Img 0480

 

x Lukea kirjoja ja lehtiä ajan kanssa. Tähän ei tunnu ikinä riittävän aikaa arkena tai edes viikonloppuisin, joten nyt yritän pyhittää aikaa kirjojen lukemiselle. Lapsena äitini luki meille aina ennen nukkumaanmenoa ja kun opin itse lukemaan, niin kirjoja kului ihan valtavat määrät. Vanhempieni on kotona on edelleen muutamia suosikkejani, jotka voin toivottavasti joku päivä antaa eteenpäin omille lapsilleni. Muistan vieläkin sen tunteen, kun uusin Neiti Etsivä tuli kauppoihin ja pääsi uppoutumaan hänen seikkailuihinsa.

x Uida, uida ja uida. Järvivesi on ollut +27 nyt monta viikkoa ja se tuntuu sametilta ihoa vasten. Voisin vain lillua järvessä koko päivän. Se tunne aamuisin, kun hyppää ensimmäisenä järveen on kyllä maailman paras. Täällä ei onneksi ole vielä ikinä ollut sinilevää, joten on voinut nauttia järvivedestä koko kesän ajan. Lämmitän normaalisti saunan joka ilta, mutta nyt on ollut niin helteistä, että ajatus saunomisesta on kyllä unohtunut. Oikein odotan ensi viikkoa ja ilmojen viilentymistä, jotta saan taas nauttia löylyistäkin!

x Vierailla luonnonpuistossa. Rakastan luontoa ja mielestäni ei ole mitään niin rauhoittavaa kuin metsässä kävely. Kaikki ne tuoksut, raikas ilma ja vehreys rauhoittavat mielen saman tien. Suomessa on paljon upeita luonnonpuistoja ja yksi sijaitsee ajomatkan päässä kesäpaikaltamme, joten ajattelimme tehdä sinne pidemmän retken viimeistään ensi viikolla.

x Viettää vähemmän aikaa tietokoneella ja unohtaa puhelimen olemassaolo. Arkena ja töissä olen koko ajan kiinni koneessa ja puhelimessa, joten mielestäni lomalla on enemmän kuin tervettä luopua näistä kahdesta. Ei välttämättä kokonaan, mutta edes niin, että viettää huomattavasti vähemmän aikaa puhelin kourassa kuin normaalisti. Onneksi jätin koneen kokonaan kotiin, kun lähdimme Puolaan ja puhelimessakin tuli roikuttua huomattavasti vähemmän. Se virkisti kyllä yllättävän paljon ja idea onkin jatkaa tätä niin paljon kuin mahdollista lomani aikana.

x Omasta mielestäni tärkeintä lomassa on rentoutuminen ja nukkuminen. Loman jälkeen pitäisi olla levännyt olo ja sellainen fiilis, että töihin on taas kiva palata. Olen ollut todella väsynyt jo pidempään ja epäilen, että osa siitä saattaa olla raudanpuutosta. Annan postaus muistutti siitä, että olisi hyvä käydä tsekkaamassa arvot. Kuten vähän epäilinkin, hemoglobiini oli oikein hyvä, mutta ferritiini todella alhainen. Nyt varasin ajan asiaan erikoistuneelle lääkärille, jotta saan hänen mielipiteensä asiaan ja mahdolliset hoito-ohjeet. Tästä huolimatta, uni ja nukkuminen on niitä asioita mitä arvostan lomalla suuresti ja annan itselleni luvan nukkua niin pitkään kuin mahdollista. Vaikka unirytmi siitä kärsiikin, niin kärsiköön. Lomalla on hyvä vähän höllätä!

Aurinkoista loman jatkoa muille lomalaisille ja tsemppiä töihin palanneille!

 

*Kuva/Thomas D.