Screen Shot 2015-11-11 at 14.16.29[spacer]

Coat / 2nd Day*    Pants / H&M    Shirt/ Ganni*    Blazer / Tiger of Sweden*     Jacket / Tiger of Sweden*
Black knit / Uniqlo    Scarf / Balmuir    Jeans /Sand*    T-shirt / Tiger of Sweden    Coat / Burberry    Knit / Joseph
[spacer]

[dropcap custom_class=”normal”]Sain upealta Elisalta pyynnön tehdä juttua vaatekaappini kulmakivistä. Moni teistä tietääkin, että vaatekaappini sisältö on hyvin niukka ja sellaisena sen haluan myös pitää. Kaappini sisältö on tarkkaan valittu ja ainakin suurin osa vaatteistani/asusteitani on tehty laadukkaista luonnonmateriaaleista ja ne ovat muutenkin laadun puolesta pitkäikäisiä. Toki kaapista löytyy muutamia vaatteita, jotka eivät näitä kriteereitä täytä, mutta se on itselleni täysin ok. Pyrin siihen, että valtaosa täyttäisi nämä laatukriteerit, mutta tiedostan myös sen, että välillä on tehtävä kompromisseja (jo pelkästään tilini vuoksi). Olen karsinut vaatekaappini sisältöä jo useamman vuoden ajan säännöllisesti ja nyt alan olla siinä pisteessä, että kaikki mikä kaapistani löytyy on käytössä.[/dropcap]

Karsimisen kautta olen myös oivaltanut sen, että todella pienellä vaatevarastolla tulee kyllä hyvin toimeen. Arkiaamuja helpottaa huomattavasti se, että sisältö on niukka ja lähes kaikki sopivat kaiken kanssa. Mitä enemmän vaatekaapin sisältöä karsin, niin sitä tarkemmaksi tulen uusista hankinnoista. Sehän on vain hyvä asia. Nykyään mietin todella tarkkaan, että mitä ostan. Olen myös huomannut sen, että paras tapa on miettiä ostoksia aina muutaman päivän ja vasta sen jälkeen tehdä ostopäätös. Usein siinä vaiheessa tuote ei enää tunnukaan niin välttämättömältä.

Olen minimalisti ja se näkyy paitsi vaatekaappini sisällössä, kuin myös kodissamme. Kotiinkaan en halua turhaa tavaraa pölyttymään, joten mietin aivan samalla tavalla sisutushankintoja kuin vaateostoksiakin. Täydellinen en todellakaan ole ja välillä tulee tehtyä hutiostoksia, mutta niistä en ota turhaa stressiä. Uskon myös, että se “täydellinen vaatekaappi” ei ole ikinä valmis, mutta kunhan sieltä löytyvät ne kulmakivet, niin niillä pääsee jo pitkälle. Suosittelenkin satsaamaan näihin vaatekaapin tärkeimpiin vaatteisiin/asusteisiin ja käyttämään aikaa niiden täydellisten löytymiseen. Itse olen etsinyt sitä täydellistä nahkatakkia nyt vuosia, mutta etsintä jatkuu niin kauan kunnes löydä sen “oikean”. Mutta mitkä ovat ne vaatekaappini tärkeimmät kulmakivet?

 

 • Valkoinen kauluspaita: Itse suosin hieman pidemmän  ja väljemmän mallista, joka toimii niin juhlaan kuin arkeenkin.
 • Suoralahkeiset siniset farkut: Varmasti ne monikäyttöisimmät farkut. En suosittele liian pilli-lahkeista mallia, sillä se on harvalle imartelevin vaihtoehto (hello-sukkahousuvibat).
 • Villakangastakki: Itse suosin beigeä tai harmaata pidempää villakangastakkia. Tämä malli pitää talvella lämpimänä ja näyttää hyvältä niin bootsien, kuin tennareidenkin kanssa.
 • Mustat nahkahousut: Itselläni on kahdet nahkahousut ja kummatkin ovat kovassa käytössä. Sopivat neuleen pariksi arkeen ja juhlaan yhdistän ne valkoisen ylisuuren kauluspaidan kanssa.
 • Musta bleiseri: Itse satsasin viime keväänä Pradan jakkuun, enkä ole katunut sitä päivääkään. Hyvin leikattu bleiseri tekee ihmeitä ryhdille ja se päällä on heti skarpimpi olo. Sopii arkeen farkkujen kanssa ja juhlaan nahkahousujen pariksi.
 • Laadukas t-paita: Harmaa ja valkoinen t-paita kaapissa ei varmasti tarvitse selittelyä? Helppo vaate heittää bleiserin alle, jos haluaa fiiliksestä rennomman.
 • Kashmirneule:  Täydellinen arkivaate yhdistettynä minkä kanssa tahansa. Näyttää myös hyvältä bleiserin alla.
 • Trenssi:  Kaapistani löytyy klassikko Burberry, mutta onneksi nykyään monelta merkiltä löytyy yhtä laadukkaita yksilöitä.
 • Nahkatakki: Kuten sanoin, tämä vaatekaapin kulmakivi on edelleen hakusessa, mutta toivottavasti pian löydän etsimäni!
 • Laadukas huivi: Omat suosikkini löytyvät kotimaisen Balmuirin valikoimasta.
 • Musta nahkalaukku: Suosikkini on edelleen Célinen Mini Luggage (sen suosiosta huolimatta), sillä laukku on täydellinen arkeen ja se on säilynyt todella hyvänä kovasta käytöstä huolimatta.

 

Tässä siis vaatekaappini tärkeimmät ja käytetyimmät vaatteet (miinus se nahkatakki, heh). Itselleni on tärkeää, että kaikki palaset toimivat toistensa kanssa, jolloin vaatteita tulee oikeasti käytettyä urakalla. Laatu on näiden vaatteiden kohdalla todella tärkeää juuri sen takia, että ne ovat kovassa käytössä. Muistakaa, että hinta ei aina takaa laatua, joten kannattaa aina tunnustella vaatetta ennen ostoa. Kaapistani löytyy monen sadan euron kashmirneule kuin myös Monoprix:n alle sadan euron kashmirneule ja laadussa en ole huomannut mitään huomattavaa eroa.

Kannattaa myös muistaa, että vaatekaapin kulmakivet ovat vaatekaapin perusta. Nämä ovat omat kulmakiveni, mutta jonkun toisen lista voi olla hyvinkin toisennäköinen.

Mitkä ovat teidän vaatekaappinne kulmakivet?

 

My wardrobe essentials are all the items in the picture. Classic and minimal pieces in great quality. What are your wardrobe essentials?

 

*Commercial links/Mainoslinkkejä.

You May Also Like

10 comments

Reply

Hyvin istuvat ja lämpimät villapaidat. Olen ostanut monet villapaidat, jotka on sitten parin pesun jlkn kulahtaneet ihan kamalaksi (H&M, Mango, Zara…). Tänä vuonna olen tilannut villapaitoja (merinovillasekoitetta, cashmiria ja 100% puuvillaa) GAP:in nettisivuilta. Siellä on kaikki tuotteet vähän väliä jopa -40%.
Hyvät kengät – varsinkin talvella – ovat ihan must. En vihaa mitään muuta kuin kipeitä jalkoja koska kengät ovat niin huonot.
Itsellä on hakusessa musta nahkalaukku ja kuolaan vieläkin Nykin reissulla näkemääni Rebecca Minkoffin Moto Hobo-laukkua. Voi olla että joulupukki tuo mulle tuon laukun 😉

Tämmöinen postaus on tosi kattava ja kiva, itse olen alkanut myös miettimään että mitä sitä oikeasti kaapissa roikkuu ja mitä vaatteita ihan oikeasti tarvitsee ja käyttää.

Reply

Kiitos vinkistä! Mun pitää tutkia Gapin neulevalikoima. Mä itse rakastan myös neuleita ja ne ovatkin päivittäisessä käytössä, joten niihin panostan (materiaalin puolesta). Olen tehnyt hyviä kohtuuhintaisia löytöjä mm. & Other Storiesin ja COSsin valikoimasta.

Mä käytän koulussa melkein päivittäin tennareita ja nyt kun niihin on tottunut, niin “vapalla” muut kengät tuntuvat melkeinpä epämukavilta.

Heh, I hope so 😉 Naiset ja laukut…I feel you!

Kiva, että postauksesta oli iloa!

Reply

Laadukkaat neuleet, farkut, silkkipaidat. Pari villakangastakkia ja trenssi. Muutamat laadukkaat kengät (okei… muutamat saattaa olla vähän useampi pari! Kengät on mun heikkous!)
Nahkahousuja mulla ei ole, mutta harkinnassa kunhan raskaudesta “selvitään” ;).
Harkittuun minimalismiin pyritään täälläkin, mutta liian suppea vaatekaappi ei toimi mulla -tykkään kuitenkin, että on kohtalaisesti valinnanvaraa

Reply

Omassakin kaapissani on vain “muutamat” kengät 😉 Laukkujakin on useampi, vaikka sillä yhdelläkin pärjäisi, mutta eihän se riitä heh (laukkufiilistelijä kun olen).

Tästä postauksesta saa ehkä liian minimalistisen kuvan omasta vaatekaapistani, koska kyllä siellä edelleen sitä kamaa on (vieläkin voisin karsia). Neuleita on tosissaan useampi kuin muutama, samoin farkkuja, takkeja…heh. Mutta kaikki tavarat mahtuvat siististi vaatekaappiin ja se on se mihin pyrin. Haluan, että kaapissa olevat asiat on ilmavasti siellä, eikä pinot pursuile ylu. Ja tietty myös se, että kaikkia käytän, eli ne “turhat” on karsittu pois.

Ja hei onnea sinne raskaudesta! 🙂 Toivottavasti odotusaika on mennyt hyvin!

Reply

Hyvä postaus ! 🙂 Mulla on itseasiassa kirja jossa kerrotaan kuinka pienellä vaatemäärällä pärjää kunhan osaa niitä yhdistellä. Mulla on vieläkin liikaa vaatteita kaapissa, vaikka olen karsinut. en vain raaski/jaksa myydä kirppiksellä vaikka yli puolia ei tule käytettyä :O Mun heikkous on farkut, niitä on liikaa ja juurikin pillifarkkuja,hmm.. 😉 Pitkävartisten saappaiden kanssa ne tosin on loistavat. Musta merinovillaneule on mun uusin “kulmakivihankinta” ja se musta nahkatakki 🙂

Reply

Kiitti Henna! 🙂 Mullakin on kyllä kaapissa pino farkkuja…ja niitä neuleita. Mikä siinäkin on, että kaupassakin menee aina niiden samojen vaatteiden luokse? Vaikka samanmoisia roikkuisi jo kaapissa entisestään.

Musta merinovilla neule kuullostaa nappivalinnalta ja oi, löysit täydellisen nahkatakin! Hieno juttu 🙂 Mun etsinnästä kun on tullut kunnon mission impossible! Mä luulen, että mun pitäisi höllätä niitä kriteereitäni ihan pikkuisen tai muuten saan etsiä koko elämäni…

Reply

Joo mikähän siinä on, mulla on yhtä paitamallia 4:ssä eri värissä.. :O Neuleita ja villapaitoja olen alkanut karsimaan ihan reilulla kädellä. Sisätiloissa niissä tulee kuuma ja takin kanssa tönkkö olo talvella, eikä täällä enää sellaisia pakkasiakaan ole että tarvitsis paksua villapaitaa. En myöskään osaa kulkea syksyllä ulkona pelkässä neuleessa, Vaikka sen tyyppiset asut näyttääkin kivalta. 😀 mulla on siis isot ongelmat. joo siis neuletakki mun piti sanomani. Löysin benettonilta tosi laadukkaan merinovillaneuletakin, eikä hintakaan ollut päätä huimaava. Nahkahousut olisi ihanat mutta olen korvannut ne vahakangasfarkuilla. Ne muuten musta on parhaimmillaan yhdistettynä neuleeseen ja silkkiin, ihan kuten nahkahousutkin 🙂

Reply

No mutta jos joku vaate on ihan lemppari ja paljon käytössä niin sitä voikin olla useampi kappale kaapissa! 🙂 Joo, kannattaa laittaa kaikki sellaiset vaatteet missä ei ole hyvä olla niin kiertoon. Niitä kun tulee sitten tuskin ikinä käytettyä.

Jep, nahan kanssa sopii kauniisti nuo materiaalit! Tuo kivasti kontrastia 🙂

Reply

Kiitos tästä postauksesta ihana! 🙂 Helpottaa suunnattomasti omaa pohdintaa siitä, mitä omaan kaappiini haluan. Löysät kauluspaidat ja tiukat alaosat on munkin juttu, samoin mukavat neuleet. Ja nimenomaan tuo laadukkuus on kanssa se mihin itse pyrin: harmillisen usein vaatekaupan valikoima on todella sesonkipainotteista eikä ajatonta suunnittelua meinaa löytää mitenkään. H&M ja muut halpakaupat on vaatteiden osalta poissuljettuja, tuntuu etten ole niistä vuosiin mitään löytänyt :/

Reply

Ole hyvä! Kiva kun tykkäsit 🙂 Ja tsemppiä sen täydellisen vaatekaapin rakentamiseen! Tärkeintä on miettiä mitä vaatteita tulee käytettyä eniten ja lähteä siitä. Ja jos satsaa laatuun, niin niitä samoja vaatteita voi käyttää vuodesta toiseen, mikä on tietenkin toivottavaa.

Mä olen myös lähes luovuttanut H&M:n suhteen ihan sen takia, että materiaalit ja laatu on usein niin huonoa, että niiden ostaminen on sama kuin heittäisi rahat kaivoon. Toki H&Mstäkin löytyy mm. 100% kashmir tuotteita (itselläni yksi neule, joka on palvellut jo muutaman vuoden moitteettomasti), mutta en sitten tiedä onko itselläni käynyt sen kanssa hyvä tuuri vai onko kaikki heidän “premium quality” tuotteet laadultaan hyviä? Aikamoista arpapeliä välillä 😉

Hyvät viikonloput!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *