Huh, jo toinen viikko töitä takana! Tuntuu, että juuri palasin Suomesta takaisin Pariisiin, joten aika menee taas ihan omia menojaan. Tällä viikolla olin ihan sekaisin päivistä ja luulin koko viikon, että tultiin yksi päivä perässä. Eilen olikin kiva yllätys kun tajusin, että tänään se viikonloppu alkaa!

Oma arkeni on muuttunut huimasti töiden takia ja toimistossa vietän melkeinpä koko viikon. Aamulla yhdeksältä töihin ja illalla noin kahdeksan maissa kotiin (muutamana päivänä myöhemminkin). Sen jälkeen en ehdi muuta kun syödä, käydä suihkussa ja mennä nukkumaan. Aamulla taas takaisin toimistolle. Ranskassa ihmiset tekevätkin paljon pidempää päivää (ainakin toimistoissa – enkä puhu nyt virastoista) kuin Suomessa ja kuin mitä itse teen, joten viikonloppu on melkeinpä ainut hetki kun sitä omaa aikaa/perheen kanssa on (tietenkin myös alalla on vaikutusta asiaan ja työtehtävillä). En tiedä päteekö sama koko Ranskaan vai ainoastaan tänne pääkaupunkiseudulle missä elämä on muutenkin hektisempää (?).

Olen monesti miettinyt, ettö perheen sovittaminen tällaiseen aikatauluun olisi aika haastavaa, ottaen huomioon, että lapsia ei arkena ehtisi nähdä kuin ohimennen. Onneksi omalla kohdallani perheen perustaminen ei ole vielä ajankohtaista, joten ehdin painaa töitä vielä ennenkuin täytyy alkaa miettimään näitä asioista sen enempää 🙂 Täytyy kyllä tähän vielä mainita, että Ranskassa äitiysloma on ainoastaan noin kolme kuukautta ja yksi kuukausi vähintään on otettava ennen lapsen syntymää (korjatkaa jos tähän on tullut muutos?). Tämä tarkoittaa siis sitä, että töihin on palattava kun lapsi on 2kk ikäinen (ellei sitten ota palkatonta lomaa). Kuullostaa aika hurjalta näin suomalaisena missä naisilla on asiat tämän suhteen erittäin hyvin!

Mutta…nyt on intoa painaa pitkää päivää ja olen edelleen todella kiitollinen tästä harjoittelupaikasta! Työ on äärimmäisen mielenkiintoista, työporukka ihana ja se kokemus mitä tästä kertyy on todella arvokasta tulevaisuutta ajatellen. Täytyy kyllä myöntää, että ensimmäiset viikot on vienyt mehut tästä tytöstä ja odotankin jo nyt iltaa, että pääsen nukkumaan 😉 Work hard, play hard ei omalla kohdallani ihan päde, mutta ehkä kun työtahti hiukan rauhoittuu elokuussa niin sitä jaksaisi taas vapaa-ajalla enemmän!

Tänä viikonloppuna ajattelin kierrellä muutamassa kaupassa, nähdä paria ystävää ja tosissaan; nukkua! Toivotankin kaikille oikein hyvää ja rentouttavaa viikonloppua 🙂

(http://showandtellme.com/2012/08/01/going-for-gold/le-21eme)

Sorry for not offering you a complete translation (I’m just too short on time right now), but  nevertheless, I wanted to wish you all a great weekend!

You May Also Like

28 comments

Reply

Hyvää ja ennenkaikkea rentouttavaa ja akkujalataavaa viikonloppua myös sulle! 🙂 Oma kuluu elokuvissa kaverin kanssa, läheisen syntymäpäiviä juhliessa ja pakkaillessa – maanantaina suuntaan vajaaksi viikoksi Düsseldorfiin 🙂

Reply

Kiitos Ann! 🙂 Ja sun viikonloppu suunnitelmat kuullostaa erittäin hyviltä! Hyvää reissua Saksaan!

Reply

Kiitos! 🙂 Säätiedotusten mukaan on ainakin superlämpimiä päiviä siellä päin luvassa, mikä on kyllä ihan mukavaa vaihtelua näihin Suomen tämänhetkisiin lämpötiloihin 🙂

Reply

Suomessakin taitaa olla aika alakohtaista tuo työpäivän pituus… Monessa asiantuntijaorganisaatiossa ympäripyöreät työpäivät ovat enemmän sääntö kuin poikkeus (esim. asianajotoimistot). Olen itsekin asiantuntijaorganisaatiossa töissä, ja työpäivä venyy keskimäärin vähintään 9-tuntiseksi toimistolla ja siihen lisää ne työt, jotka teen sitten vielä kotona. Eli ei Suomessakaan jokaisella kynä putoa 7,5 tunnin jälkeen ;-). Minulla on yksi lapsi, mutta kummasti sitä oppii elämänsä sovittamaan ja luovimaan tässä viidakossa, mutta kyllä se käytännössä tarkoittaa sitä, että esim. ystäviä näkee harvoin ja omaa aikaa ei ole käytännössä koskaan.

Ranskassa taitaa olla sellainen käytäntö, että jos lapsia on perheessä kolme tai enemmän, saa kotiapulaisen automaattisesti. Se ainakin varmasti helpottaa isompien perheiden arkea. Ja äitien osa-aikatyö taitaa sekin olla Suomea yleisempää.

Reply

Joo, ihan varmasti riippuu juuri tosi paljon alasta minkä pituisia ne työpäivät on! Ihmettelen ainoastaan kun työpaluuliikennettä on esim. Kehällä ja Länärillä jo klo.16 (kesällä Kehä I:llä jo klo.15.30), että mitä ihmettä ne ihmiset tekee työkseen? 😉 Ajoin poikaystävää kentälle kesäkuun alussa niihin aikoihin ja hän ei voinut uskoa, että ruuhka on jo niin aikaisin!

Onhan se haastavaa kun työpäivät on pitkiä ja kotona perhe, mutta niinkuin sanoit, kaipa sitä oppii järjestelemään asiat ja maksimoimaan sitä yhteistä aikaa 🙂

Ranskan tilanteesta en tosiaan tiedä sen enempää, mutta jos saa automaattisesti kotiapulaisen niin se varmasti helpottaa. Muistan ainoastaan kun ystäväni teki lastenhoitajan hommia viime vuonna perheelle jonka äiti oli asianajaja ja isä lääkäri. Lapset kuulemma eivät olleet heränneet vielä kun vanhemmat jo lähtivät töihin ja oli jo nukkumassa kun he palasivat. Eli perjaatteessa heillä oli vanhemmat ainoastaan viikonloppuna. Lapset kyllä oireili ja yritti keinolla millä hyvänsä saada vanhempien huomiota, joten ei sekään niin hyvä juttu ole, että lasten kanssa on koko viikon joku muu kuin ne vanhemmat. Mutta kaipa se on niin, että jokainen tekee itse oman valintansa siitä mikä on elämässä tärkeintä! 🙂

Reply

Täällä yksi niistä klo 15.30-> työpaluilijoista ja selityksenä itseni kohdalla on, että suuntaan toimistolle jo 06 jälkeen aamulla, eli 15 maissa on työpv lähenee jo 9h pituista 🙂

Reply

Vau, kuudelta aamulla?? No ei ihme, että pääset kotiin jo kolmen maissa 🙂 Onhan se kiva noin päin niin silloin jää koko iltapäivä ja ilta tehdä niitä omia juttuja!

Reply

Joo, aikaiset aamut ovat aika pitkälti oma valintani (varsinkin kesällä mukava päästä iltapäivällä ulos nauttimaan aurinkoisesta säästä), tosin välillä valun toimistolle vasta yhdeksäksi (jos edellisenä iltana on mennyt myöhään).

Reply

Olen samaa koulukuntaa kuin Char, olen aamukuudelta toimistolla minäkin. Tämä siksi, että ehtisin kotiin niin, että saisin lapsen kanssa yhteistä aikaa illalla, koska aamulla emme ehdi tavata. Oma valinta minullakin, ja onneksi työni on sellaista, että aikoja voi itse järkkäillä.

Yksi kaveri tuossa taannoin valitteli heränneensä viideltä yöllä (!!!!). Yöllä??? Kyllä minua nauratti, viideltä minulla on päivä jo täydessä käynnissä.

Reply

Hienoa, että työpaikassa on mahdollisuus valita mihin aikaan sinne menee! Helpottaa varmastikin juuri sitä perheen ja työn yhdistämistä.

Ja hih, mä varmasti sanoisin samalla tavalla ja luokittelisin klo. viiden yöksi 😉

Reply

Tsemppiä sinne! Alkuun tulee niin paljon uutta, että pelkästään sekin uuvuttaa. Ota rauhassa, kyllä se siitä helpottaa, kun totut tapoihin ja rytmiin 🙂 Rentouttavaa viikonloppua, tehkää jotain ihanaa!

Reply

Kiitos Mikko! Ja ihan totta, että kun tapaa paljon uusia ihmisiä ja on uusi rytmi niin sekin itsessään väsyttää paljon. Siihen päälle vielä vuoden kiireisin aika (iso projekti joka pitäisi saada finaaliin tässä kuussa) niin töitä riittää ja uni kyllä tulee illalla 😉 Mutta ihanaa kun on vaihteeksi kiireistä!

Kiitos Mikko, ihanaa viikonloppua myös sinne! 🙂

Reply

Komppailen Mikkoa! Kun tottuu uuteen työhön ja saa siihen rytmin niin väsymyskin alkaa helpottamaan ja muodostuu elämää helpottavat rutiinit.

Reply

Kyllä! Varmasti helpottaa ja tällä hetkellä on tosissaan yksi iso projekti työn alla, joten töistäkin sanottiin, että vuoden hektisin aika. Työmäärän pitäisi sitten helpottua ensi kuussa ja toivottavasti sen kautta myös se väsymys!

Reply

Have a great week end too !

Enjoy the beautiful weather 🙂

Sophie.

Reply

Merci Sophie! 🙂 And yes, the weather is beautiful this weekend! And very warm 🙂

Reply

Ihana postaus! Pitkiä päiviä mutta varmasti mielenkiintoinen työ, joka opettaa 🙂 Tsemppiä!!

Reply

Kiva, että tykkäsit! 🙂 Ja kiitos SatuMaria, kun työ on mielenkiintoista tekee sitä niin mielellään, että ylityötunnitkaan ei tunnu pahoilta!

Reply

Käytätkö työssäsi ranskaa vai englantia? Itse haaveilen, että voisin muuttaa joku päivä ulkomaille, mutta ei taida kielipää riittää 🙂

Reply

Olen kansainvälisessä firmassa duunissa ja siellä yleinen kieli on englanti. Tosin toimistossa kuulen paljon ranskaa ja esimerkiksi joudun lukemaan ranskankielisiä tekstejä yms., mutta yleisesti ottaen käytän englantia 🙂

Ja rohkeasti vaan kokeilemaan sitä ulkomaille muuttoa jos se on mahdollista! Ihan varmasti pärjäät jos mäkin olen täällä näin kauan selviytynyt 🙂

Reply

Kyllä asiat sitten selviävät, kun perheen aika tulee ja pitää yhdistää työ&lapset… Eniten paniikissa asian suhteen olin ensimmäisen kanssa, mutta nyt kolmen kanssa sitä jo tietää miten asiat sitten loksahtavat paikoilleen. Valintojahan kaikki on kuten elämässä yleensäkin kuten tuossa mainitsemassasi perheessä. En itse ehkä tekisi noin, sillä lapset on toivottuja ja myös heidän kanssaan haluan viettää aikaa työpäivän päätteeksi vaikka urakin on tärkeässä osassa. Joku viisas nainen – taisi olla Hillary Clinton – sanoi, että kaiken voi saada mutta ei samaanaikaan…

Tsemppiä töihin ja nauti, kun saat tehdä mielenkiintoisia juttuja!

Reply

Niinhän se on, että sitten kun aihe on ajankohtainen niin sitä saa sumplittua asiat niin, että ne toimii! 🙂 Oma äitini oli meidän kanssa kotona koko lapsuuden ja arvostan suuresti, että hän sen päätöksen silloin teki. Siksi tuntuisi oudolta olla olematta omille lapsille läsnä samalla tavalla kuin mitä oma äitini oli ja on edelleen meille (ja isä tietenkin myös vaikka hän oli töissä).

Mutta kyllä ne asiat sitten lutviutuu kun on niiden aika! Näin haluan ainakin itse uskoa 🙂

Ja kiitos Betty! Hyvää viikonloppua sinne Milanoon!

Reply

Silloin kun olin Pariisissa työharjottelussa niin päivät oli aika perus 8.30-17, mutta toisaalta monet meidän tiimissä matkusti niin paljon että ei sitten sen takia jäänyt hirveästi vapaa-aikaa. Ja nyt Lontoossa 10h on se perus, mutta usein venyy myöhään iltaan… Vaikka sinänsä ei haittaa tehdä pitkää päivää (menee nopeesti ku on tekemisä), nii eniten harmittaa juuri se että ei ehdi arkena tehdä mitään muuta, alkaa kyllä arvostamaan viikonloppuja! 😀

Reply

Sehän siinä on, että arkenä ei ehdi tehdä yhtään mitään! Mutta viikot kyllä vierii sellaista vauhtia kun töissä on niin kiireistä, eli se on hyvä 😉 Ja kyllä, nyt viikonloppuja arvostaa ihan uudella tavalla hih!

Reply

Joo sellainen se työelämä on ja myös Suomessa. 😉 kahden lasten äitinä voin sanoa että haastava on. Yhden kanssa ei ollut näin raskasta jostakin syystä. Mulla onneksi mahdollisuus tehdä etätöitä ja sen takia että olen ranskalaisessa yhtiössä töissä palaverit joskus järjestetään suomalaisten “työajan” ulkopuolella. Taloushllinossa vielä sellainen haaste että kuun ensimmäiset päivät täytyy tehdä 12 tuntisia päiviä ja silloin tilaan lastenhoitajan. Tämän lisäksi pitää liikkua, syödä hyvin, näyttää hyvältä. 🙂 mutta kyllä se tästä. Tilasin muuten napin alesta saman artyn kuin sulla 5 koossa nimettömään sormeen ja olen varsin tyytyväinen. Se sähkösininen on vaan niin kaunis väri.

Reply

Lapset&ura-yhtälö on kyllä sellainen asia mitä joutuu varmasti vähän sumplimaan, mutta kun niin moni saa sen tomimaan niin kaipa se on mahdollista 😉 Ihanaa kun sulla on sellainen työ, että voit tarpeen vaatiessa tehdä töitä etänä! Helpottaa varmasti arjen rullaamista.

Hih ja sinähän se sanoit…ei meillä naisilla kyllä ihan helppoa aina ole 😉

Kiva, että olit tyytyväinen sun ostokseen! Mulla just tänään se sama sormus käytössä ja on se väri vaan niin kaunis.

Reply

Pariisissa on vissiin myos siihen tyohon lisaksi pitkat kotimatkat jotka syo aikaa. Tai nain ainakin tama huhu menee :). En ole itse ollut ikina kunnon toimistotyossa, lahimmaksi sita paasin viinitilalla ollessani, silloin tyotunnit oli perus 9-17. Siihen paalle tuli joskus viikonloppuisin messuja, viinin maistelutilaisuuksia tai muita tapahtumia. Oli tosin kivaa vaihtelua 🙂 Joskus mulla oli myos kaksi duunia jolloin tein 7-21 viikolla tunnin paussilla ja lauantainakin viela 7-16. Jestas kuinka sita jaksoi ja ehti!

Silloinen poikaystavani oli toimistossa toissa, hanella oli toita 8.30- 17/18, mutta ruokatunti oli tunnin mittainen. Nain taitaa olla nykyaan aika lailla joka paikassa Ranskassa, ehka sinullakin tai toivottavasti ei tarvi vetaa jotain sampylaa poydan aaressa! Me asuttiin kylla etelassa, etta olisko siella vahemman justiinsa kuin Pariisissa 🙂

Reply

Osa työkavereista asuu Pariisiin ulkopuolella, jolloin heillä menee tunti per suunta työmatkoihin :/ Se tosissaan tekee siitä päivästä entistä pidemmän. Ja huh, sun aikataulu on ollut aika täyttä silloin aikoinaan 🙂

Itsekin kyllä lukion jälkeen tein kahta duunia päällekkäin hetken aikaa ja kyllähän sitä kiireisenä pysyi. Lukiossa tein myös yötöitä ja se vasta raskasta olikin kun viikonloppuna työaika oli 22-3.30…siinä meni rytmit kyllä aika sekaisin, mutta ilta- ja sunnuntailisät kyllä helpottivat 😉

Tällä hetkellä mun normaali työaika pitäisi olla klo.9-19.00, mutta koska töissä on niin kiireistä, päästään lähtemään siinä klo.20-21 aikoihin. Tähän kyllä tulee muutos kun projekti valmistuu toivottavasti parin viikon sisään!

Lounastunti menee ihan riippuen työmäärästä, eli muutamina kertoina ollaan syöty sämpylät koneen edessä ja toisina taas menty kunnolla ravintolaan. Eli vähän kiireiden mukaan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *