mmcc1

 

[dropcap custom_class=”normal”]Ihanaa, että viikonloppu on taas edessä! Tämä kulunut viikko on ollut kiireinen opiskeluideni puolesta, joten työn ja opiskelun yhteensovittaminen on ollut hieman haastavaa. Onneksi nyt on taas muutama päivä vapaata, jotta saan kaikki tekemättömät työt alta pois. Sen lisäksi juhlistamme poikaystäväni syntymäpäiviä, joten meillä on kiva viikonloppu edessä! [/dropcap]

Sain eilen muuten vihdoin ja viimeinen Carine Roitfeld x Uniqlo-mallistosta tilaamani silkkipaidan (joka jo kerran hävisi postissa) ja se oli kyllä pettymys. Samoin kuin Balmain x H&M:n bleiseri. Silkkipaita oli liian kiiltävä makuuni ja bleiseri puolestaan istui todella huonosti. Materiaali oli vähän liian paksua ja tönkköä. Molemmat siis lähtivät palautukseen! En toki odottanut kummankaan tuotteen olevan laadultaan yhtään sen parempia kuin H&M:n tai Uniqlon normaalit tuotteet (samaa tavaraahan se on), mutta silti odotin hieman enemmän (ainakin leikkauksien osalta).

Laadusta puheen ollen. Kaapistani löytyy kolme laatutakkia, jotka olivat viime talvena kovassa käytössä ja tästä huolimatta ne ovat edelleen täysin uudenveroisia. Yksi niistä on tämä Max Maran villakangastakki. Klassiseen talvitakkiin kannattaa kyllä investoida, koska laadukas sellainen palvelee monet vuodet.

Tänään yritän jaksaa vielä yhdelle ranskan kielen tunnille ja sitten alkaa viikonlopunvietto. Ai että, miten tekisi mieli saunaan illalla, mutta se taitaa jäädä haaveeksi. Jos joku teistä pääsee löylyihin illalla, niin nauttikaahan minunkin puolesta! Rentouttavaa viikonloppua!

 

I’m so happy it’s the weekend (again)! This week I’ve been busy with my French studies, as we had many exams. Studying full-time and working as a full-time blogger isn’t as easy as it would seem! I’m happy to have a few days “off”, to get some unfinished work done. Besides that, we are also celebrating my boyfriends birthday, so I think it will be a fun weekend!

Yesterday I got the silk shirt that I had ordered from the Carine Roitfeld x Uniqlo collection and I was slightly disappointed. The silk was a bit too shiny for my taste, so I returned it. Few weeks ago I also received the Balmain x H&M blazer, which ended up being an even bigger disappointment. The material was too thick, the cut was weird and it just didn’t fit well. Needless to say, I returned that purchase as well. I obviously wasn’t expecting Balmain quality (no matter what it says on the tag, the product is still H&M), but I did expect better cuts. Maybe I was just unlucky with the blazer or did some of you have similar problems?

This one year old camel coat reminded me again of what real quality is. A clothing that I wore last winter almost non-stop, still  looks brand new. That’s what I call quality. I also marked how soft the wool feels and how nicely it flows. At least in Finland it’s a smart choice to invest in a proper winter jacket as the winters are looooong. Then you want to buy something that will serve you many years to come and that actually keeps you warm!

I have one more French class today and then I’m off to enjoy the weekend. I hope you’ve made some nice plans? Enjoy everyone!

 

mmcc2

mmcc5mmcc6mmcc8

Coat / Max Mara (similar here*)

Cashmere knit / Monoprix (similar here*)

Jeans / Zara (similar here*)

Boots / Zara (similar here*)

Brooch / Chanel

Bag / Céline

Sunnies / Vintage Luxottica

*Mainoslinkkejä.

You May Also Like

12 comments

Reply

Pakko sanoa tosta laadusta, että Balmain x HM mallistosta ostamani t-paita oli kyllä aika pohjanoteeraus 🙁 Meni täysin muodottomaksi ensimmäisen pesukerran jälkeen, jolloin selvisikin, miten vinoon ne kankaat oli leikattu. Mitään huippulaatua en tosiaankaan odottanut, mutta melkein perus hm-t-paitoja huonompi laatu tuli täysin yllätyksena etenkin, kun Balmainin nimi on aika vahvasti mukana ja hehän ovat vielä leikkauksistaan aika tunnettuja..

Reply

Okei, onneksi palautin sen bleiserin. Ihan uskomatonta, että yksi pesukerta riittää tuohoamaan uuden vaatteen. Kertakäyttö kamaa siis! Kuulin jotain juoruja, että New Yorkissa median ostoillassa (päivää ennen kuin tuotteet tulivat julkiseen myyntiin) oli ne “laadukkaammat tuotteet” ja julkisessa myynnissä ikäänkuin b-laatua. H&M haluaa tietenkin mahdollisimman ison voiton noista tuotteista, joten en yhtään ihmettele jos ne on tehty vähän siihen suuntaan. Minäkin kyllä ihmettelen miten Balmain voi seistä noiden tuotteiden takana…Sääli!

Reply

“Laadusta puheen ollen. Kaapistani löytyy kolme laatutakkia, jotka olivat viime talvena kovassa käytössä ja tästä huolimatta ne ovat edelleen täysin uudenveroisia.”

Eikö ole ihan käsittämätöntä, että nykyajan vaatteiden kohdalla vuoden kestävyys on jo laadun tae!? Luulisi että mikä tahansa takki olisi yhden kauden jälkeen uudenveroinen, mutta ei 😀 Välillä tuntuu, että nykyvaatteet on valmistettu periaatteella “kuvaa blogin wannabe-editorial-postaukseen kerran, kyllästy ja heitä pois”. Usch, ällöttävää. Minulla on kanssa Andiatasta ostettu takki, jota olen käyttänyt syksystä kevääseen viimeiset 9-8 vuotta. Hintaakin oli silloin varmaankin lähemmäs 400 euroa, mutta jestas, että se on maksanut itsensä takaisin. Takki näyttää edelleen erittäin siistiltä, mutta villakangas on ohentunut, eikä enää lämmitä ihan samalla tavalla kuin uutena.

Ihanaa viikonloppua Ranskaan! 🙂

Reply

Tässä kontekstissa tarkoitin lähinnä sitä, että kovasta käytöstä huolimatta takissa ei ole mitään käytönjälkiä 🙂 Siten oletan sen palvelevan seuraavat vuodet, niin kuin laatutakin kuuluisikin! Mutta olet kyllä ihan oikeassa siinä, että vuosi käyttöä ei vielä kerro mitään todellisesta laadusta. Harmi vaan, että nykypäivänä vaatteiden laatu on heikentynyt niin paljon, että esim. ketjumerkkien vaatteiden kanssa vuosi on jo “pitkä aika” (jos ne siis säilyvät uudenveroisina vuoden käytön jälkeen). Esim. Zarasta ostamani harmaa villakangastakki on todella kaunis, mutta kyllä sen eron laadussa näkee selvästi verrattuna tähän Max Maran takkiin (toki hintaeroakin on). Jos käyttäisin sitä päivittäin koko talven, niin en usko, että se näyttäisi enää samalta vuoden päästä.

Jep, kertakäyttövaatteiden ostaminen/tuottaminen on ihan järjetöntä (jos ostaa 100% arkyylineuleen niin se mitä todennäköisemmin ei enää näytä hyvältä muutaman käyttökerran jälkeen). Ihmettelen usein myös kalliiden merkkien materiaalivalintoja, sillä esim. Irolla on ihania neuleita, mutta osassa 50% akryylia. Maksa siitä sitten 300€. En ymmärrä.

Ihana kuulla, että sun Andiatan takki on kestänyt noin kauan! Yksi suuri syy siihen, miksi aloitin yhteistyön heidän kanssaan oli se, että tiesin merkin vaatteiden olevan laadukkaita ja oikeasti pitkäikäisiä. Merkki jonka takana voin seistä ja ilolla tuoda esille täällä blogissani.

Kiitos ja samaa sinne! 🙂

Reply

Hei juu, ymmärsin kyllä mitä tarkoitit, oli vähän huonosti omalta kohdaltani muotoiltu! Herätti vaan nuo ajatukset 🙂 Esim.olen kerran ihan periaatteesta palauttanut täysin mäsäksi menneen vaatekappaleen alle vuoden käytön jälkeen. Hitto kun en muista mikä oli kyseessä, mutta joka tapauksessa käyttöiän olisi pitänyt olla paljon pidempi, olisiko ollut sitten takki… Vaatekaupan mukaan pitkä käyttöaika, mun mielestä ihan naurettavan lyhyt. Ottivat vastaan ja sain korvauksen. Tätä pitäisi muidenkin aktiivisemmin harrastaa, eikä vain tyytyä siihen, että jaaha, huonolaatuinen tuote. Ehkä menisi yrityksille viestit perille…

Niin ja piti kirjoittaa Ajatar…! Mutta Andiatalta on kanssa vaatteita ja ovat kyllä kestäneet moitteetta 🙂

Reply

No samoin, en ilmaissut itseäni kovin selkeesti tossa tekstissä! 🙂 Näistä on mielenkiintoista puhua, joten ihanaa kun laitoit viestiä! Jep, ihmisten pitäisi ehdottomasti reklamoida sen sijaan, että ollaan ihan hiljaa ja heitetään tuote roskiin tai kaapin perälle. Muutenhan firmat tuottaa huonolaatuisia tuotteita niin kauan kunnes se ei ole heille enää kannattavaa.Jos itselläni olisi vaatemerkki niin haluisin myös ehdottomasti kuulla asiakkaan palautteen laadusta ja sitä kautta parantaa sitä. Mä olen esim. palauttanut Zaraan tuotteita, jotka on alkanut muutaman käyttökerran jälkeen hajoamaan. Silloin tuotteessa on vika ja siitä kuuluukin reklamoida.

Heh, mä jo fiilistelin, että Andiata! Mutta joo, Ajattaressa on upeita laatutakkeja 🙂

Reply

Sorry to read that both items didn’t meet your expectations. It’s a “sluggish” feeling when you’re all excited waiting for your packages/clothes to arrive and then once they do, they’re a disappointment and you need to send them back.
This coat is a great quality one, timeless piece that will never go out of style and SO worth investing in. 🙂

http://lartoffashion.com

Reply

Yeah, it’s disappointing when your expectations are not met. Luckily here there was no damage done and I saved some money! 😉

Enjoy your weekend!

Reply

Heippa!

Minne on kadonneet kaikki marraskuun postaukset? Mulla näkyy etusivulla kolme viimeisintä päivää, kun menen older entries, niin kakkossivun uusin postaus on 1.11, loput lokakuulta. Tulin katsomaan, oletko vastannut joulukoristetiedusteluuni 🙂

Reply

Heippa Santtu! Äh, mä en kestä. Aina kun luulen, että tämä ongelma (on siis ilmennyt aikaisemminkin) on saatu kondikseen niin se palaa. Itselläni näkyy vanhemmat postaukset normaalisti, mutta jostain syystä välillä postauksia jää osalla lukijoista välistä kun klikkaa “previous posts”. Sitten se ongelma korjaantuu “itsestään” kun kokeilee päivän tai parin päästä uudestaan. Täytyy nyt soittaa WordPressin väelle (jotka ovat tämän pohjan takana), jotta tähän tilanteeseen saisi jotain selkoa. Hekin ovat ihan äimänä tästä. Pahoittelut, että blogin lukeminen on hankalaa!

Postaukseen pääset tästä linkistä;

https://www.style-plaza.com/2015/11/noel.html

Hyvät viikonloput! 🙂

Reply

love your coat! I am so into this feel of color.. esp this fall winter. Had many things in my maxmara wishlist for winter look..hard to choose..! kiss

Reply

I know, Max Mara always has a killer selection! 🙂 Bisous

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *