Ollaan juuri matkalla Orleansiin poikaystäväni vanhempien luokse. Ollaan sielä muutama yö ja käydään samalla Ikeassa hankkimassa iso musta lehmäntalja matto meidän olohuoneeseen. Halutaan pitää kämppä mahdollisimman yksinkertaisena ja valoisana. Lehmäntalja matto kruunaa olkkarin ja kaikki muu meillä jo onkin.

Itse voisin pitää Célinen laukkua esillä 24/7, mutta poikaystäväni mielestä kämppä näyttää liian naisen valtakunnalta jos laukkuja on joka nurkassa 😉 Ymmärrän kyllä…
Valkoinen hortensia taas sopii mihin sisustukseen tahansa!

We are on our way to my boyfriends parents place. We’ll stay there for a few nights! We also get to borrow their car for our Ikea trip. We want to buy a black cowhide rug for our living room. That’s basically all we need and then our apartment is decor wise ready! 

DSC_0309

 

Asunnon löytäminen Pariisista ei ole mikään helpoin juttu. Täällä on tosi kallista ja kova kilpailu asunnoista. Me alettiin etsiä kämppää aktiivisesti heinäkuussa, eli n.kaksi kuukautta ennen itse muuttoa. Poikaystäväni paras kaveri asui jo täällä, joten saatiin majailla hänen asunnossaan se aika kun etsittiin omaa kämppää. Huomattiin, että tarjolla ei ollut kovinkaan paljon meidän budjettiin sopivia asuntoja puhumattakaan kunnoltaan sellaisia johon oltaisiin oikeasti haluttu muuttaa. Meidän kriteerit oli aika tiukat (asunnon täytyi olla hyvällä alueella ja erillinen makuhuone oli must. Toiveissa oli myös moderni keittiö ja kylppäri).

Etsitiin netistä avointen ilmoitusten kautta asuntoja, mutta monissa niissä ilmoituksissa ei ollut mitään kuvia ja monesta numerosta ei edes vastattu kun yritettiin soittaa. Siirryttiin sitten eri välitystoimistoihin ja kaikista paras niistä oli netissä toimiva Book A Flat. Heillä on kylläkin ihan törkeän hintaiset välityskulut, mutta palvelu todella hyvää. Heidän sivuiltaan löydettiin muutaman asunto ja käytiin näytöissä. Ensimmäinen näyttö oli tähän asuntoon missä nyt asutaan.

Tässä asunnossa kaikki palaset loksahti kohdalleen, paitsi että kaappitila oli todella olematonta. Tämä oli ensimmäinen asunto joka nähtiin, joten meillä ei ollut montaakaan vertailukohdetta. Siksi ei ihan heti tätä napattu (näytössä oli muitakin meidän lisäksi). Samana päivänä nähtiin sitten muitakin asuntoja, jotka oli aivan karseita ja hinnat pilvissä, joten tajuttiin kuinka nappi tämä asunto oli.

Yksi toinen vahva ehdokas löytyi lääkäreille suunnatusta nettisivusta. Se on joku ranskalainen lääkäreille tarkoitettu nettisivu, johon voi laittaa erilaisia ilmoituksia. Poikaystäväni äiti löysi sitä kautta yhden kivan asunnon (asunto itsessään oli tosi vanha, mutta ihan loistopaikalla). Laitettiin siitä hakemus sisään, mutta se meni jollekin toiselle. Onneksi muutama päivä siitä saatiin tietää, että oltiin saatu tämä asunto.

Pariisissa kun ei vielä tarkoita mitään se, että haluat asunnon ja löydät jonkun kivan. Niistä on niin kova kilpailu, että kaikilta pyydetään “kansiot” mihin vaaditaan vanhempien verotiedot (vaikka olisit aikuinen) ja  heidän takaus. Niistä kansioista vuokraisäntä sitten päättää kenet haluaa.

Vaikka täältä ei ihan helpolla asuntoa löydä (ainakaan jos on jonkinlainen budjetti, eikä halua muuttaa mihinkään ihan loukkuun), mahdotonta se ei ole! Meillä oli paljon tuuria matkassa ja tietysti se helpotti paljon, että poikaystäväni on ranskalainen. Yksin olisi ollut paljon vaikeampaa löytää asunto! Suosittelen kylläkin sitä bookaflat.com sivustoa, sillä he ovat tottuneet palvelemaan myös ulkomaalaisia. Heillä on kovat kulut, mutta kerran se vain kirpaisee ja heidän kautta vuokratuissa asunnoissa ei ole riskiä siitä, että menettäisi rahansa hujauksen takia. Suosittelen myös kyselemään ystäviltä ja tutuilta jos he tietäisivät vapaista asunnoista.

Paljon onnea matkaan niille, jotka ovat Pariisiin muuttamassa ja asuntoa etsimässä! Jos tulee mitään muuta kysyttävää niin laittakaa komenttia tai mailia, yritän vastailla parhaani mukaan.

Huh, I’m too lazy to translate all of this text, but I was explaining how we found our apartment in Paris. I’ve had couple of questions from other Finns who are moving here at one point about apartment hunting. Anyone who’s moved to Paris (on a budget) knows that finding an apartment here is not the easiest job!

 

DSC_0369DSC_0491DSC_0081

Save

Save