Tilaukseen lähti Grace Coddingtonin A Memoir-kirja. Tämä nainen on mun mielestä nero! Hän toimii siis taiteellisena johtana Amerikan Voguelle ja hänen stylaamat kuvat on jotain niin maagista. Suosittelen myös katsomaan leffan Voguen teosta, September Issue, missä näkyy Gracen osaaminen. Nyt vaan odottelen, että kirja saapuisi perille 🙂

A must read; Grace Coddington’s A Memoir! I think this woman is a genious 🙂

Mun on pitänyt tehdä postaus Pariisilaisten naisten tyylistä jo siitä asti kun muutin tänne. Nyt sain sen vihdoin aikaiseksi! Pariisittarien päällimmäinen look on todella huoleton (tärkeää on näyttää siltä, että ulkonäön eteen ei olla tehty liikaa vaivaa), mutta silti tyylikäs. Kuten jo aikaisemmin kerroin, pariisittaret suosivat mustaa. Kuulin yhden muotialan miehen sanovan, että huippu tyylikkäät naiset keskustassa ovat yleensä varakkaita ulkomaalaisia kenellä on täällä toinen asunto. Sanoisin, että se on varmasti totta, mutta kyllä paikallisetkin osaavat pukeutua. En kyllä ole nähnyt täällä niin paljon mielenkiintoisia asukokonaisuuksia mitä kuvittelin näkeväni. Se mitä muotiviikkojen aikana näkyy katukuvassa ei kyllä jatku muotiviikkojen jälkeen samalla tavalla. Liikun metrossa paljon arkisin ja en ole kertaakaan nähnyt mitään pysäyttävää tyyliä…toisaalta en minäkään panosta arkena turhan paljon ulkonäköön 😉 Tai sitten kuljen väärällä metrolla? Mutta tykkäänkin arkisesta tyylistä jossa on jokin pieni juju, ja tämän pariisittaret kyllä osaavat. Anyway, kokosin kollaasiin pariisittarien käyttämistä klassikoista. Ranskalaisten naisten hillitty tyyli on kyllä niin mun juttu, koska itse tykkään juurikin yksinkertaisista asukokonaisuuksista!

Parisian women prefer very casual and simple outfits. The attitude here is “don’t try too hard” and I feel the Parisian women always tend to look good…in the sense that they look like they just jumped out of the bed and put some clothes, and still everything falls perfectly into place. Something I’ve learned living here is that less is definitely more. Parisian women tend to go for simple and elegant looks and prefer classic pieces and love black. Of course, not every Parisian women fits this stereotype, but this is just what I’ve witnessed and what fits my own style mostly. How would you describe the Parisian style?


(Kuvat lainattu: google.com)