silhouette3

 

Nyt ehdin taas jatkamaan tätä aloittamaani postaussarjaa Seychelleistä ja tällä kertaa kerron enemmän toisesta kohteestamme, eli Silhouette saaresta (Praslinista voi lukea täältä). Silhouette oli lomani kohokohta ja suosikkini näistä kolmesta vierailemastani saaresta, sillä se on hyvinkin uniikki kohde.

Meno

Silhouette sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Mahésta. Saarella on vain yksi hotelli, eikä sieltä löydy esimerkiksi kunnon tieverkostoa (mitä nyt yksi pieni tie satamasta hotellille) autoista puhumattakaan. Hotellia ja pientä kylää lukuun ottamatta, Silhouette on täysin asumaton. Koska saarella sijaitsee vain yksi hotelli, sinne pääsee joko veneellä tai  helikopterilla ja me hyppäsimme hotellin veneen kyytiin. Hiltonilla on Mahéssa satama-vastaanotto, joka on verrattavissa hotellin aulaan. Satamaan tultaessa saimme käteemme raikkaat drinkit ja istuimme sohville katselemaan merta. Siinä samassa tehdään sisäänkirjautuminen. Tuossa sataman vastaanottokeskuksessa on myös esimerkiksi suihkutila, eli jos on juuri laskeutunut kaukolennolta odottamaan venettä Silhouetille, niin siellä voi peseytyä rauhassa ja haukata jotain pientä suolaista.

hilton silhouette labriz resort and spa 1

Vene kulkee yllättävän harvoin (oliko vain kolme kertaa päivässä?), eli se kannattaa huomioida kun suunnittelee lentoja sun muita. Meidän venematka kesti noin 35 minuuttia ja aallokko oli aikamoinen. Veneessä on siis vain hotellin vieraita, eli kooltaan se on aika pieni, mikä vaikuttaa heilumiseen. Yksi pieni tyttö tulikin merisairaaksi, eli jos veneessä tulee helposti huono olo, niin helikopteri on luultavasti parempi vaihtoehto (toki myös kalliimpi). Yksi asia mikä ihmetytti oli se, että veneestä piti maksaa erikseen (se ei siis kuulu huoneen hintaan) ja edestakaisin taisi olla noin 100€ per nenä.

Kun saavuimme Silhouette:lle niin satamassa meitä oli vastaanottamassa hotellin henkilökunta. Siitä meidät jaettiin golfautoihin (henkilökunnalla oli meidän avainkortit mukana) ja lähdimme kohti hotellia. Matka satamasta hotellin alueelle kesti noin viisi minuuttia, henkilökunnan kertoessa tarkemmin hotellista ja ravintoloista jne. Siitä meidät vietiin sitten suoraan huoneeseemme (tai oikeastaan pienen talomme) eteen. Meno oli siis erittäin sujuvasti ja hyvin organisoitu.

hilton silhouette labriz resort and spa 9

Hotelli – Hilton Seychelles Labritz Resort & Spa

Meidän “pieni” mökkimme oli aivan upea ja vain muutaman metrin päässä merestä. Asuntoon kuului ison olohuoneen lisäksi valtava kylpyhuone ammeineen, sekä ulkosuihku (myös sisältä löytyi toinen, eli ulkona ei ollut pakko suihkutella). Talon edessä oli puinen terassi, josta sitten pääsi mereen muutamassa askeleessa. Vesi nousi aina illaksi niin korkealle, että se oli lähestulkoon portaiden juurella, mutta siinä olikin ihana istua iltaa ja kuunnella aaltojen kohinaa. Terassilla on muutamia aurinkotuoleja, kuten myös terassin edessä, jotka voi sitten vetää siihen rannalle. Kaikki on tehty todella helpoksi ja itse ainakin tykkäsin hengailla omassa rauhassani (verrattuna hotellin altaalla), joten tämä oli itselleni ihan unelma.

hilton silhouette labriz resort and spa 7

hilton silhouette labriz resort and spa 4

Huoneisto kannattaa pyytää muuten merelle katsottuna uima-allasalueen vasemmalta puolelta, sillä siellä on rauhallisempaa, eikä ole mitään läpikulkuliikennettä. Sieltä päädystä alkoivat myös isommat huoneistot, joista löytyvät useampi huone ja mm. oma uima-allas. Kaikista suurin huoneisto löytyi sitten aivan Spa:n lähettyviltä hotellin kaukaisimmasta päädystä.

Hotellin alueella on monia loistavia ravintoloita ja sataman lähettyvillä hotellialueen ulkopuolella on paikallista ruokaa tarjoava tunnelmallinen ravintola, jota suosittelen kokeilemaan (sekin kuuluu kylläkin hotellille). Ravintolat kannattaa aina varata edellisenä iltana, sillä ne täyttyvät nopeasti. Alueelta löytyy myös spa, tenniskentät, kaupat, jne.

hilton silhouette labriz resort and spa 5

Mitä tehdä /nähdä

Saarella on oma sukelluskeskus ja sen lisäksi siellä voi patikoida. Vain yksi reiteistä on auki kaikille (voi mennä siis ilman opasta), mutta muille saa vain mennä oppaan kanssa. Nämä retket ovat maksullisia ja kuulemma ajoittain hyvinkin vaativia, eli ihan kylmiltään sinne ei kannata lähteä. Yksi reiteistä on esimerkiksi koko päivän kestävä ja kulkee jyrkän vuoren yli saaren toiselle puolelle, missä on ranta, jossa asustaa jättikilpikonnia. Sieltä puolelta vene sitten hakee hotellille. Tämän retken haluan vielä joskus tehdä, mutta ennen sitä pitää nostaa yleiskuntoa hieman, heh.  Ehkä sitten seuraavalla kerralla?

hilton silhouette labriz resort and spa 3

Sanoisin, että aktiiviselle ihmiselle neljä tai viisi yötä on riittävä aika tuolla saarella. Sen jälkeen aika voi käydä pitkäksi. Me yövyimme kolme yötä ja olisin hyvin voinut jäädä vielä yhdeksi, mutta matkamme jatkui sitten takaisin Mahélle. Jos tuonne menee vain rentoutumaan, nauttimaan hyvästä ruoasta ja olemaan, niin sitten siellä viihtyy tietenkin pidempään.

Kaiken kaikkiaan upea saari (aivan kuin olisi ollut Jurassic Park-elokuvassa), upea luonto ja upea hotelli. Suosittelen!

hilton silhouette labriz resort and spa 10

You May Also Like

2 comments

Reply

Justiin kävin Tjäreborgien sivuilla katsomassa matkoja Seychelleille.. Tuo saari, missä vain yksi hotelli, olisi aivan unelma, mutta jos koko perhe lähdetään reissuun, ei ehkä se paras valinta. 🙂

Reply

Tuolla oli muutamia lapsia, mutta en näe sitä kyllä välttämättä lapsiperheen paikkana, koska siellä ei ole niin paljon tekemistä! Seychelleillä on paljon ihania paikkoja, eli sieltä löytyy kyllä kaikille jotain 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *