[dropcap custom_class=”normal”]Sain lukijaltani toiveen tehdä postaus business-puketumisesta. Hän kertoi toivovansa nuorekkaampaa otetta perus housupukujen sijaan, mutta kyllä niistä housupuvuistakin saa nuorekkaamman oloisia. Tässä muutamia ideoita ja tyylejä, jotka puhuttelevat ainakin itseäni. Mun täytyy tulevaisuudessa muistaa myös kaikki teidät, joilla on töiden puolesta rajoitteita pukeutumisen suhteen. Oma tyylini kun on sen verran rento, että siitä ei irtoa inspistä toimistopukeutumiseen. Yritänkin nyt huomoida myös teitä enemmän ja postailla aina välillä niitä siistimpiä ja virallisempiakin asuja![/dropcap]

 

BLACK AND WHITE

Screen Shot 2015-01-04 at 16.01.12

 

  • Housupuvun alle voi laittaa erikoisemman paidan, joka tuo asuun nuorekkuutta ja raikkautta. Kauluspaitaa ei myöskään kannata ikinä napittaa liian ylös, jotta kokonaisuus ei ole liian virallinen ja tunkkainen.

 

  • Leveähköt korkeavyötäröiset housut on tyylikäs valinta ja ne korostaa vyötäröä kauniisti. Kietaisumallinen paita sopii niiden pariksi mainiosti ja asusteilla saa taas lisättyä nuorekkuutta ja ilmettä.

 

  • Ruudullinen housupuku voi myös olla tyylikäs vaihtoehto, mutta silloin istuvuus on oltava täydellinen. Milla Jokovich antaa tässä hyvin esimerkkiä siitä miten koruilla saa myös lisättyä rentoutta asuun. Ei muuta kuin hihat vedettynä ylös ja ranteeseen useampi rannekoru!

 

  • Tässä Max Maran asussa tämä upea valkoinen paita tekee koko asun. Ei sitä bleiseriä aina tarvita jos pusero on jo itsessään tyylikäs. Silloin kun puserossa on näinkin näyttävä yksityiskohta niin jättäisin korut minimiin ettei kokonaisuudesta tule liian sekava.

 

LIGHT BEIGE

Screen Shot 2015-01-04 at 15.48.17

 

  • Vaaleat sävyt luo usein yleellisen vaikutelman. Vaalea kamelinkarvatakki on loistava valinta työasun päälle näin talvisin.

 

  • Itse pukisin myös koko vaalean housupuvun päälleni etenkin keväällä. Raikas ja kaunis valinta! Vaaleaan housupukuun yhdistäisin kullanvärisiä koruja ja viininpunaiset kynnet.

 

GREY SUITS

Screen Shot 2015-01-04 at 15.53.37

 

  • Rakastan harmaata ja harmaat housupuvut on mun mielestä kaunis vaihtoehto. Victoria Beckhamin tapaan puvun alle voi hyvin laittaa siistin t-paidan jos asu on muuten tarpeeksi virallinen. Silkkiset t-paidat on loistava vaihtoehto bleiserin alle.

 

  • Kokoharmaa housupuku olisi oma valintani ja rakastan tässä Massimo Duttin katalaogikuvassa tätä poolopaitaa jakkupuvun alla. Tuo heti asuun sopivaa rentoutta. Tähän korkeat kiiltonahkakorot ja asu on kaikessa yksinkertaisuudessaan valmis!

 

  • Liituraita housupuku on myös hyvä vaihtoehto ja tässä asussa nämä loaferit ja alas napitettu paita tuo sopivaa nuorekkuutta tähän kokonaisuuteen Nappeja voi avata huomattavasti enemmän kun pukee alle kauniin aluspaidan, joka voi sieltä vähän pilkistää.

 

COLOR & PRINT

Screen Shot 2015-01-04 at 15.43.54

 

  • Housupuvun ei tarvitse olla musta tai harmaa. Miroslava Duman viininpunainen kombo on ihana! Huomatkaa myös housujen mittasuhteet.

 

  • Olivia Palermo näyttää mallia siitä miten virallisen mekon saa näyttämään nuorekkaalta lisäämällä värikkäitä asusteita. Myös silkkihuivi kiedottuna ranteeseen tuo kivasti piristystä tähän mustaan mekkoon!

 

  • Väreillä voi hyvin leikitellä enemmän (heh, look who’s talking) ja tässä asussa on ihanasti yhdistetty punaiset korot sinisen Diorin laukun kanssa. Huomatkaa, että kynnet sointuu korkojen kanssa ja kauluspaita laukun kanssa. Koko asu on sulava kokonaisuus vaikka tässä onkin käytetty kahta kirkasta väriä.

 

  • Rakastan kynähameita koska ne on pituudeltaan tyylikkäitä sekä sopii useimmille vartaloille. Hoikemmalla ihmisillä se tuo esiin niitä vähäisiä muotoja ja muodokkaammalla se taas korostaa niitä. Toimistolle ei sovi liian lyhyet hameet ja mun mielestä hameen pitää osua vähintään polven yläpuolelle ollakseen sopiva työpaikalle.  Printit toimii loistavasti kynähameissa ja mikä se helpompaa kuin pitää muu asu yksinkertaisena ja sitten vaan pukea mielenkiintoinen hame. Toimii!

 

SKIRTS

Screen Shot 2015-01-04 at 18.56.08

 

  • Kynähame on aina varma valinta toimistolle ja yläosaksi voi valita kauluspaitaa rennomaan vaihtoehdon. Esimerkiksi siisti neule sopii kynähameen kanssa mainiosti ja statement korulla saa tästäkin asusta astetta virallisemman.

 

  • Yksi vaihtoehto avokkaiden sijaan on yhdistää ylipolvensaappaat hameen seuraksi. Itse valitsisin mokkanahkaiset versiot tuomaan asuun pehmeyttä.

 

  • Suomessa ei tähän aikaan vuodesta pärjää ilman sukkahousuja, mutta itse tykkäänkin yhdistää mustat paksut sukkahousut hameen seuraksi. Korkeakorkoiset nilkkurit sopivat kevyen hameen seuraksi loistavasti koska ne tuo asuun hieman jämäkkyyttä. Bleiserin sijaan yläosaksi voi valita taas siistin neuleen. Kokonaisuuden kruunaa näyttävät asusteet.

 

Tässä on omia suosikki tyylejäni mitä tulee siistimpään toimistopukeutumiseen. Toivottavasti tästä oli hyötyä teille ja ensi viikolla kokoan vielä muutaman asukokonaisuuden verkkokauppojen valikoimasta. Rentouttavaa lauantaita!

 

One of my reader requested a post about outfits that would be suitable for work. My style is very casual, but I do love the suits even though I rarely wear them myself. I think you can make a suit look young by accessorizing the look well and of course it has to be perfect fit and cut. If it’s a bit too large it will make you look outdated. I’m also a fan of knits and think a luxurious one works well with suit pants for example.

Hope you guys got some inspiration from this post and I wish you all a great Saturday!

 

*All images from Pinterest. / Kaikki kuvat: Pinterest.