D75_6678

 

Harvoin talvisin kärsin ihan näin kuivasta ihosta kuin mitä nyt. Tilanne on onneksi jo parempi, kiitos toimivien voiteiden, mutta joulun alla iho oli niin karhea, että ei tosikaan. Luulen, että iho ei kestänyt niin suuria lämpötilan muutoksia kuin mitä se joulun alla joutui kestämään. Ulkona kun oli -15 astetta pakkasta, sisällä taas +23 astetta ja saunassa lähempänä +80 astetta. Yhteen päivään vähän liikaa muutoksia enkä edes tajunnut suojata kasvojani kun lähdin kävelylle. Meikitön naama ei ehkä ollut se paras valinta (meikkivoidehan suojaa myös kylmyyttä vastaan).

Huomasin, että omat kosteusvoiteeni ei ollut riittäviä elvyttämään ihoa, joten marssin apteekkiin. Löysin sieltä kaksi loistavaa tuotetta, jotka pelastivat tilanteen. Käytin myös intenssiivisesti joululahjaksi saamaani Madaran kosteuttavaa kasvoöljyä, joka on ihan mahtavat. Sanoisin kylläkin, että esim. Weledan manteliöljy on ihan yhtä hyvä, mutta huomattavasti edullisempi, joten kallistuisin siihen ehkä kuitenkin.

 

D75_6728

 

Yöksi levitin kasvoille siis kerroksen öljyä ja päälle vielä paksun kerroksen Uriagen Xémose-voidetta. Jo muutamassa päivässä tilanne parani huomattavasti ja iho sai tarvittavan kosteuden. Päivävoiteena käytän nyt Vichyn Aqualia Thermal – voidetta. Molemmat tuotteet on loistavia!

Ostin omani täältä Suomesta ja kauhistelin näiden tuotteiden hintoja. Ranskassa kun ne on huomattavasti edullisempia. Aloinkin tutkimaan jos löytäisin ranskalaisen apteekkisivuoston joka toimittaisi tuotteita myös Suomeen. Ilokseni löysinkin sellaisen ja siellä esimerkiksi  tuon Vichyn kosteusvoiteen hinta on reilut 13€ kun itse maksoin siitä täällä 26€. Aika uskomaton hintaero.

Easyparapharmacie.com:in kautta saan oikeastaan tilattua kaikkia mun lempituotteita; Bioderman meikipoistoainetta, Kloranen kuivashamppoota, Garancian kuorintavaahtoa (kirjoitin siitä täällä), sekä näitä Uriagen ja Vichyn kosteusvoiteita. Kaikki samoihin hintoihin kuin mitä ne maksaa Ranskassa, eli Suomen hintoja huomattavasti edullisemmin. Postikulutkin on myös mielestäni ihan kohtuulliset (10€ Suomeen). Heti kun tarvitsen täytettä niin teen isomaan tilauksen tuolta kerralla. Ihan loistava löytö ja toivottavasti tästä vinkistä on hyötyä myös teille! Poikaystäväni ainakin innostui, sillä hän on tähän asti ollut oma kosmetiikka muulini, heh. Nyt hän vapautuu tästä tehtävästä.

Miten te hoidatte kuivaa talvi-ihoanne?

P.S. Olen täysin unohtanut “promota” täällä siitä lukijatutkimuksesta, joka on edelleen käynnissä. Siihen voi siis vielä osallistua ja olisin todella kiitollinen jos löytäisitte aikaa sen täyttämiseen. Pääsette siihen tästä! Kiitos!

 

I rarely suffer from very dry skin, but now I have to admit that my skin has been much drier than usual. Obviously it’s due to winter and the huge temperature changes my skin has to deal with in just one day. During Christmas the temperature was around -15 degrees, inside the house around +23 degrees and then in the sauna it can get to +80 degrees. All in one day. It’s a lot for the skin to handle.

I noticed that my own creams were not enough to revive my skin. I did a visit to the local pharmacy and found two great products that saved my skin. I also got a facial oil from Madara for Christmas and used that underneath the moisturizing creams. Facial oils are amazing products when the skin needs a lot of hydration.

 

D75_6688

 

So the creams I found were Vichy Aqualia Thermal and Uriage Xémose. Both work miracles on my skin. I use the Uriage cream for night (I apply a thick layer on the skin with facial oil underneath) and in the morning my skin does not feel tight at all and is perfectly moisturized. The Vichy cream is great for day and works well under make-up. As both of these products are French brands it kind of sucked (to be honest) to buy them in Finland as the price is much higher. For example the Vichy cream costs here 26€ as in France it’s around 13€. Quite a difference! Because of this, I started looking if I could find an online store, which delivers my favorite products to Finland.

Luckily I found Easyparapharmacy.com, which carries all of my favorite products for great prices. I haven’t ordered anything from them yet, but for sure will. Hope this little tip helps you as well since they deliver all over Europe (I’m sorry for my non-European readers!). I think my boyfriend will also be very happy now that he doesn’t have to drag always a ton of cosmetics with him every time he visits me, heh.

How do you treat your skin during winter?

You May Also Like

8 comments

Reply

Aaaah! kiitos tosta apteekkisivusta, olen harkinnut tilaavani Biodermaa Escentualista, mutta tuo sivuhan on halvempi ja kaupan päälle parempi valikoima.

Täällä naama puhdistuu Lumenen geelillä ja kostuu Clarinsin Bi-Phase-seerumilla sekä jojoba- ja/tai manteliöljyllä. Meikin alle sitten Bioderman sinisen sarjan kosteuttava seerumi, joka on ihan huippua!!! En luovu ikinä 🙂 Pehmentävänä yleisnaamiona Lumenen turvetuubi ja kosteuttavana naamiona jälleen Biodermaa. Talvi-iholleni sopii hc-keinona myös Lumenen SOS-voide, joka on pysynyt kosmetiikkahyllylläni ilmestymisestään lähtien. Jos posket oikein helottavat, lähdevesisuihke pelastaa. Käytän siis muodikkaasti lähinnä ranskalaista apteekkikosmetiikkaa, mutta minkäs teet, kun lempituotteet löytyvät sieltä 🙂 Vielä kun löydän Bepanthenin kaltaisen huulirasvan ja silmänympärysvoiteen niin olen tyytyväinen, tosin en ole kumpaakaan niin aktiivisesti etsinytkään.

Saa nähdä miten superherkkä ja ohut sekaihoni pysyy kunnossa kovimmilla pakkasilla, mutta tähän mennessä noilla tarvikkeilla olen kärsinyt vain paikoittaisesta lievästä pintakuivuudesta.

Reply

Kiva, että tästä vinkistä oli apua! Mä ainakin olen ihan fileissä tosta sivusta…tulen säästää pitkän pennin sekä poikaysävän hermoja, eli win-win tilanne kaikin puolin 😉

Ja hei nyt mun pitää saada kokeiluun tota Buorderman kosteuttavaa seerumia! Mulla seerumi nimittäin alkaa olla lopussa, joten nyt tiedänkin mitä kokeilen seuraavaksi. Kiitos vinkistä!

Heh, mä käytän myös suurimmaksi osaksi ranskalaista apteekkikosmetiikkaa, mutta kun ne oikeesti toimii! Ja hinta-laatu on ihan lyömätön.

Reply

Tuota suosittelisin ehkä just päiväkäyttöön meikin alle, sillä se imeytyy nopeasti ja jättää ihon pinnan tosi silkkiseksi, plus pitää meikin paikoillaan pitkälle iltapäivään. Rakennekin on geelimäinen, ikäänkuin primeria muistuttava (ja toki silikonipitoisuutensakin ansiosta), tsekkaa netistä arvosteluja ja postauksia! Jos siis etsit kosteuttavaa seerumia yöksi, niin en välttämättä suosittelisi kuitenkaan tätä. Mulla tuo Clarins on toiminut todella hyvin. Ainut huono puoli on se, että se ei ole ihan niin pitkäkestoinen kuin toivoisin ja tulee vähän kalliiksi. Clarins-pullojen välissä kokeilin Philosophyn kosteuttavaa pipettiseerumia ja siitäkin ihoni tuntui pitävän, joskin koostumus oli aavistuksen limainen. Lopulta palasin taas vanhaan kunnon anti-soifiin.

Kosmetiikkakommentaattori kiittää ja kuittaa 😀 Tilaa ihmeessä kokeilupullo Biodermalta, eipä tuo kalliiksi tule, onneksi!

Reply

Mä itseasiassa tarvitsen just päiväkäyttöön sitä seerumia, joten tuo Bioderman voisi olla ihan nappi! Se lähtee tilaukseen 🙂 Yöksi levitän kasvoöljyn ja sen päälle kosteusvoiteen ja tämä kombo pitää mun ihon hyvin kosteutettuna!

Hih, kiitos kosmetiikkakommentaattorille avusta vielä kerran 😀

Reply

olin itse joulun Suomessa – ja muistin taas miksi talvi ei ollut suosikkiaikaa ainakaan iholleni. Huulet kuivuivat minuuteissa ja posken iho alkoi kuoriutua 🙁 onneksi mulla oli Cliniquen rasvat (käytän talvella kolmea!!) mukana ja aina luotettava Bepanthen. Olen itsekin todennut että ranskalaisten firmojen aineet ovat parhaimpia. La Roche Posay on minun luottotuote naamanpesussa – tähän mennessä kaikki muut ovat aiheuttaneet ärsytystä ja punaista ihoa.

http://elisabubble.blogspot.co.at/

Reply

Joo, tämä on mun eka pitkä talvi täällä viiteen vuoteen ja mä olin myös unohtanut millasta tuhoa pakkanen voi tehdä herkälle iholle…Nyt muistan miksi aikoinaan karkasin ulkomaille, heh 😉

La Roche Posaylla on kyllä tosi hyviä tuotteita myös. Kyllä ne ranskalaiset vaan osaa!

Reply

Hei mahtivinkki! Ihastuin ikihyviksi muutamaan ranskalaiseen ihonhoitotuotteeseen Biodermalta ja Caudalielta Ranskassa käydessäni, mutta valitettavasti hinnoissa ja tarjonnassa on kovastikin eroa täällä Tukholmassa vs. Ranskassa. Tämä puoti korvan taakse ja tilaukset lähtee menemään samantien kun tämänhetkiset Dermalogicat on käytetty loppuun. Eli kiitos vinkistä!

Reply

Ihanaa, että vinkistä oli hyötyä! Itsekin aijon laittaa tilauksen menemään heti kun vanhat purkit on käytetty loppuun 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *