Moni Etelä-Ranskaan matkustava jää rannikolle nauttimaan merestä ja kauniista kaupungeista. Mutta yksi todellinen helmi löytyy sisämaasta nimittain Gorges du Verdon on ihan mielettömän kaunis nähtävyys jota suosittelen kaikille tänne matkaaville! Auto on kylläkin välttämätön koska alueella on mukava ajella pitkin mutkaisia serppeentiiniteitä eikä oikeastaan mitään julkisia kulkuyhteyksiä lähettyvillä.
Kanjoni itsessään on upea mutta kristallinsininen vesi tekee paikasta ainutlaatuisen. Lähettyvillä on myös viehättäviä kyliä.

Hotelli missä yövyimme oli myös todellinen elämys. Ehkä ei voida puhua ihan hotellista sillä kyseessä oli enemmänkin bed&breakfast tyylinen paikka, Château d’Esparron. Erikoista siitä teki sen että talo on itseasiassa linna joka on kuulunut vuosisadat tietylle perheelle ja nykyiset omistajat (samaa perhettä edelleen) remontoivat linnan ja avasivat noin viisi huonetta vieraille. Aivan ihana paikka 🙂 Oli kyllä mahtava tunne kuljeskella linnassa ja huoneet oli erittäin tilavat, kylpyhuone moderni ja aamupala alhaalla linnan takan ääressä unohtumaton kokemus.

Tuli mieleen vielä että kunnon varustukset on tuolla tarpeen! Tarkoitan siis että vaelluskengät ja suhteellisen sporttiset ja vedenkestävät vaatteet on hyvä olla mukana. Itse lähdin reissuun aika tietämättömänä ja niinhän siinä sitten kävi että hädin tuskin pystyin poistumaan autosta koska jalassa ainoastaan balleriinat ja jyrkillä kallioille ja hiekkapoluille niillä ei oikein mitään tekemistä.  Samoin beige trenssini ei oikein sopinut ympäristöön 🙂 sainpahan ainakin hymyn monen vaeltajan kasvoille kun ne ihmettelevät että kuka ihme kaupunkivetimillä vuoristoon tulee!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *