Kävin eilen Saint Germainin YSL:n liikkeessä katsomassa jos se olisi jo uudelleen nimetty SLP:ksi. Galeries Lafayettin “shop in shop” on jo muuttanut nimensä Saint Laurent Paris ja tunnelma sielä on Hedi Slimanen malliston vertainen (tummanpuhuva niin sisustukseltaan kuin mallistoltaan).

Saint Germainin liike taas on edelleen Yves Saint Laurent nimellä ja tiedustelinkin myyjältä hieman mitä ihmettä merkille tapahtuu. Sieltä sanottiin, että Saint Laurent Paris on enemmänkin “ready to wear”-malliston uudelleen brändäys ja että kaikki vanhat Y-laukut ja YSL-logolaukut säilyvät mallistossa ainakin toistaiseksi.

Huomasin muuten samalla, että he ovat nostaneet vanhojen tuotteiden hintoja aika reippaasti ja myyjän mukaan tämä hintojen nousu tapahtui kaksi viikkoa sitten. Netistä (mm.NAPin ja MyTheresan-sivuilta) löytyy vielä muutamia malleja vanhoilla hinnoilla, joten suosittelen nyt ne hankkimaan jos ne ovat olleet teidän toivomuslistalla!

Mun mielestä merkin nimen vaihtaminen on täysin turha juttu ja kuluttujan päätä se ainakin sekoittaa kun osa saman merkin liikkeistä on eri nimellä samassa kaupungissa….Tämä rebranding on kyllä tehty mahdollisimman huonolla tavalla omasta mielestäni. Mitä mieltä te olette?

The rebranding of YSL to SLP could not have gone more wrong in my opinion. It’s so confusing and the consumers don’t really know what’s happening (at least I’m confused). I’ve heard rumours that the classic Y accessories and bags, plus the YSL logo bags would be finished. But yesterday I visited a YSL store in Saint Germain, and they said they will keep them in the collection (and by the way, they just heavily increased all their prices). They also said the rebranding of SLP was more targeted into the ready-to-wear line….after that statement I was even more confused. Any thoughts on this?

On MyTheresa.com, you can still get the Belle De jour clutch for 495€ compared to SLP’s own website where the price is 650€. And notice how they’ve put all the former YSL logo items under “holiday collection”…what is that?