guesthouse8

 

Vierastalo on nyt valmis (mitä nyt muutamia ulkolistoja ja valaisimia on vielä asentamatta) ja nyt olen siirtynyt sisustamaan mökkiä sisältäpäin. Ajattelin, että saisin sen nopeasti hoidettua, mutta viikot ovat vierähtäneet ja sohvan ja sängyn lisäksi olen onnistunut hankkimaan sinne vain sivupöydän ja sängynpäädyn. Aika hitaasti olen siis saanut projektia eteenpäin! Suurin ongelma on se, että en ole etsinnöitä huolimatta löytänyt sellaisia huonekaluja/mattoja/lamppuja, joita yritän etsiä. Nyt koko talo muistuttaa lähinnä kolkkoa hallia, eli tavoite on saada siitä kotoisa ja lämmin tunnelmaltaan.

Vitriinikaappi

Olohuoneen puolelle toivon löytäväni valkoisen/tai puisen vitriinikaapin, johon television saisi piiloon. Kaappi saisi olla valkoista kulunutta puuta (ei siis mikään uutta hohkaava moderni kaapisto). Sen pitäisi myös olla sen mittainen, että se jäisi korkeudeltaan ikkunoiden alapuolelle. Mission impossible? Löysin kyllä netistä yhden mahdollisen vaihtoehdon (tämän), mutta sen saatavuudesta ja toimitusajoista en osaa sanoa vielä mitään…

 

guesthouse10

 

Sohvapöytä

Saisi olla joku kierrätyspuusta tehty matala pöytä, joka tulisi tuohon sohvan eteen. Korkeus saisi olla maksimissaan 35 cm, jotta se tulisi tarpeeksi matalalle.

Matot

Olohuoneeseen yritämme löytää jotain pehmeää isoa mattoa, joka tekisi tilasta kotoisamman. Värien kanssa on ollut vähän hakemista ja kaikki mitä olemme tähän asti tuoneet sovitukseen ovat olleet liian tummia. Eteiseen pitäisi taas teettää mahdollisimman huomaamaton matto, joka olisi helppo pitää puhtaana (sisal?). Myös makuhuoneen matto on vielä hakusessa ja sinne olisi suunnitelmissa löytää joku kookas vaihtoehto. Tilasin Ruugs-nimisestä verkkokaupasta muutaman koepalan kotiin, eli sitä kautta voisi ainakin teettää omien mittojen mukaan matot, jos värit ja materiaalit tuntuvat toimivilta.

 

guesthouse9

 

Taulu/Seinäkoriste

Seinä sohvan takana on sen verran suuri, että siihen pitää keksiä jotain järkevää. Iso taulu tai jonkinlainen seinäkoriste? Myös makuuhuoneeseen sängynpäädyn yläpuolella olisi vielä tilaa mahdolliselle seinäkoristeelle…

Valaisimet

Makuuhuoneeseen sängyn kummallekin puolelle on tulossa seinään kiinnitettävät lukuvalot. Olohuoneen puolelle taas tuohon lasipöydän päälle pitäisi löytää joku kiva (ja tuota väliaikaista) kookkaampi valaisin.

Penkki

Tuohon sängyn eteen kaipailen penkkiä, johon saa vedettyä päiväpeitteen aina yöksi. Se toimisi myös lisäistuintilana jos joskus olohuoneessa on enemmän ihmisiä. Tämä näyttää kauniilta, mutta toivoisin, että jalat olisivat vielä kapeammat ja mustan väriset…

 

guesthouse7

 

Tällä hetkellä itselläni on siis #projectguesthouse meneillään ja toivottavasti saisin tätä nyt eteenpäin. Olen sen verran malttamaton, että kun jokin asia on kesken, niin on vaikea keskittyä mihinkään muuhun. Onneksi on kuitenkin kyse vain kesämökin sisustamisesta, eikä sen vakavammasta, joten ei tästä stressiä kannata ottaa. Sen tiedän, että haluan lisätä puunvärisiä yksityiskohtia ja tuoda ripaus mustaa tähän tilaan tuomaan  kotoisuutta. Muuten pysytään valkoisessa ja hiekanvärisessä värimaailmassa.

 

So this is the new guesthouse at our summerhouse, which is almost ready from the outside (still need to do small fixes here and there), but from the inside, it’s still an empty space. I know what I want, but finding those items is harder than I thought. I want to add big carpets, wooden furniture and black accents to make the space more inviting. Easier said than done, but I rather have it empty for a while and really search for the right pieces, than just buying something quickly and then end up changing it anyway.