guesthouse8

 

Vierastalo on nyt valmis (mitä nyt muutamia ulkolistoja ja valaisimia on vielä asentamatta) ja nyt olen siirtynyt sisustamaan mökkiä sisältäpäin. Ajattelin, että saisin sen nopeasti hoidettua, mutta viikot ovat vierähtäneet ja sohvan ja sängyn lisäksi olen onnistunut hankkimaan sinne vain sivupöydän ja sängynpäädyn. Aika hitaasti olen siis saanut projektia eteenpäin! Suurin ongelma on se, että en ole etsinnöitä huolimatta löytänyt sellaisia huonekaluja/mattoja/lamppuja, joita yritän etsiä. Nyt koko talo muistuttaa lähinnä kolkkoa hallia, eli tavoite on saada siitä kotoisa ja lämmin tunnelmaltaan.

Vitriinikaappi

Olohuoneen puolelle toivon löytäväni valkoisen/tai puisen vitriinikaapin, johon television saisi piiloon. Kaappi saisi olla valkoista kulunutta puuta (ei siis mikään uutta hohkaava moderni kaapisto). Sen pitäisi myös olla sen mittainen, että se jäisi korkeudeltaan ikkunoiden alapuolelle. Mission impossible? Löysin kyllä netistä yhden mahdollisen vaihtoehdon (tämän), mutta sen saatavuudesta ja toimitusajoista en osaa sanoa vielä mitään…

 

guesthouse10

 

Sohvapöytä

Saisi olla joku kierrätyspuusta tehty matala pöytä, joka tulisi tuohon sohvan eteen. Korkeus saisi olla maksimissaan 35 cm, jotta se tulisi tarpeeksi matalalle.

Matot

Olohuoneeseen yritämme löytää jotain pehmeää isoa mattoa, joka tekisi tilasta kotoisamman. Värien kanssa on ollut vähän hakemista ja kaikki mitä olemme tähän asti tuoneet sovitukseen ovat olleet liian tummia. Eteiseen pitäisi taas teettää mahdollisimman huomaamaton matto, joka olisi helppo pitää puhtaana (sisal?). Myös makuhuoneen matto on vielä hakusessa ja sinne olisi suunnitelmissa löytää joku kookas vaihtoehto. Tilasin Ruugs-nimisestä verkkokaupasta muutaman koepalan kotiin, eli sitä kautta voisi ainakin teettää omien mittojen mukaan matot, jos värit ja materiaalit tuntuvat toimivilta.

 

guesthouse9

 

Taulu/Seinäkoriste

Seinä sohvan takana on sen verran suuri, että siihen pitää keksiä jotain järkevää. Iso taulu tai jonkinlainen seinäkoriste? Myös makuuhuoneeseen sängynpäädyn yläpuolella olisi vielä tilaa mahdolliselle seinäkoristeelle…

Valaisimet

Makuuhuoneeseen sängyn kummallekin puolelle on tulossa seinään kiinnitettävät lukuvalot. Olohuoneen puolelle taas tuohon lasipöydän päälle pitäisi löytää joku kiva (ja tuota väliaikaista) kookkaampi valaisin.

Penkki

Tuohon sängyn eteen kaipailen penkkiä, johon saa vedettyä päiväpeitteen aina yöksi. Se toimisi myös lisäistuintilana jos joskus olohuoneessa on enemmän ihmisiä. Tämä näyttää kauniilta, mutta toivoisin, että jalat olisivat vielä kapeammat ja mustan väriset…

 

guesthouse7

 

Tällä hetkellä itselläni on siis #projectguesthouse meneillään ja toivottavasti saisin tätä nyt eteenpäin. Olen sen verran malttamaton, että kun jokin asia on kesken, niin on vaikea keskittyä mihinkään muuhun. Onneksi on kuitenkin kyse vain kesämökin sisustamisesta, eikä sen vakavammasta, joten ei tästä stressiä kannata ottaa. Sen tiedän, että haluan lisätä puunvärisiä yksityiskohtia ja tuoda ripaus mustaa tähän tilaan tuomaan  kotoisuutta. Muuten pysytään valkoisessa ja hiekanvärisessä värimaailmassa.

 

So this is the new guesthouse at our summerhouse, which is almost ready from the outside (still need to do small fixes here and there), but from the inside, it’s still an empty space. I know what I want, but finding those items is harder than I thought. I want to add big carpets, wooden furniture and black accents to make the space more inviting. Easier said than done, but I rather have it empty for a while and really search for the right pieces, than just buying something quickly and then end up changing it anyway. 

You May Also Like

8 comments

Reply

Näyttää upealta 🙂 Me saimme juuri uuden kodin remontoitua ja olemme etsineet yhtä sun toista, mutta tuntuu, että etenkin kivoja mattoja on vaikea löytää… Etsinnät jatkukoon!!

Reply

Kiitos! 🙂 Onneksi olkoon – varmaan mahtava fiilis saada remppa päätökseen! Jep, matot tuntuvat aika mahdottomilta löytää. Vielä jos löytää kivan tyylisen, niin siitä ei tietenkään ole oikeata kokoa…

Reply

Jotenkin tämä on niiiin sinun näköisesi! 🙂

Reply

Heh, isäni itseasiassa suunnitteli tilan ja arkkitehti sitten vaan piirsi viralliset piirrokset. Minun ja vanhempieni maku menee onneksi aika hyvin yksi yhteen! 😉

Reply

Ikeasta on löytynyt kohtuuhintaisia ja kookkaita, ihanan paksuja ja pehmeitä mattoja ainakin tähän taloon. Meidän vierashuoneeseen löysi tiensä sama sängynpääty mutta harmaana, koirakodissa armollisempi väri

Reply

Sieltä tuotiinkin muutama sovitukseen, mutta ei napannut tällä kertaa! Usein sieltä kyllä löytää hyviä vaihtoehtoja 🙂 Tuo Elloksen sängynpääty on kyllä aivan huippu ja ihanan laadukkaan näköinen, vaikka hinta oli niin alhainen. Harkitaan nyt saman hankkimista myös päämökin makkariin!

Reply

Eteisen maton suhteen annan ääneni Pappelinan muovimatoille. Ennen omani hankintaa, tuli muovimatosta mieleen kylmä ja kova materiaali. Meillä on nyt eteisen lisäksi keittiön lattialla Pappelinan muovimatot ja ennakkoluuloistani poiketen ne ovat miellyttävät jalan alla, pehmeät ja äärimmäisen helpot pitää puhtaana (voi pyyhkiä märällä, voi heittää pesukoneeseen)!

Reply

Kiitos Santtu vinkistä!En ole kuullutkaan näistä Pappelinan muovimatoista, mutta täytyy tutkia asiaa. Tällainen voisi myös sopia meidän keittiöön, sillä sinne tuollainen olisi täydellinen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *