Style Plaza Beige Blazer10

 

Pakko muuten tähän alkuun sanoa, että muistan, kun mietin aikoinaan miksi moni raskaana oleva nainen pitää kättään mahan päällä jatkuvasti (ja tästähän mm. Meghan Markle sai naurettavaa kritiikkiä osakseen). No nyt tiedän, heh. Käsi ajautuu mahalle automaattisesti, kun tuntee vauvan liikkeitä ja muutenkin – ikään kuin tukemaan mahaa (ainakin näin loppuvaiheilla). On myös niin outoa, että yhtäkkiä maha onkin moninkertainen ja tässä vaiheessa sitä mieluusti korostaa ja noh, mihin muualle ne kädetkään laittaisi. Vaikka nyt maha alkaakin jo hiljalleen painamaan enemmän (ja yölliset kääntymiset on työn alla), niin siitä huolimatta rakastan raskausmahaani. Se, että naisen kroppa pystyy kantamaan sisällään pienen vauvan 9kk on kyllä aika mieletöntä.

Muuttuvan kropan myötä moni joutuu miettimään vaatevalintojaan uudestaan. Itse halusin heti ensimetreiltä saakka välttää äitiysvaatteiden hankinnan ihan siitä syystä, että niiden käyttöaika on loppupeleissä hyvinkin lyhyt enkä halua kaappiini mitään turhaa. Olen onnekas siinä mielessä, että pääsin raskauden puoliväliin asti ilman, että maha edes näkyi ulospäin ja siten pystyin käyttämään melkein kokonaan vanhoja vaatteitani. Ensimmäinen myönnytys tuli housujen kohdalla, kun omat kuminauhaviritelmät eivät enää toimineet. Ostin H&M:stä nämä kuvissakin näkyvät mustat farkut* ja ne jalassa on tullut mentyä nämä viimeiset kuukaudet. Kolmet äitiyshousut tuli siis hankittua yhteensä (kahdet farkut ja joogahousut) + imetysliivit ja muutama imetystoppi*, mutta siinä onneksi kaikki.

Toki oma tyylini on niin arkinen ja rakastan suuria neuleita, että ne ovat olleet pelastukseni. Jos tykkäisin paljon tyköistuvimmista vaatteista, niin siinä tapauksessa tilanne olisi varmasti ollut toinen. Jos ei halua ostaa välttämättä äitiysvaatteita, niin suosittelen satsaamaan esim. laadukkaaseen ylisuureen neuleeseen, jota voi käyttää raskauden jälkeenkin. Toinen hyvä vinkki ovat kaikki kietaisumalliset ja esim. vyölliset vaatteet kuten tämä bleiseri. Niillä pystyy pelaamaan koko raskausajan mahan suurentuessa ja käyttämään myös raskauden jälkeen. Voin kuvitella, että kesällä kietaisumalliset mekot olisivat erityisen hyviä, mutta koska oma raskausaika painottui onneksi talveen, niin ei tarvinnut kesävaatteita miettiä ollenkaan. Jos käyttää enimmäkseen housuja, niin siinä tapauksessa ainakin kahdet äitiyshousut on hankittava. Suosittelen H&M:n verkkovalikoimaa* ja kahdella parilla pärjää hyvin. Mammajoogahousut hankin myös sieltä ja ne ovat olleet hyvät.

Olen itse kävelevä todiste siitä, että vaatekaappia ei tarvitse uusia raskauden myötä, jos niin ei halua. Vanhoilla vaatteilla ja muutamilla tarkkaan harkituilla äitiysvaatteilla pärjää yllättävän hyvin!

 

Style Plaza Beige Blazer5Style Plaza Pregnancy Style Style Plaza Beige Blazer12Photos/Thomas D.

Blazer / Weekday

Jeans / H&M Mama*

Boots / & Other Stories

Earrings / COS*

Bag / Chanel

*Commercial links/Mainoslinkkejä/Gifted.