Talvella ja etenkin kovilla pakkasilla on vaikeampi näyttää tyylikkäältä. Se on ihan fakta. Muistan milanolaisen ystäväni kauhistelleen, että miten Suomessa voi näyttää tyylikkäältä talvisin, kun kerroin mistä olen kotoisin. Tämä oli siis yksi hänen ensimmäisistä huolenaiheistaan. Tokaisin siihen silloin, että se onkin vähän hankalampaa. Tyylikkäältä voi toki aina näyttää, mutta ainakin itselläni se, että pysyn lämpimänä menee kaiken muun edelle. Itselläni se tarkoittaa sitä, että kuljen pipo visusti päässä ja toppatakkiin hautautuneena  pakkassäällä. Silloin ulkovaatteilla on paljon tekemistä sen kanssa miltä näyttää. Sanoisin siis, että kannattaa panostaa hyvään ja laadukkaaseen talvitakkiin. Mielestäni naisellisia untuvatakkeja ovat sellaiset, joissa on vyö, jotta vartalon keskikohdan saa esille. Oma untuvatakkini on suoralinjainen, mutta hihojen suussa ja hupussa on turkista, jolloin siinä on jotain ekstraa. Muutamilla helpolla nikseillä saa omaan Michelin-ukko-lookiin hieman vaihtelevuutta:

  • Asusteet ovat tärkeässä roolissa, sillä pipolla, huivilla ja vaikkapa vyöllä asua saa muutettua paljonkin. Itse tarvitsen vaaleamman värisen pipon, sillä kaikki tämän hetkiset ovat niin tummia, että en erotu pimeällä mitenkään ja olen yhtä mustaa massaa (heijastin on toinen asia mitä tarvitsen kipeästi).
  • Turkis. Tämä jakaa mielipiteitä, mutta mielestäni turkisyksityiskohta luo ylellisen vaikutelman. Onneksi nykyään voi lisätä turkista asuun hyvällä omallatunnolla kannattamalla esimerkiksi Marita Huurinaista tai Onaria.
  • Kengät ovat tärkeät ja tässäkin asiassa suosittelen menemään käytännöllisyys edellä. Kengissä pitää olla vartta, sekä tarpeeksi hyvä pito, että pysyt pystyssä lumisilla kaduilla. Itse tykkään maihareista ja laitan niihin aina lampaanvillapohjallisen pitämään varpaat lämpimänä. Talvikenkien ei tarvitse olla tylsät, eli niissä voi hyvin olla jotain yksityiskohtia, jotka nostavat tylsänkin asun uudelle tasolle.
  • Valkoinen ja hopea ovat ihanat värit talvitakeissa. Eihän sen toppiksen aina tarvitse olla musta (minä paraskin puhumaan, heh). Pienenä ostimme vaatteeni Bunuelista (joka on vieläkin olemassa Bulevardilla) ja sain sieltä kerran maailman hienoimman hopeisen toppatakin. Muistan vieläkin kuinka rakas se oli ja miten pukeuduin siihen aina into piukeana. Bestiksenikin sai myös saman ja olimme sitten kuin kaksi marjaa, heh.
  • Paksumpi parkatakki on tyylikäs valinta ja vihreä sen pitää ehdottomasti olla. Yves Salomonilta löytyy ihanimmat ja taisin juuri hankkia itselleni sellaisen…oops.
  • Jos haluaa laittaa astetta kevyemmän takin pakkasillakin, niin suosittelen laittamaan alle karvaliivin tai esimerkiksi kevytuntuvan. Silloin saa lämpöä kerroksilla, jos päällysvaatteet ovat astetta ohuemmat.

Tässä siis omat vinkkini talvipukeutumiseen! En ehkä ole paras ihminen antamaan vinkkejä muilla ottaen huomioon kuinka tylsää oma talvipukeutumiseni on, mutta pitäisi ehkä ottaa omista neuvoista vaarin ja tuoda vähän väriä myös omiin asuihini esim. asusteilla. Ja ehkä joku vuosi uskallan vielä palata siihen UFO-takkiin, jota niin rakastin lapsena!

 

So the winter really hit Helsinki. It’s been snowing since yesterday and it should continue until the evening. Winter fashion is something I find a bit tricky, because in a country where it’s cold and snowy, it’s harder to look good. Most people have one or two proper winter coats, so they’ll be wearing the same coat almost daily. It’s frustrating when all you want to wear are light wool coats and trenches, but obviously that’s not an option. So how can you elevate your winter look without having to buy ten down feather coats? I think number one is by accessorizing. Having a beanie and scarf of a cool color already do wonders. Or taking in the winter coat with a belt can make a huge difference. I’m into fur as you have probably noticed and think a hint of it looks elegant in winter gear. Luckily we can buy ethical fur nowadays and two Finnish brands produce those – Marita Huurinainen and Onar. I also think that white and silver coats look amazing and so fresh. When I was a kid, I used to have a silver coat (I called it the UFO coat) and I loved it. Perhaps next year I should get something similar? Back to the roots so to say!

 

*Photos/Pinterest.