Huh, jo toinen viikko töitä takana! Tuntuu, että juuri palasin Suomesta takaisin Pariisiin, joten aika menee taas ihan omia menojaan. Tällä viikolla olin ihan sekaisin päivistä ja luulin koko viikon, että tultiin yksi päivä perässä. Eilen olikin kiva yllätys kun tajusin, että tänään se viikonloppu alkaa!

Oma arkeni on muuttunut huimasti töiden takia ja toimistossa vietän melkeinpä koko viikon. Aamulla yhdeksältä töihin ja illalla noin kahdeksan maissa kotiin (muutamana päivänä myöhemminkin). Sen jälkeen en ehdi muuta kun syödä, käydä suihkussa ja mennä nukkumaan. Aamulla taas takaisin toimistolle. Ranskassa ihmiset tekevätkin paljon pidempää päivää (ainakin toimistoissa – enkä puhu nyt virastoista) kuin Suomessa ja kuin mitä itse teen, joten viikonloppu on melkeinpä ainut hetki kun sitä omaa aikaa/perheen kanssa on (tietenkin myös alalla on vaikutusta asiaan ja työtehtävillä). En tiedä päteekö sama koko Ranskaan vai ainoastaan tänne pääkaupunkiseudulle missä elämä on muutenkin hektisempää (?).

Olen monesti miettinyt, ettö perheen sovittaminen tällaiseen aikatauluun olisi aika haastavaa, ottaen huomioon, että lapsia ei arkena ehtisi nähdä kuin ohimennen. Onneksi omalla kohdallani perheen perustaminen ei ole vielä ajankohtaista, joten ehdin painaa töitä vielä ennenkuin täytyy alkaa miettimään näitä asioista sen enempää 🙂 Täytyy kyllä tähän vielä mainita, että Ranskassa äitiysloma on ainoastaan noin kolme kuukautta ja yksi kuukausi vähintään on otettava ennen lapsen syntymää (korjatkaa jos tähän on tullut muutos?). Tämä tarkoittaa siis sitä, että töihin on palattava kun lapsi on 2kk ikäinen (ellei sitten ota palkatonta lomaa). Kuullostaa aika hurjalta näin suomalaisena missä naisilla on asiat tämän suhteen erittäin hyvin!

Mutta…nyt on intoa painaa pitkää päivää ja olen edelleen todella kiitollinen tästä harjoittelupaikasta! Työ on äärimmäisen mielenkiintoista, työporukka ihana ja se kokemus mitä tästä kertyy on todella arvokasta tulevaisuutta ajatellen. Täytyy kyllä myöntää, että ensimmäiset viikot on vienyt mehut tästä tytöstä ja odotankin jo nyt iltaa, että pääsen nukkumaan 😉 Work hard, play hard ei omalla kohdallani ihan päde, mutta ehkä kun työtahti hiukan rauhoittuu elokuussa niin sitä jaksaisi taas vapaa-ajalla enemmän!

Tänä viikonloppuna ajattelin kierrellä muutamassa kaupassa, nähdä paria ystävää ja tosissaan; nukkua! Toivotankin kaikille oikein hyvää ja rentouttavaa viikonloppua 🙂

(http://showandtellme.com/2012/08/01/going-for-gold/le-21eme)

Sorry for not offering you a complete translation (I’m just too short on time right now), but  nevertheless, I wanted to wish you all a great weekend!