orleans10

 

Ranskalaisten ajotapa on hieman rohkeampi verrattuna suomalaisten ajotapaan. Täällä esimerkiksi risteykseen ajetaan kovaa ja auto pysäytetään vasta viime tipassa. Itse tietenkin oletan heidän tulevan päälle, joten hiki virtaa usein autolla matkustaessa. Toinen juttu minkä olen huomannut on kastoilla “ajelehtiminen”. Moni ajaa joko lähellä tien reunaa tai lähellä toista kaistaa, mikä ei tietenkään tunnu kovin kivalta jos sattuu itse olemaan sillä viereisellä kaistalla. Jalankulkijoita täällä ei myöskään kunnioiteta samalla tavalla kuin Suomessa (nyt moni teistä varmasti miettii, että ei Suomessakaan kyllä kunnioiteta, mutta uskokaa pois, Ranskaan verrattuna tilanne on huomattavasti parempi). Kerrankin ylitin suojatietä vihreillä ja punaisen valon takaa ajoi auto suoraan nenäni edestä.

Kukkakaupassa asioidessa kukkia ei kääritä märkään paperiin ollenkaan. Kukat vaan kainaloon ja menoksi! Toki voi varmasti erikseen sitä pyytää, mutta tätä vaihtoehtoa ei tarjota automaattisesti (toisin kun Suomessa).

Ranskassa ulko-ovet kääntyvät sisäänpäin, eli kynnysmatot sijaitsevat rappukäytävässä. Meidän talossa osa naapureista jättää myös kenkänsä oven ulkopuolelle rappukäytävään. Samoin roskapussinsa pitkäksikin aikaa ennen kuin ne viedään roskakatokseen. Meidän asuintalossamme on muutenkin irtoromua rappukäytävässä niin paljon, että alkuun ihmettelin mihin olin oikein tullut. Tämä ei Suomessa olisi varmasti edes laillista.

Ranskassa muiden huomioiminen ja tervehtiminen on paljon yleisempää kuin Suomessa. Lenkkipolulla tervehditään vastaantulijoita ja esimerkiksi hissiin mentäessä moni huomioi muut hississä olevat.

Luulisi, että lauantaina kaupat pistäisivät parastaan (se on kuitenkin tärkeä kauppapäivä), mutta koimme oudon tilanteen viime viikolla. Olimme isossa elektroniikkakaupassa keskellä päivää, mutta kassahenkilöstön lisäksi paikalla ei ollut muita myyjiä. Tarvitsimme apua ja menimme pyytämään sitä kassalta. He sanoivat, että kaikki myyjät olivat lähteneet lounaalle ja apua ei ollut saatavilla. The good life, heh.

Suomessa monia asioita mietitään järjellä ja täällä mennään enemmänkin tunteella.

 

Sorry to all my foreign readers for not writing a translation! I have many exams this week, so I’m trying to save up time where I can. Please bear with me!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *