IMG_9420

*Yhteistyössä Galleria Esplanadin ja Suomen Blogimedian kanssa.

Viime perjantaina pääsin tapaamaan blogikolleegoitani yhdessä keskustan lempipaikoissani – Galleria Esplanadissa. Kauppakeskuksen ihanat liikkeet, asiantunteva palvelu, sekä rentouttava ilmapiiri ovat aina vieneet minut sinne takaisin. Ilolla lähdin siis mukaan, kun kuulin, että kauppakeskus haastoi Suomen Blogimedian kolme muotibloggaajaa (minut, Alexan ja Anne Malian) stailaamaan kolme perhebloggaajaa (Heinin, Riikkan ja Hannen). Viime perjantaina vietimme siis mukavan päivän tutustuessa kauppakeskuksen myymälöihin ja stailatessamme perhebloggaajia!

Aamu alkoi aamiaisella Ciao! Caféssa, jonka jälkeen siirryimme Salon Jony:n hiussalonkiin, jossa stailattaville loihdittiin uudet kampaukset. Samassa ehdin vaihtamaan kuulumisia Alexan kanssa, sekä tarkistamaan naapuriliikkeiden valikoiman. Kluuvikadun sisäänkäynnin vieressä on ihana pieni kenkäliike nimeltä MI.NO Shoes. Sieltä bongasin mm. täydelliset valkoiset tennarit Common Projects – merkiltä.

IMG_8397

Tapaan tosiaan harvemmin muita blogikolleegoita, joten oli ihana viettää aikaa yhdessä tutustuen kauppakeskuksen valikoimaan. Anne Malian kanssa ollaan taidettu tavata ainoastaan Pariisissa aikaisemmin, joten juttua riitti. Keskustelun lomassa kävin Marimekon upeassa myymälässä, sekä Furlalta hakemassa kuvauslainaan muutaman jutun. Furlan laukkuvalikoima on muuten aivan ihana ja etenkin ne pienemmät laukut olivat kuin karkkeja siellä hyllyssä.

IMG_8727

Yksi Galleria Esplandin helmistä on miesten muotiin erikoistunut ja omaa merkkiään kantava kotimainen liike nimeltä Schoffa (omille sivuille pääsette tästä). Olen tiennyt sen olemassaolosta, mutta vasta nyt uskaltauduin sisälle asti. Liikkeessä on ensinäkin aivan loistava valikoima ja sen lisäksi liikkeen ulkoasu on niin tyylikäs, että siellä viihtyisi jo pelkästään sen takia. Tästä lähtien ei myöskään tarvitse  enää stressata miesten lahjoista. Täältähän löytyvät lahjat niin poikaystävälle, isälle, kuin veljillekin. Satuinpa myös löytämään jotain itsellenikin…

IMG_8791

Paikalla ollut toimitusjohtaja nimittäin kertoi heidän made-to-measure – palvelustaan, eli heillä voi teettää kauluspaidan omien mieltymysten mukaan. Tiedän jo täysin minkälaisen paidan teetän, eli tänne suuntaan seuraavalla Suomi vierailullani!

IMG_8829

Sain stailattavakseni upean Heinin ja kieltämättä vähän jännitti, sillä emme olleet tavanneet koskaan aikaisemmin. Olimme olleet yhteydessä sähköpostitse ja kävin aikaisemmin viikolla varaamassa hänelle yhden asukokonaisuuden. Olisittepa nähneet ilmeeni kun aamulla Heini tuli paikalla lähes identtisessä asussa kuin mitä olin hänelle varannut. Suunnitelmat menivät siis ihan uusiksi, mutta mikäs siinä oli ihania kauppoja kierrellessä. Heini kertoi, että hänen tyylinsä on aika rento, joten halusin stailata hänelle rennon, mutta astetta siistimmän asukokonaisuuden. Jotain missä hän tuntisi olonsa mukavaksi, mutta jossa olisi kuitenkin jokin vaatekappale mihin hän ei itse tarttuisi.

IMG_8423

Tiesin, että Andiatalta löytäisin hänellä siistin, mutta kuitenkin tarpeeksi rennon asun, joten suuntasimme sinne. Andiatan sisäänkäynti on muuten Aleksanterinkadun puolelta, kauppakeskuksen sisäänkäynnin vieressä. Meidän tyylimme Heinin kanssa menivät hyvin yhteen ja nauroinkin, että minun apuani hän ei kyllä tarvinnut. Ihana tyyli kun häneltä löytyi jo omasta takaa.

IMG_8475

Sillä välin kun jäin itse pyörimään kaupoille valitsemaan sopivaa asukokonaisuutta, Heini meni meikkiin. Taitava Riia loihti hänelle niin upean meikin, että huh! Teki mieli istua hänen tuoliinsa itsekin. Andiatalta löysin lopulta toimivan asukokonaisuuden ja Michael Korsilta löytyivät sopivat kiilakorkosandaalit ja se täydellinen laukun.

IMG_8606

Sitten ei muuta, kun sovittelemaan vaatteita!

IMG_9069

Tämä oli itselleni ensimmäinen kerta “stailaajana” ja totesinkin, että homma ei ole niin helppoa kuin miltä se kuulostaa näin maallikon korvaan. Halusin, että Heinillä olisi itsevarma olo asussaan ja että se olisi sellainen mitä hän voisi käyttää ihan oikeassa elämässäkin.

IMG_9121-3

Trenssi, toppi, farkut / Andiata – Kengät, laukku / Michael Kors – Aurinkolasit / Furla

Heti kun näin Heinin, niin ajattelin, että leveälahkeiset farkut voisivat sopia hänelle hyvin. Andiatan valikoimasta löysin nopeasti täydelliset farkut ja ne istuivatkin Heinille kuin nakutettu. Topiksi valitsin valkoisen hihattoman paidan, joka palvelisi myös ilmojen lämmetessä ja mitä voisi yhdistellä oikeastaan minkä kanssa tahansa. Kevään ikuinen klassikko, eli trenssi, löytyi myös Andiatan valikoimasta ja mielestäni tuo mitta oli juuri oikea Heinille.

Tiesin, että hän ei käytä korkoja kovinkaan usein, joten päädyin valitsemaan Michael Korsin korokepohjaiset sandaalit. Niillä saa lisäpituutta ja sen lisäksi ne ovat kaikessa mukavuudessaan loistavat etenkin sellaiselle ihmiselle, joka ei ole korkoihin tottunut.

Heinin kauniiseen hiustenväriin sopi mielestäni hyvin sininen, joten valitsin hänelle laukuksi juuri tuon saman sävyn mikä näkyi jo farkuissakin. Mielestäni Heini näytti aivan upealta tässä asussa (tai no, missä asussa hän ei olisi näyttänyt hyvältä) ja tämä oli astetta siistimpi look verrattuna hänen normaalin arkiasuunsa. Kiitos vielä Heinille loistavasta seurasta ja hauskasta päivästä!

IMG_9151-2

Stailauksen jälkeen halusimme vielä jäädä vaihtamaan kuulumisia ja siirryimme lounaalle Zen Sushiin. Käyn siellä usein sushilla, joten paikka on itselleni hyvinkin tuttu! Nopea palvelu, valoisa tila ja hyvä ruoka. Mitä muuta sitä tarvitseekaan lounasravintolalta?

IMG_9335

Eli sellainen ihana perjantaipäivä meillä oli Galleria Esplanadissa! Jo edellä mainittujen merkkien lisäksi kauppakeskuksesta löytyvät mm. Tommy Hilfiger, Filippa K, COS, L’Occitane, Marita Huurinainen, Hugo Boss, Bang & Olufsen, Kapteenska, Tarkiainen…

Kaikki kauppakeskuksen liikkeet löytyvät Gallerian omilta sivuilta täältä, kuten myös lisätietoja mahdollisista tapahtumista ja aukioloajoista. Gallerian Esplandin löydätte myös Instasta ja Facebookista, eli sitäkin kautta pysytte kärryillä kauppakeskuksen tapahtumista.

IMG_9381
*Kaikki postauksen kuvat: Janita Autio.

silhouette3

 

Nyt ehdin taas jatkamaan tätä aloittamaani postaussarjaa Seychelleistä ja tällä kertaa kerron enemmän toisesta kohteestamme, eli Silhouette saaresta (Praslinista voi lukea täältä). Silhouette oli lomani kohokohta ja suosikkini näistä kolmesta vierailemastani saaresta, sillä se on hyvinkin uniikki kohde.

Meno

Silhouette sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Mahésta. Saarella on vain yksi hotelli, eikä sieltä löydy esimerkiksi kunnon tieverkostoa (mitä nyt yksi pieni tie satamasta hotellille) autoista puhumattakaan. Hotellia ja pientä kylää lukuun ottamatta, Silhouette on täysin asumaton. Koska saarella sijaitsee vain yksi hotelli, sinne pääsee joko veneellä tai  helikopterilla ja me hyppäsimme hotellin veneen kyytiin. Hiltonilla on Mahéssa satama-vastaanotto, joka on verrattavissa hotellin aulaan. Satamaan tultaessa saimme käteemme raikkaat drinkit ja istuimme sohville katselemaan merta. Siinä samassa tehdään sisäänkirjautuminen. Tuossa sataman vastaanottokeskuksessa on myös esimerkiksi suihkutila, eli jos on juuri laskeutunut kaukolennolta odottamaan venettä Silhouetille, niin siellä voi peseytyä rauhassa ja haukata jotain pientä suolaista.

hilton silhouette labriz resort and spa 1

Vene kulkee yllättävän harvoin (oliko vain kolme kertaa päivässä?), eli se kannattaa huomioida kun suunnittelee lentoja sun muita. Meidän venematka kesti noin 35 minuuttia ja aallokko oli aikamoinen. Veneessä on siis vain hotellin vieraita, eli kooltaan se on aika pieni, mikä vaikuttaa heilumiseen. Yksi pieni tyttö tulikin merisairaaksi, eli jos veneessä tulee helposti huono olo, niin helikopteri on luultavasti parempi vaihtoehto (toki myös kalliimpi). Yksi asia mikä ihmetytti oli se, että veneestä piti maksaa erikseen (se ei siis kuulu huoneen hintaan) ja edestakaisin taisi olla noin 100€ per nenä.

Kun saavuimme Silhouette:lle niin satamassa meitä oli vastaanottamassa hotellin henkilökunta. Siitä meidät jaettiin golfautoihin (henkilökunnalla oli meidän avainkortit mukana) ja lähdimme kohti hotellia. Matka satamasta hotellin alueelle kesti noin viisi minuuttia, henkilökunnan kertoessa tarkemmin hotellista ja ravintoloista jne. Siitä meidät vietiin sitten suoraan huoneeseemme (tai oikeastaan pienen talomme) eteen. Meno oli siis erittäin sujuvasti ja hyvin organisoitu.

hilton silhouette labriz resort and spa 9

Hotelli – Hilton Seychelles Labritz Resort & Spa

Meidän “pieni” mökkimme oli aivan upea ja vain muutaman metrin päässä merestä. Asuntoon kuului ison olohuoneen lisäksi valtava kylpyhuone ammeineen, sekä ulkosuihku (myös sisältä löytyi toinen, eli ulkona ei ollut pakko suihkutella). Talon edessä oli puinen terassi, josta sitten pääsi mereen muutamassa askeleessa. Vesi nousi aina illaksi niin korkealle, että se oli lähestulkoon portaiden juurella, mutta siinä olikin ihana istua iltaa ja kuunnella aaltojen kohinaa. Terassilla on muutamia aurinkotuoleja, kuten myös terassin edessä, jotka voi sitten vetää siihen rannalle. Kaikki on tehty todella helpoksi ja itse ainakin tykkäsin hengailla omassa rauhassani (verrattuna hotellin altaalla), joten tämä oli itselleni ihan unelma.

hilton silhouette labriz resort and spa 7

hilton silhouette labriz resort and spa 4

Huoneisto kannattaa pyytää muuten merelle katsottuna uima-allasalueen vasemmalta puolelta, sillä siellä on rauhallisempaa, eikä ole mitään läpikulkuliikennettä. Sieltä päädystä alkoivat myös isommat huoneistot, joista löytyvät useampi huone ja mm. oma uima-allas. Kaikista suurin huoneisto löytyi sitten aivan Spa:n lähettyviltä hotellin kaukaisimmasta päädystä.

Hotellin alueella on monia loistavia ravintoloita ja sataman lähettyvillä hotellialueen ulkopuolella on paikallista ruokaa tarjoava tunnelmallinen ravintola, jota suosittelen kokeilemaan (sekin kuuluu kylläkin hotellille). Ravintolat kannattaa aina varata edellisenä iltana, sillä ne täyttyvät nopeasti. Alueelta löytyy myös spa, tenniskentät, kaupat, jne.

hilton silhouette labriz resort and spa 5

Mitä tehdä /nähdä

Saarella on oma sukelluskeskus ja sen lisäksi siellä voi patikoida. Vain yksi reiteistä on auki kaikille (voi mennä siis ilman opasta), mutta muille saa vain mennä oppaan kanssa. Nämä retket ovat maksullisia ja kuulemma ajoittain hyvinkin vaativia, eli ihan kylmiltään sinne ei kannata lähteä. Yksi reiteistä on esimerkiksi koko päivän kestävä ja kulkee jyrkän vuoren yli saaren toiselle puolelle, missä on ranta, jossa asustaa jättikilpikonnia. Sieltä puolelta vene sitten hakee hotellille. Tämän retken haluan vielä joskus tehdä, mutta ennen sitä pitää nostaa yleiskuntoa hieman, heh.  Ehkä sitten seuraavalla kerralla?

hilton silhouette labriz resort and spa 3

Sanoisin, että aktiiviselle ihmiselle neljä tai viisi yötä on riittävä aika tuolla saarella. Sen jälkeen aika voi käydä pitkäksi. Me yövyimme kolme yötä ja olisin hyvin voinut jäädä vielä yhdeksi, mutta matkamme jatkui sitten takaisin Mahélle. Jos tuonne menee vain rentoutumaan, nauttimaan hyvästä ruoasta ja olemaan, niin sitten siellä viihtyy tietenkin pidempään.

Kaiken kaikkiaan upea saari (aivan kuin olisi ollut Jurassic Park-elokuvassa), upea luonto ja upea hotelli. Suosittelen!

hilton silhouette labriz resort and spa 10