Mun on pitänyt tehdä postaus Pariisilaisten naisten tyylistä jo siitä asti kun muutin tänne. Nyt sain sen vihdoin aikaiseksi! Pariisittarien päällimmäinen look on todella huoleton (tärkeää on näyttää siltä, että ulkonäön eteen ei olla tehty liikaa vaivaa), mutta silti tyylikäs. Kuten jo aikaisemmin kerroin, pariisittaret suosivat mustaa. Kuulin yhden muotialan miehen sanovan, että huippu tyylikkäät naiset keskustassa ovat yleensä varakkaita ulkomaalaisia kenellä on täällä toinen asunto. Sanoisin, että se on varmasti totta, mutta kyllä paikallisetkin osaavat pukeutua. En kyllä ole nähnyt täällä niin paljon mielenkiintoisia asukokonaisuuksia mitä kuvittelin näkeväni. Se mitä muotiviikkojen aikana näkyy katukuvassa ei kyllä jatku muotiviikkojen jälkeen samalla tavalla. Liikun metrossa paljon arkisin ja en ole kertaakaan nähnyt mitään pysäyttävää tyyliä…toisaalta en minäkään panosta arkena turhan paljon ulkonäköön 😉 Tai sitten kuljen väärällä metrolla? Mutta tykkäänkin arkisesta tyylistä jossa on jokin pieni juju, ja tämän pariisittaret kyllä osaavat. Anyway, kokosin kollaasiin pariisittarien käyttämistä klassikoista. Ranskalaisten naisten hillitty tyyli on kyllä niin mun juttu, koska itse tykkään juurikin yksinkertaisista asukokonaisuuksista!

Parisian women prefer very casual and simple outfits. The attitude here is “don’t try too hard” and I feel the Parisian women always tend to look good…in the sense that they look like they just jumped out of the bed and put some clothes, and still everything falls perfectly into place. Something I’ve learned living here is that less is definitely more. Parisian women tend to go for simple and elegant looks and prefer classic pieces and love black. Of course, not every Parisian women fits this stereotype, but this is just what I’ve witnessed and what fits my own style mostly. How would you describe the Parisian style?


(Kuvat lainattu: google.com)You May Also Like

9 comments

Reply

Ihana kollaasi ja tosiasia on se, ettei arkena halua kauhesti kohauttaa. Keep it simple toimii. Mikä on tuo ihana beige neule ylhäällä oikealla?

Reply

Samaa mieltä sun kanssa 🙂 Simppeli on mun silmään kaunista! Ja mä yritin etsiä tota kuvaa uudestaan, jotta voisin selvittää sen merkin, mutta en löydä sitä enää 🙁 Pahoittelut! Tästä lähtien pistän kyllä kollaasien kuvien merkit talteen…Jos löydän sen kuvan niin laitan tietoja 🙂

Reply

I found Style Guide Parisian Chic under the Christmas Tree this year so I think I know a little bit about it:)

Reply

Yeah I have the same book 🙂 If it’s the one by Ines de La Fressange? It also gives great tips for hotels and restaurants 🙂

Reply

Musta kyllä toimii aina, ja tuon huolettoman tyylikkään lookin luomisen pariisittaret hallitsevat jos ketkä! Minusta on aina ihana katsella heidän ja myös italiattarien lookia julkisissa kulkuvälineissä, kaduilla jne. Varmaan miettivät, että mikä tuo tapittava töllerö oikein on 😀

Reply

Kiva postaus. Ihanan tyylikästä, less is more.

Reply

Kiitos Nonna 🙂 Ja samaa mieltä; less is more!

Reply

Heippa! Tykkään kovasti sun blogista, kiitos kun jaksat kirjotella!! Yritin selailla blogiasi ja löytää tekstin, jossa kerrot missä päin kannattaa asustella, kun tulee Pariisiin. Olin niin onneton, etten löytänyt sitä. Eli siis olen keväällä tulossa Pariisiin ja mietin, että mistäpäin kannattaa katsella hotellia? Kiitos jo etukäteen =)

Reply

Moikka! Kiitos, kiva että oot löytänyt mun blogin 🙂 Mä en ole ikinä postannut mitään “hotelli postausta”, mutta vähän aikaa sitten opastin yhtä toista lukijaa kommentilla siitä mistä itse bookaisin hotellin.

Tässä ote mun vastauksesta;

“…Jos haaveissa on nimenomaan ottaa rennosti (eli istua kahvilassa, syödä hyvin ja käydä piknikillä puistossa) niin suosittelen tätä omaa aluettani (6e). Saint Germainista löytyy muutamia pieniä sympaattisia hotelleja ja tällää alueella on paljon kahviloita, sekä Luxembourgin puisto. Toinen kiva alue on Le Marais, joka on myös aivan ihana! Jos taas haluaa keskittyä shoppailuihin, niin silloin kannattaa mennä suurien tavaratalojen lähettyville. Sielä on mun makuuni liikaa turisteja, mutta ainakin ostoskadut on ihan ulottuvilla. Niitä kyllä löytyy täältä Saint Germainistakin, joten suosittelen tätä aluetta 🙂 Olen tietenkin vähän puolueellinen, mutta tää on vaan mun lempialuetta Pariisista ;)”

Toivottavasti tästä on jotain apua 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *