Viime viikolla kerroin vinkkejä Monacoon ja lupasin palailla asiaan. Tässä nyt siis vinkkejä niistä kohteistä Monacon ulkopuolella mitkä on itselleni tuttuja. Toivottavasti saatte näistä apua!

Nizza

Ranskan yksi suurimmista kaupungeista on erityisesti tunnettu vanhasta kaupungistaan ja pitkästä rannasta. Itse en kyllä Nizzasta niin paljon tykkää, koska en koe, että se on mikään “rantalomakohde”. Sopii enemmänkin kaupunkilomaksi. Ranta on todella kivikkoista ja maksulliset rantapaikat on suhteellisen kalliita. Nizzan vanhakaupunki on kyllä kaunis ja näkemisen arvoinen. Sielä on ihana jäätelö baari, josta kannattaa käydä hakemassa hyvää jätskiä (nimeä en nyt muista)! Drinkkejä varten suosittelen hotelleja joissa on kattoterassit. Esim. B4 Nice Plazan La Terasse – ravintolasta on upeat näkymät merelle. Lempiravintolani, Darlington,  löytyy Nizzasta ja se on puoliksi suomalaisen ystäväni pitämä. Sielä kannattaa ehdottomasti käydä! Lisätietoja ja asiakkaiden arvosteluja pääsette lukemaan tästä.

Nizza on hyvä lähtökohta muihin paikkoihin sen keskeisen sijainnin takia. Siitä voi lähtee junalla tai autolla kiertelemään läheisiin kaupunkeihin tai Italiaan. Milanoon ajaa reilussa parissa tunnissa Nizzasta, joten sinnekin pääsee helposti! Italiassa tuli vietettyä muutamia lomia ja Portovenereen ajaa myös helposti mikä on todella kaunis paikka.Isola 2000

Isola 2000 on laskettelukeskus ajomatkan päässä Nizzasta. Käytiin sielä ystävien kanssa muutaman kerran, mutta itse tykkään enemmän Italian laskettelupaikoista mm. Cortinasta ja Madonnasta. Isolassa ei ole samantapaista kylää kuin monessa muussa laskettelukeskuksessa, mutta lyhyt ajomatka tekee tästä hyvän kohteen päiväreissuksikin. Kesällä sielä voi harrastaa patikointia ja muuta. Ja tottakai näkymät on upeat niin kuin vuorilla aina! Meillä kävi huono tuuri kun viimeksi sinne mentiin, nimittäin lumivyöry tukki ensiksi tiet ylös vuorille ja sen jälkeen sitä lunta tuli niin paljon, että laskettelukin meni huvittavaksi rämpimiseksi! Mutta ihania muistoja sieltä jäi!

Aix-en- Provence

Aix-en-Provence on todella viehättävä kaupunki muutaman tunnin ajomatkan päässä Monacosta. Tässä ihanassa kaupungissa voi nauttia hyvästä ruoasta, istua kahviloissa ja tehdä ostoksia. Alueelta löytyy myös upeita hotelleita hieman keskustan ulkopuolella, missä voi viettää rauhallista hemmottelulomaa. Kannattaa tarkistaa mm. hotelli Le Pigonnet jos haluaa yhdistää lepoloman ja kaupunkiloman.Aix on ehdottomasti yksi Etelä-Ranskan helmistä ja sielä on vielä vanha Provencen charmi tallella. Kesä-elokuussa sielä on paljon ihmisiä (niin kuin kaikkialla Rivieralla), mutta kannatta silti vierailla sielä!

Avignon

Avignon on erikoinen kaupunki, sillä se on täysin muurien sisällä vieläkin. Koko kaupungin ympäri menee iso kivimuuri, joten se on nähtävyys jo sinänsä! Kapungissa on upeita rakennuksia (varsinkin kirkkoja) sekä kuuluisa puoliksi rakennettu silta. Tämä on kyllä niin pieni paikka, että yksi yö riittää täällä. Meillä oli upea hotellihuone ihan Avignonin keskustassa jossa oli roof top terrace. Sieltä näki yöllä kaikki kirkontornit kauniisti valaistettuna. Kannattaa siis tarkistaa Hotel de L’Horloge ja jos täällä yöpyy niin ottaa sen huoneen missä iso katto terassi.

Gorges du Verdon

Gorges du Verdon on mielettömän upea kanjoni kahden tunnin ajomatkan päässä Nizzasta. Jos tykkää vähääkään liikkua ulkona ja patikoimisesta, niin suosittelen tätä paikkaa. Itse olin täysin väärin varautunut kun käytiin sielä. Jalassa oli nimittäin balleriinat ja eihän niillä hirveän pitkälle päässyt! Tyydyttiin sitten ajelemaan upeita vuoristoreittejä kanjonin yläpuolella. Tänne on päästävä uudelleen! Yövyttiin myös upeassa linna hotellissa nimeltä Chateau d’Esparron, joka kuuluu ranskalaiselle perheelle. He ovat perineet linnan ja muokanneet siitä muutaman huoneen bed & breakfast tyylisen hotellin. He ovat jättäneet vanhan ajan fiiliksen huoneisiin, mutta kylpyhuone yms. on vasta remontoitu. Aamiainen tarjoiltiin valtavan pöydän ääressä linnan keittiön vieressä ison takkatulen edessä. Upea paikka! Lisätietoja hotellista saa tästä.

Saint Tropez

Tämä on Rivieran yksi kuuluisimmista rannikkokylistä. St.Tropez on hirmuisen kaunis paikka, jossa on ihania pieniä katuja, upeita rantoja, ravintoloita, putiikkeja sekä kesällä vilkas yöelämä. Pari vuotta sitten ajettiin tänne monta kertaa iltapäiväksi ja oli ihanaa käydä sielä alkusyksystä ja alkukeväästä, koska ihmisiä ei ole silloin vielä liikaa. Ravintola Club 55:sa voi nauttia rauhassa ruoasta, maisemista ja seurasta kun käy sielä hiljaisempana sesonkina. Tämä paikka on muuten hyvä jos haluaa bongailla julkkiksia! Käytiin viime kesäkuussa St. Tropezissa, ja voin sanoa etten nauttinut paikasta yhtä paljon kuin low seasonina. Ihmisiä on aivan liikaa, varaukset pitää tehdä hyvissä ajoin ja hinnat nousee huimiksi. Meillä oli myös upea hotelli sielä, mutta palvelu oli pahinta mitä olen ikinä aikaisemmin kokenut. Kaiken riitelyn jälkeen meille annettiin hyvitykseksi junior sviitti, joka oli erillisessä rakennuksessa maan tasalla. No, tästä se katastroofi senkun jatkui. Yöllä alkoi satamaan kaatamalla ja hotellin alueella alkoi tulvia. Herättiin viideltä aamulla ja meidän huoneessa oli nilkkoihin asti vettä. Tavarat, laukut ja kengät kaikki litimärkinä. Siinä sitten istuttiin hotellin respassa viideltä aamulla paljain jaloin ja kylmissään. Siinä tuli kyllä kiire kotiin! Myös parkkipaikka oli täysin tukossa ja tulva oli vaurioittanut portin sähkötoimintoja. Eli hetki siinä kesti, että päästiin sieltä edes pois. Märät vaatteet muovipusseissa ja paljain jaloin. Nyt naurattaa, mutta silloin kyllä ei!

Korkeista hinnoista ja turismista huolimatta, St.Tropez on kyllä sellainen paikka joka pitää nähdä vähintään kerran elämässä, eli sinne kannattaa mennä vaikka päiväksi jos yöpyy Nizzassa tai muualla ajomatkan päässä. Suosittelen vielä hehkuttamani Ice Tropez – juoman kokeilua tällä reissulla!

Tässä oli taas muutamia vinkkejä, jotka toivottavasti auttaa teitä päättämään mihin mennä Etelä-Ranskassa ja mitä tehdä! Upeita paikkoja on toki monia muitakin, mutta näistä itselläni on omakohtaista kokemusta. Kommenttiboxiin tai mailiin saa taas mielellään laittaa kysymyksiä jos tarvitsette enemmän vinkkejä tai tietoja! Toivotankin nyt kaikille teille Ranskaan lähteville ihanaa lomaa 🙂

You May Also Like

5 comments

Reply

Ihanaa, kiitos taas naistakin vinkeista! Enaa vajaa viikko meidan matkaan. 🙂

Reply

Hyviä vinkkejä seuraavalle reissullemme. Tässä omia käyntikohteitani, jos saa linkittää 🙂
http://pauskanelamaa.blogspot.com/search/label/Nizza

Reply

Paula:

Ihanaa ja rentouttavaa lomaa teille 🙂 Nauttikaa!

Pauska:

Kiitos linkistä 🙂 Mitä enemmän vinkkejä sitä parempi!

Reply

Heippa! Löysin tänne aivan ihastuttavaan blogiisi juuri, ja onneksi löysinkin, koska olen lähdössä parin viikon päästä Ranskaan (cannesiin) ja näistä vinkeistä on paljon hyötyä 🙂

Reply

Heippa Anne! Loistavaa jos vinkeistä oli hyötyä! 🙂 Ihanaa lomaa teille! Nyt itsellenikin iski kaipuu takaisin noihin maisemiin 🙂 Nauttikaa siis munkin puolesta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *