chocolate-heart

 

Tykkään herkutella. Suklaa ja irtokarkit ovat suurin paheeni. Jos suklaata löytyy keittiönkaapista niin kokonainen levy häviää sieltä alta aikayksikön. Siksi enää harvemmin ostan mitään herkkuja kotiin. En koe, että makean syöminen 0lisi lähtenyt täysin lapasesta, mutta kyllä se sokerin määrä välillä hirvittää. Sokeria kun löytyy jo monesta muustakin ruoasta karkin lisäksi ilman, että sitä tulee edes mietittyä.

Kuulen usein juhlissa kun kieltäydyn kolmannesta kakkupalasta, että; “Söisit nyt, sinulla on siihen varaa”. Kyllä, ekstrakilot eivät haittaisi ollenkaan, mutta vaikka olen hoikka, niin kyllähän sitä kannattaa silti miettiä mitä kroppaani työnnän. Kropan mallista tai painosta riippumatta jokainen meistä tarvitsee ravintorikasta ruokaa.

Olen puhunut tästä aiheesta paljon hyvän ystäväni Leeni Viion kanssa. Hän sattuu olemaan hyvinvointi- ja ravintovalmentaja, joten häneltä olen saanut hyviä neuvoja asian suhteen. Leenillä itselläänkin oli ongelmia sokerin kanssa nuorempana, joten hän tietää mistä puhuu. Omien kokemustensa ja koulutuksensa kautta hän auttaa asiakkaitaan niin hyvinvoinnin kuin ravinnonkin suhteen.

Leenilla on menossa paraikaa verkkovalmennus nimeltään Taltuta Makeanhimo ja kurssin tarkoitus on nimensä mukaisesti taltuttaa sokerinhimo. Kurssi koostuu kymmenestä moduulista, joita voi tehdä oman tahdin mukaan netin välistyksellä. Jos kurssin toteuttaa normaalin aikataulun mukaan niin se kestää 14 päivää. Tavoitteena on saada aikaan kestäviä muutoksia. Kurssilla käydään läpi mm. niitä syitä makeanhimon taustalla ja tähdätään nimenomaan pitkäaikaisiin ratkaisuihin. Ohjelma auttaa konkreettisesti;

  • Katkaisemaan sokerikierteen
  • Tarttumaan syihin makeanhimon taustalla
  • Muuttamaan tottumuksiasi pysyvästi
  • Ylläpitämään uusia tapoja
  • Rakentamaan vahvan puskurin makeanhimoa vastaan
  • Löytämään paremmat vaihtoehdot ja nauttimaan niistä hyvällä fiiliksellä
  • Innostumaan terveellisistä tavoista myös jakossa

Itse aloitin kurssin muutama päivä sitten ja teen sitä rauhassa eteenpäin. Ensimmäinen moduuli on nyt takana ja odotan innolla kaikkea sitä mitä kurssi pitää sisällään! Jos innostuitte kurssista itseni lailla ja painiskelette sokerin ja sen tuomien ongelmien kanssa, niin tämän linkin kautta voitte käydä ilmoittautumassa kurssille. Huomioikaa, että kurssi on käynnissä vain 4.6. saakka ja viimeinen päivä osallistua on 15.5. Leeni oli ystävällinen ja halusi tarjota kaikille lukijoilleni alennuksen, joten kurssin saa ostettua nyt hintaan 29€ (norm. 39€). Tämä etu on voimassa 10.5. saakka.

Omalla kohdallani en yritä tehdä totaalista stoppia makean syömiseen vaan miettimään tarkemmin sokerin kulutustani. Ehkä yksi vaihtoehto olisi se, että rajoittaisin sokerin syömisen yhteen päivään (sama idea kuin lapsuudessani ollut karkkipäivä). Silloin saisin hyvällä omallatunnolla syödä sokerisia herkkuja jos niitä tekisi mieli. Ravintolassa tulen ihan normaaliin tapaan tilaamaan aina jälkiruoan, mutta omalla kohdallani ongelma on enemmänkin nimenomaan se koti-syöminen. Kurssin hyvä puoli on vielä se, että sitä kautta saa paljon informaatiota sokerin haitoista ja siitä miten sokeri vaikuttaa kroppaan. Uskon, että Leenin kurssin avulla saan tarvittavat aseet sokerinsyönnin vähentämiseen!

 

 

Are you a sugar addict? I personally love chocolate and I have to admit I eat probably way too much of it. Considering the amount of sugar I put in my body on a weekly basis cannot be healthy. Even if I’m skinny, it doesn’t mean I shouldn’t be concerned of what I put in my body. I try to eat healthy and I definitely will continue to eat treats every now and then, but my challenge is now to cut the amount.

Luckily my good friend Leeni Viio is a nutritionist and she gave me access to her online program, which is designed to get you of your sugar addiction in two weeks. The program in online and it’s designed to give you permanent solutions and tools for the future.

In don’t consider myself to be overly addicted to sugar, but I definitely could use some help in cutting down my sugar consumption. I’m sure this program will be very beneficial for me. Leeni was kind enough to give my readers a discount on the program and you can access it here (sorry it’s only in Finnish).

Let’s see if I can reduce my chocolate consumption!

 

*Image; here.

You May Also Like

4 comments

Reply

Musta karkin syominen on aika vahvasti osana suomalaista kulttuuria. Itsekin massytin irttaria useinkin ennen kuin muutin Ranskaan ja sitten irtokarkkia ei loytynytkaan mistaan! Tai siis siellahan valikoimat on ihan surkeat Suomeen verrattuna. Sen jalkeen on tullut vedettya muutaman kerran karseet karkkioverit jos aiti on lahettanyt karkkia tai olen vieraillut Suomessa ja siita mun tama nakyva sokerinkulutus on vaan laskenut. Eli mulle kavin nain hyvin etta vahan kuin pakon sanelemana ja huomaamatta on aika paljon makeankulutus jaanyt. Nykyaan en voi syoda kuin muutaman karkin ja siita tulee kauhea paansarky ja vetamaton olo. Tykkaan kylla jalkkareista, mutta sekin korvaantuu usein juustolla (onko taa tata aikuisuutta ;). Nyt mun poikaystava on ehtinyt syomaan kaikki joulunajan Fazerit niin pitaa lahtea Skandikauppaan ja piilottaa etta jaisi jotain mulle itsellekin 🙂

Reply

Joo, Ranskassa on ihan turha haaveilla irtokarkeista! 😉 Suklaata sieltä onneksi (vai kauhuksi?) löytyy. Huomaan kyllä itsekin, että ennen muuttoa söin paljon enemmän karkkia kuin nyt viiden vuoden ulkomailla vietetyn ajan jälkeen. Ranskassa ei juurikaan syödä karkkia samalla tavalla kuin täällä ja siellä herkutellaan vaikka kahvin kanssa pienellä suklaapalalla sen sijaan, että vedettäisiin kokonainen karkkipussi yhdella kerralla.

Heh, mä luulen, että Ranska on vaikuttanut meihin…mäkin valitsen mieluiten juustolautasen jälkkäriksi makean sijaan. How French are we 😉

Poikaystävältä Fazerin levyn piillottaminen…tuttua touhua täälläkin, heh!

Reply

Kiitos tosi paljon kirjoituksesta. Välittömästi tilasin itselleni jos pääsisin tästä makean liiallisesta syömisestä.

Reply

Ihanaa jos tästä postauksesta oli hyötyä! Kurssi on kyllä ihan super tehokas ja sen kautta saa jo niin paljon tietoa liiallisen sokerin haitoista, että jo pelkästään se saa miettimään sen suklaalevyn ostoa kaksi kerta…

Tsemppiä sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *