Kävin eilen Saint Germainin YSL:n liikkeessä katsomassa jos se olisi jo uudelleen nimetty SLP:ksi. Galeries Lafayettin “shop in shop” on jo muuttanut nimensä Saint Laurent Paris ja tunnelma sielä on Hedi Slimanen malliston vertainen (tummanpuhuva niin sisustukseltaan kuin mallistoltaan).

Saint Germainin liike taas on edelleen Yves Saint Laurent nimellä ja tiedustelinkin myyjältä hieman mitä ihmettä merkille tapahtuu. Sieltä sanottiin, että Saint Laurent Paris on enemmänkin “ready to wear”-malliston uudelleen brändäys ja että kaikki vanhat Y-laukut ja YSL-logolaukut säilyvät mallistossa ainakin toistaiseksi.

Huomasin muuten samalla, että he ovat nostaneet vanhojen tuotteiden hintoja aika reippaasti ja myyjän mukaan tämä hintojen nousu tapahtui kaksi viikkoa sitten. Netistä (mm.NAPin ja MyTheresan-sivuilta) löytyy vielä muutamia malleja vanhoilla hinnoilla, joten suosittelen nyt ne hankkimaan jos ne ovat olleet teidän toivomuslistalla!

Mun mielestä merkin nimen vaihtaminen on täysin turha juttu ja kuluttujan päätä se ainakin sekoittaa kun osa saman merkin liikkeistä on eri nimellä samassa kaupungissa….Tämä rebranding on kyllä tehty mahdollisimman huonolla tavalla omasta mielestäni. Mitä mieltä te olette?

The rebranding of YSL to SLP could not have gone more wrong in my opinion. It’s so confusing and the consumers don’t really know what’s happening (at least I’m confused). I’ve heard rumours that the classic Y accessories and bags, plus the YSL logo bags would be finished. But yesterday I visited a YSL store in Saint Germain, and they said they will keep them in the collection (and by the way, they just heavily increased all their prices). They also said the rebranding of SLP was more targeted into the ready-to-wear line….after that statement I was even more confused. Any thoughts on this?

On MyTheresa.com, you can still get the Belle De jour clutch for 495€ compared to SLP’s own website where the price is 650€. And notice how they’ve put all the former YSL logo items under “holiday collection”…what is that?

You May Also Like

21 comments

Reply

Tuo on kyllä vähän sekavaa. Itse luulin että kaikki Y ja YSL tuotteet häviävät ja olin yllättynyt kun heidän nettisivuilleen oli ilmestynyt Holiday Collection josta näitä tuotteita löytyi. Itse olen yrittänyt metsästää YSL coin pouchia netistä mutta tuloksetta, YSL:n sivuilla sitä on vain kiiltonahkaisena.

Reply

Mä olin myös siinä uskossa, että kaikki Y ja YSL tuotteet häviää. Täällä Pariisissa on ainakin ollut sellasia juttuja liikkeellä…en sitten tiedä. Ehkä he lopettaa ne jossain vaiheessa ja nyt yrittää saada vielä kiskurihinnoilla loputkin menemään?

Ja liikkeessä käydessä tuntui, ettei kukaan oikein tiennyt mitään. Okej, myyjille ei ehkä kaikkea kerrota, mutta silti.
YSL:n liikkeessä oli siis vielä kaikkia niitä vanhoja tuotteita, mutta hinnat oli paljon kovemmat :/

Toivottavasti löydät etsimäsi coin pouchin vielä “vanhaan hintaan” 🙂

Reply

Oh-hoh, aika huima hinnankorotus? Mä olen kyllä niin samaa mieltä sun kanssa, tää rebrandaus on jotakin niin sekava. Olin ymmärtävänäni (onko tuo sana?) että Yves pudottettiin sen takia myös pois koska merkki halusi päästä eroon Y-kirjaimen käytöstä esim laukuissa. Ja sen kyllä toisaalta ihan ymmärrän, onhan se Y jo nähty – kivaa sillä lailla että tarjotaan jotain uutta/muuta.

Mutta koko prosessin olisi kyllä voinut tehdä aivan eri lailla, ihan häkellyttävää että yksi isoimmista muotitalojen PR-puoli ei saa asiaa esille selvemmällä tavalla. Tässä mielenkiintoinen artikkeli asiasta, loistoesimerkki siitä miten PR:n EI pidä toimia, hih:
http://www.businessoffashion.com/2012/10/a-wake-up-call-for-ysls-pr-team.html

Reply

Joo, mä ainakin oon hieman hämmentynyt tästä koko jutusta. Etenkin jos he pitävät osan merkistä vanhalla nimellä ja osan uudella? Ainakin kosmetiikka tulee olemaan vanhalla YSL nimellä jatkossakin…

Mä uskon, että Hedi Slimane halusi nuorentaa brändiä ja rakentaa sitä uudelleen (saman minkä teki mm.Diorin miestenmallistolle onnistuneesti), mutta mun mielestä sen voisi tehdä ilman nimen muutosta.

Mutta joo, luulisi että koko prosessi olisi ollut jotenkin selkeempi :/ Saa nähdä miten niiden käy 🙂

Kiitos linkistä, täytyy käydä lukemassa 🙂

Reply

Mitääää kuka maksaa Belle de jourista 650€!!! toi 495€ menee nippa nappa, mutta joo huh huh! Harmi kun ei ole tällä hetkellä rahaa hassata 😀

xx

Reply

Älä 🙂 Ihan älyttömiä hintoja! Ja samoin kaikkien Y-laukkujenkin hinnat nousi aika kivasti…se iso koko on nyt melkein 2000€ :/ Hih, mietin ihan samaa. Nyt pitäisi kyllä olla “laukku rahoja” säästössä koska mua ainakin kirpasis pahasti ostaa muutaman vuoden päästä laukku jonka olisin saanut edullisemmin aikasemmin 😉

Reply

Voi pöhh! Kaikki ne vaan nostaa hintojaan kokoaika :/ Pitääkin kurkkia, josko laittaisi laukun tilaukseen, kiitos vinkistä kaunis!! Ainaki Mulberrylta pyyhin heti ostoslistalta pari mallia, kun ärsytti hintojen iso harppaus niin paljon!

Reply

Totta, monet merkit on nyt nostanut hintoja rajusti :/
Nyt kyllä kannattaa se laukku hankkia jos se on ollut wish listillä ..saa ainakin hiukan edullisemmin netistä kun YSL:n omasta liikeestä 🙂
Ja mä en ole edes uskaltanut tarkastella Mulberryn uusia hintoja…

Reply

Mahtaako YSL asusteet, korutkin nousta hinnoiltaan?:)

Reply

Jos oikein ymmärsin niin hinnannousu koski kaikkia YSL:n tuotteita :/ Mutta jos käyn lähipäivinä YSL:n liikkeessä niin käyn tarkistamassa asian 🙂

Reply

Olisin enemmän kuin kiitollinen!:)

Reply

Tuli itseasiassa mieleen, että mulla on yksi sormus YSL:ltä ja himoitsen sitä myös toisessa värissä…eli mun kannattaa kyllä nyt pikasesti selvittää koskiko hinnannousu kaikkia tuotteita vaan ainoastaan esim. laukkuja…I’ll keep you posted 🙂

Reply

Tulin myös linkkaamaan business of fashion -artikkelia ja niita alyttomia tweettimolaytyksia SS 13-shown jalkeen, mutta joku ehti jo 🙂 Aika onnetonta kv. talolta& pr-tiimilta…

Minua kiinostaisi myös YSL-korut… Olen jahkaillut iat ja ajat Artyn kanssa, etta onko se liian klisee vai ei; Ja nyt tietenkin kun menin sitä YSL/SLP/SL…sivuilta hakemaan, niin eihan siella niita enaan ollutkaan… Mun kotikaupungissa *tahan joku kirjainyhdistelma*:lla ei ole omaa liiketta, joten olisi tosi kiinnostavaa tietaa, mika tilanne esim Pariisissa on, saako “vanhoja” koruja viela liikkeista?

Reply

Mun mielestä myös hiukan outoa toimintaa muotitalolta!

Mä taas rakastan mun Artya ja haluisin vielä yhden joko sinisenä tai turkoosina…mä en kysynyt niiden hintaa liikeessä ollessa, mutta oletin että hinnanousu koski lähes kaikkia tuotteita :/ Täytyy kyllä käydä varmistamassa asia ensi viikolla ja infoan sitten täällä 🙂

Reply

No siis joo, todellakin tällaiset nimenvaihdokset on ihan hanurista. Murr!

Reply

I agree!

Reply

Mä en kanssa tykkää tosta nimisekoilusta yhtään enkä myöskään monien eri merkkien huimista hinnankorotuksista. Olen miettinyt YSL:n Belle de Jourin hankkimista jo pitkään ja nyt vihdoinkin laitoin sen tilaukseen net a porterista, onneksi vielä vanhaan hintaan. Mini Cabaksen hankkimista pohdin juurikin sen verran pitkään, ettei niitä vanhaan hintaan taida enää löytyä. YSL:n logo t-paitakin oli ostoslistalla ja vyö… Harmi homma, nuo uudet Saint Laurent Paris-tuotteet eivät nappaa yhtään.

Reply

Tuntuu kyllä, että kaikki merkit nostavat nyt hintoja :/ Not good! Ja onnittelut uudesta clutchista 🙂 Se on kyllä todella kaunis malli ja hyvä hankkia se nyt hiukan edullisempaan hintaan! Kun ihmiset tajuavat, että YSL on nostanut hintoja omassa liikeessä niin nämä edullisemmat kappaleet myydään varmasti nopeasti loppuun! Mä olisin myös halunnut YSL:n t-paidan ja yksi vyökin houkutteli…täytyy käydä YSl:n liikeessä katsomassa mihin hintaan niitä saisi!

Itse taas tykästyin kovin uusiin SLP:n tuotteisiin! Etenkin muutama laukku iski silmään…ja vaattet on upeita 🙂

Reply

Täytyy myöntää, että vaatteita en katsellut yhtään sillä silmällä ja muitakin ehkä vähän “muutosvastarinta”mielellä. Kun oon vaan YSL:stä tykännyt… 😀

Reply

Odotan jo innolla tai pelolla..nouseeko Artyn hinta..mitä ne sinulle sitten vastaavatkaan 🙂

http://anniinanpetitpassion.blogspot.fi

Reply

Ehdin luultavasti alkuviikosta piipahtamaan YSL:n liikkeessä ja lupaan ilmottaa sitten heti koskeeko hintojen korotus myös koruja 🙂 Jos näin on niin laitan sinisen Artyn samantien tilaukseen NAP:istä 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *