versaillles

 

Versailles – tuo maaginen palatsi Ranskassa. Kaikki tuossa paikassa on niin suurta ja kaunista, että sitä on vaikea edes käsittää. Palatsin valtavat salit ja kymmenet kristallikruunut, seinänkokoiset taideteokset, suuret portaikot ja se uskomaton puutarha. Versailles on mielestäni jokaisen nähtävä vähintään kerran elämänsä aikana, mutta sinne on valehtelematta ihana päästä useamminkin. Tuntuu ihan uskomattomalta koluta samoja käytäviä ja puutarhaa, kuin mm. Marie-Antoinette aikoinaan. Se luksus ja yltäkylläisyys missä kuninkaalliset asuivat oli kyllä aikamoista. Nykypäivän luksus ei ole mitään verrattuna noihin aikoihin. Ei kyllä mikään ihme, että kansa kyllästyi kuninkaallisten rahanmenoon ja Marie-Antoinette perheineen koki aika karvaan lopun.

Jaan kuvia vielä huomenna tuosta valtavasta puutarhasta, mutta tässä kuvia palatsin sisältä. Aika mielettömiä yksityiskohtia, vain mitä? Ihanaa illanjatkoa kaikille!

 

Versailles – that amazing palace in France. Everything there is so grandiose and beautiful that it’s hard to even understand, that people were actually living there back in the day. The huge halls, all those chandeliers, paintings as big as the walls, the enormous stairways and the beautiful garden. I think Versailles is worth seeing at least once in your life, but there’s so much to see, that multiple visits are needed to see and experience it all. It feels crazy to walk the same paths as the royals did in their day. The luxury of it all is quite overwhelming and I can definitely understand why the French started revolting and Marie-Antoinette and king Louis got their unfortunate ending. 

I’ll share some pictures tomorrow from the gardens, as this it’s probably my favorite part of the palace area. Enjoy your evening!

 

versaillles-3

versaillles-10

versaillles-5

versaillles-8

versaillles-9

versaillles-4

Save

Save

Save

Save

Save

Save

fur-vest-mjm-1

 

Maanantai aamuna kun olimme jo lähdössä kotiin päin ihanan sunnuntain jälkeen, nappasimme vielä nopeasti asukuvat hotellilla. Voi kun saisin aina taustaksi näin upean tilan! Tuo hotellin käytävä oli kyllä niin kaunis, että olisin voinut viettää koko päivän vain siellä. Onneksi Versaillesin palatsi oli sen verran lähellä, että tuolta malttoi lähteä.

Hassua muuten, että lähes joka kerta kun päälläni on karvaliivini, niin minua luullaan venäläiseksi. Eipä siinä mitään, sillä tunnen monia todella tyylikkäitä venäläisiä, mutta poikaystävääni tämä huvittaa suunnattomasti. Tälläkin kertaa aamiaisella puhuin ranskaa tarjoilijalle ja kun lähdimme pöydästä hän katsoi minuun hymy huulilla ja sanoi “spasiba“, eli kiitos venäjäksi. Raukka luuli tekevänsä suuren vaikutuksen, mutta pieleen meni. Poikaystävä tietenkin nautti tästä ja loppupäivän olin sitten Anastasia, eli ainakin hän sai hyvät naurut.

 

On Monday, right before we checked out of the hotel, we took these outfit pics quickly. This lobby was just too perfect and I wish I would have it always as a backdrop for my pics. This corridor was perfect and I could have spent the entire day there. Luckily the palace of Versailles was just a short walk away, so I was able to leave.

It’s funny that every time I wear this vest, people think I’m Russian. Nothing bad about that (as I know many elegant Russians), but my boyfriend thinks it’s too funny. Even this time we were having breakfast and I spoke French with the waiter. Then when we were leaving, he tried to be super polite and said “spasiba” to me, which means “thank you” in Russian. My boyfriend of course loved this and he called me Anastasia all day. I’m glad one of us found that amusing, heh!

 

fur-vest-mjm-3

fur-vest-mjm-4

fur-vest-mjm-7

fur-vest-mjm-2

Photos: Thomas D.

Knit / H&M (similar here*, here*)

Vest / MJM (similar here*)

Jeans / Lindex (similar here*, here*)

Shoes / Paul Green (similar here*)

Sunnies / Montana (similar here*)

Bag / Céline

*Commercial links.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save