoitiin samana päivänä.

8. Meillä on poikaystäväni kanssa sama höpsö huumori ja nauretaan toistemme tyhmille jutuille. Olen täällä joskus sanonutkin, että hyvä huumorintaju on mulle yksi niistä tärkeimmistä asioista parisuhteessa. Elämän vaikeissa tilanteissa huumori aina auttaa.

9. Saan kunnian olla toisenkin tytön kummi kun hän syntyy ensi vuoden alussa. Sitten multa löytyy kaksi prinsessaa ketä voin hemmotella täysillä. Ihanaa!

10. Tästä päästään siihen, että olen todella lapsirakas. Aina ollut. Täytän pian 27-vuotta, joten luonnollisesti toivon, että itseltäni löytyisi lapsia vielä joku päivä.

11. Silloin kuin itsellä menee hyvin niin sitä hyvää pitäisi jakaa (enkä nyt tarkoita pelkästään rahallisesti). Esimerkkinä on taas ensi kuussa tuleva Joulupuu-keräys jossa lapsille/nuorille (jotka kasvavat vaikeissa olosuhteissa) kerätään jouluksi lahjoja. Tulee ihan itku kun miettii niitä omia onnellisia jouluja ja sitten niitä lapsia kenelle joulu ei välttämättä ole koskaan ollut muuta kuin pelottava ja ahdistava pyhä. Jos pienellä eleellä voi tehdä toisen olon edes hetkellisesti paremmaksi niin hemmetti mikä etuoikeus se onkaan! On myös monta muuta erilaista tapaa auttaa. Jokainen tavallaan ja oman tilanteensa mukaan.

12.  Ja sitten vielä…mun lempikengät on lampaankarvaiset sisätossut. Ne löytyy jalasta kesät-talvet ja kuuluu tietysti tähän mun tyylikkääseen oloasu comboon. Heh. Täältä ruudun toiselta puolelta löytyy siis niin tavallinen ihminen kun olla ja voi.

 

//

 

1. I can be quite reserved, but with people I’m comfortable with I’m very open from the start.

2. As soon as I come home I change into my “home outfit”, which is a hoodie and sweatpants.

3. When I was young, I used to be very strict about my room and who was allowed in there. You can probably imagine the chaos that started when I suspected someone (one of my brothers) had been there, heh.

4. I actually once made my brother put a lock on my door when he had a party at the house. I was so freaked out someone might go in there when I wasn’t around…

5. I actually like to clean and when I was younger I used to do all the laundry in our family. I thought it was very relaxing. Weird huh?

6. I once experienced this “life flashing before my eyes” kind of moment. I fell from a tree (don’t even ask me what I was doing there) and after I couldn’t breath. It was so scary and what made it even worse was that I actually saw things from my very early childhood that I couldn’t possibly remember. It was scary and for a moment I thought that I had moved on.

7. Me and my boyfriend can be very weird and goofy sometimes. But that’s only a good thing, because a sense of humor is super essential in a relationship.

8. Next year I will be a godmother to a second baby girl, which means I’ll have two princesses to spoil!

9. Guess what my favorite shoes are? Nope, not my Jimmy Choo’s or my Louboutin’s. My sheepskin home slippers. Combined with my home outfit of course Yes…how chic am I? 😉

You May Also Like

16 comments

Reply

Siis apua, mulla on ihan vastava close to death experience!! Tipuin selälleni isovanhempien jostain syystä tyhjillään olleeseen uima-altaaseen. Olin just nähnyt vanhemmilta salaa “Hälytys 911” ohjelman, jossa mies oli tippunut kalliolta selälleen ja siellä altaan pohjalla selälläni kituessa olin varma että tämä oli nyt tässä. Muistan että vanhemmat ei tajunnut yhtään että tein kuolemaa vaan oli vain vihaisia että leikittiin allashuoneessa ilman lupaa.

Ihana toi kuva susta, tuli ikävä!!

Reply

Apua! Se ei kyllä ole kovin mukava fiilis kun ei vaan saa henkeä…Onneksi siitä selvittiin säikähdyksellä 🙂 ja miten muuten mullakin on tyhjän uima-altaan kanssa yksi tapaus! Pestiin meijän uima-allasta vanhassa kodissa ja tyhjennettiin sitä ja olin sielä pohjalla harjan kanssa kun liukastuin ja reväytin mun jalan. Haha, kelasin, etten ikinä pääse sieltä kiipeemään ylös ja jäisin sinne pohjalle hengailee. Noh, siitäkin selvittiin 😉 Tyhjät uima-altaat on siis vaarallisia paikkoja, heh!

Halit sinne! <3

Reply

Olipa ihana postaus! 🙂 Mullekin oloasuilu on tuttua, en osaisi olla farkuissa koko päivää. Villasukat on ihan must ja niitä mulla onkin monta paria kiitos mamman ahkeran neulomisen. Kesälläkin saatan käyttää villasukkia, kun taas normisukkia inhoan! 😀

Reply

Unohdin tossa mainita, että niiden tossujen sisällä mulla on vielä villasukat + normaalit sukat. Aikamoinen kerros siis, hih! Ja kesälläkin mulla on villasukat jalassa etenkin landella…en vaan voi olla ilman!

Reply

Hei!

vaihdan myös vaatteet heti kotiin päästyä, siksi olenkin antanut itselleni luvan ostaa “laadukkaampia” kotivaatteita, kun niissä enemmän aikaani vietän. (jos sattuu vaikka julkisestikkin niissä liikkumaan niin ei haittaa niin paljoa…
Olen yrittänyt katsella postauksiasi taaksepäin mutta aina kun menne previous post, niin se hyppää viimekuun viimeiseen moving on postaukseen. Mikähän vika mahtaa olla?

Reply

Mulla on taas toisinpäin, että käytän himassa niitä kulahtaneita vaatteita jotka on melkein menossa jo roskiin! Silloin ei tarvi varoa eikä haittaa jos niihin tulee joku tahra. Liian hienoa olo-asua mä en raaskis pitää! Olen nähnyt Filippa K:lla sellaisen upean kashmir hupparin, joka olisi ihan unelma himassa, mutta tiedän, etten tulisi käyttäneeksi sitä sen pelossa, että se menisi pilalle tai muuta. Ehkä vähän hassua koska olisi loogista käyttää jotain ihania vaatteita himassakin koska niitä tulee pidettyä paljon, mutta ei…:) Ainut miinus tässä on se, että hädin tuskin kehtaa hakea postit tai viedä roskit siinä pelossa, että naapurit näkee 😉

Ja hei kiitos kun ilmoitit tosta ongelmasta! Mä juuri tsekkasin firefoxin ja safarin kautta blogin ja molemmissa toimi ihan normaalisti se “previous post” nappula. Eli se vei mut eiliseen postaukseen niinkuin pitikin. Myös kännykällä se toimi!

Mä yritän selvitellä mikä voisi olla se onglema sun kohdalla ja jos keksin jonkun solutionin niin laitan tänne viestiä!

Reply

Se vika tulee siinä kohtaa kun on etusivulla eikä ole aukaissut mitään postausta ja haluaisi selata ns. otsikoita taaksepäin. Esim. Etsin Pariisi lookkia, mutta en muistanut mikä numero se on ja haluisin vain sen postauksen löytää äkkiä. Saiko selvää?

Reply

Hmm…eli jos menet etusivulta alas ja klikkaat “older entries” niin se ei vie sua edelliseen kolmeen postaukseen vaan suoraan paljon vanhempaan postaukseen? Mikäköhän siinä voisi olla…Mulla ei nimittäin tätä ongelmaa löydy! Yritän selvittää asiaa 🙂

Reply

juuri näin. Ihmettelen myös että sama esiintyy myös töissä koneella. Ja se menee aina siihen samaan postaukseen pe 31.10. Moving on. Mitähän teen väärin…

Reply

Voi jäiks…mä yritin selvitellä mikä siinä voisi olla, mutta en ymmärrä :/ Mulla se menee nimittäin normaalisti kaikkien koneiden kanssa. Mä jatkan tämän mysteerin selvittämistä!

Reply

Kiitos! jos joku juttu löytyisi. äsken poistin muistista sun osotteen ja menin googlen kautta ja silti sama ongelma jatkuu. :/

Reply

Bingin kautta kun menin niin se toimi!

Hmmm, onpa outoa. En ole vieläkään keksinyt mitään syytä siihen miksi se vie sut siihen yhteen vanhempaan postaukseen. Ja todella outoa, että Bingin kautta toimii normaalisti!

Reply

Moikka!
Seuraan vain muutamaa blogia aktiivisesti, koska en jotenkin ole löytänyt oman tyylistä blogia. Nyt muutama päivä sitten löysin tämän sun blogisi ja voi että, olen oikein ahminut postauksiasi, niin kivoja kuvia, tyylikkäitä vaatteita ja ihanan rento, mutta asiallinen kirjoitustyyli. Varsinkin ranskan kulttuurin ihannoijana oli tosi mielenkiintoista lukea ja nähdä sun kokemuksista Ranskassa ja varsinkin Pariisissa. Olisi kiva, jos voisit tehdä jonkinlaisen tiivistelmä postauksen Ranskassa elämisestä, ihan arkipäivistä. Minkälaiset asumis-/opintotukisysteemit Ranskassa on? Kuinka paljon järjesteltävää on, jos sinne haluaisi muuttaa ja kuinka paljon kaikki käytännön järjestelyt eroaa Suomen vastaavista? Kohtasitko siellä jotain pelottavia tilanteita, kun on paljon rikollisuutta? Miten olet oppinut kielen? Olisi myös kiva kuulla jotain vintagekauppa vinkkejä, josta voisi löytää mm. Chanelia. Voi olla, että olet näistä jo jossain postauksessa kertonut, mutta ei sattunut silmään 🙂
Tämä postaus oli myös hauska, kiva kuulla, että muillakin on yhtä kummallisia piirteitä ja tapoja kuin itselläni. Samaistun täysin tuohon oman huoneen valvomiseen ja peiton kulmien kääntelyyn, kun asuin vielä vanhemmillani, sillä itselläni on myös isoveli.. Olen myös hullu siivooja! Onko sulla jotain vinkkejä tyylikkääseen kotona oleilua asuun?
Ensimmäistä kertaa uskallan kommentoida, mutta tässä tapauksessa oli pakko! Kiitos ihanasta blogistasi, jatkan varmasti seuraamista 🙂

Reply

Moikka Elsa,

Ihanaa kun uskalsit kommentoida! Et arvaakaan kuinka hyvän mielen sait mulle tämän kommentin kautta 🙂 KIITOS! Ja miten ihanaa, että löysit tänne, eli tervetuloa!

Kiitos myös postausehdotuksesta! Voin ehdottomasti tehdä tiivistelmän noista sun mainitsemista asioista. Olen myös parin viikon päästä matkustamassa taas Pariisiin, joten sitten on taas luvassa uudempaa Pariisi ja Ranska matskua.

Hih, hyvä kuulla etten ole yksin noiden mun outouksien kanssa. 😉

Mä käytän itseasiassa himassa kulahtaneita rentoja vaatteita (niitä vaatekaapin vanhoja vaatteita mitä en kehtaa enää käyttää ihmisten ilmoilla). Sitten kun ne on kulunut puhki niin heitän ne pois. Yksi kunnollinen olo-asu kyllä löytyy ja se on H&M:stä. Se on ollut tosi kiva! Bongasin myös eilen COS:ilta (sieltä kolmannesta kerroksesta) ihania olo-asuja, joten sieltä voisi myös tehdä löytöjä. Kannattaa käydä tarkistamassa!

Iso kiitos vielä sun kommentista! Lämmitti mieltä tosi paljon 🙂

Reply

can see that we get some common ” habit” haha. especially cleaning parts and be goofy in a relationship. i wish i could meet you soon again!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *