Moni ystävistäni on innostunut Gardasta meidän reissun jälkeen, joten ajattelin koota tähän vielä vähän lisää tietoa tästä kauniista kohteesta!

  • Garda sijaitsee noin 170km päässä Malpensan lentokentältä ja me ajoimme perille n. 1,5 tunnissa. Reitti on todella helppo ja suurin osa matkaa voi viilettää moottoritietä pitkin. Italialaiset ovat melkoisia sekopäitä mitä tulee liikenteeseen, joten tähän kannattaa varautua, mutta muuten tiet ovat hyvässä kunnossa ja kaikki pelaa. Tiemaksuja maksoimme noin 15€ (muistaakseni) per suunta.

 

 

  • Yövyimme kahdessa eri hotellissa ja molemmat olivat Salòssa (ensimmäisestä hotellista voitte lukea täältä). Salò sijaitsee todella kauniilla paikalla vuorten vierellä ja tästä kylästä avautuu upea näkymä järvelle. Ihmisiä ei myöskään ollut liikaa, joten tämä paikka oli kaikin puolin hyvä valinta.
  • Riva del Garda on ilmeisesti Gardan isoin kylä ja siellä haluamme käydä seuraavalla kerralla. Kävimme myös Desenzanossa ja ajoimme sinne n. 20 minuuttia hotelliltamme. Tämä kylä on todella kaunis ja viehättävä, joten siellä kannattaa käydä. Desenzanosta vuokrasimme myös veneen ja vietimme kaksi tuntia järveä kierrellen ja uiden. Loman yksi kohokohdista! Moottorivenettä sai ajaa ilman mitään lupia ja maksoimme kahdesta tunnista 100€ (ehdottomasti tämän suolaisen hinnan arvoista!).

 

 

  • Kiitos lukijani vinkin kävimme myös Valpolicella-viinialueella. Ajoimme sinne noin tunnissa ja paikka on todella kaunis. Loistava vinkki Tuulilta oli myös ravintola Enoteca Della Valpolicella, jonka hinta-laatusuhde oli aika lyömätön. Ravintolassa tarjoilija suositteli heidän maistelu-menuta ja päädyimme siihen. Itselleni tuli neljä ruokalajia ja poikaystävälleni viisi. Rahasta ei puhuttu kertaakaan emmekä edes tajunneet kysellä hintoja. Annokset olivat erittäin hyviä ja mietimme, että lasku tulee varmasti olemaan n. 150€. Meinasi silmät pudota päästä, kun tarjoilija toi laskun jonka yhteissumma oli 56€. Siihen kuului siis yhteensä yhdeksän ruokalajia, kaksi lasia viiniä ja kaksi pulloa vettä. Voin siis lämmöllä suositella kyseistä raflaa!

 

 

  • Valpolicellasta ajoi Veronaan vain 30minuuttia, joten päätimme käydä siellä. Ehdimme juuri keskustaan, kun tuli valtava ukkoskuuro, joten päätimme jättää tämän kauniin kaupungin ensi kertaan. Venetsiaankin olisi hurauttanut Gardalta parissa tunnissa, joten sinnekin olisi voinut tehdä retken. Garda on siis hyvien etäisyyksien päässä muista upeista kohteista ja siksi auto on mielestäni ihan ehdoton.
  • Tuulin toinen hyvä vinkki oli hotelli Sognon ravintola, joka sijaitsee ihan järven rannalla. Oli ihana viettää iltaa hyvän ruoan parissa rannalla ja ihastella lämmintä pimenevää iltaa.

 

 

  • Toisen mahtavan ravintolavinkin sain ystävältäni, joka oli Gardalla muutama viikko ennen meitä. La Dispensa oli aivan ihana pieni ravintola, jossa oli erinomainen ruoka. Se liha siellä oli aivan taivaallista…paikassa oli muutenkin hyvä fiilis ja tänne haluan ensi kerralla uudestaan. Ystäväni vinkkasi myös hyvästä lounaspaikasta, Trattoria Miravalle, josta upeat näköalat, mutta tänne emme ehtineet. Ensi kerralla siis sinne!

Paljon jäi siis näkemättä ja kokematta, mutta palaamme Gardalle ehdottomasti!

 

Garda was stunning and if you want any translations just let me know! I’m a bit short on time again, which is why there is no English text this time. Sorry about that and enjoy your day!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

You May Also Like

6 comments

Reply

Mä en taas tykännyt yhtään Riva del Gardasta, ainakaan ihan siitä ytimestä, niin turistinen! Harmittaa kun omalla viikko sitten tehdyllä reissulla Salo jäi nimenomaan näkemättä ja sun vinkkejä lukiessa oman kokemuksen mukaan se vaikuttaa ainoalta kivalta paikalta Gardalla, ainakin paikoista jotka on ihan rannalla! 🙂 Riva del Gardan perusteella Como oli näistä järvistä mulle mieleisin 🙂

Reply

Hei hyvä tietää! Salòssa ja Desenzanossa oli nimittäin hämmästyttävän rauhallista. Välillä tuntui, kuin liikenteessä olisi ollut vain me kaksi. Tykästyimme siis kovasti tähän järveen ja taisi käydä tuuria paikkavalintojen suhteen! Comoon pitää myös joskus päästä 🙂

Reply

Gardahan on myös aktiivilomailijan unelmapaikka. Erityisesti Gardan pohjoisosissa (Riva del Garda) on mahtavia haikkailureittejä, upeita kiipeilyreittejä (helpoista greideistä vaikeisiin) sekä pyöräilyn ystäville huikeita reittejä, niin maantie- kuin maastopyöräilyyn. Pohjois-Gardalta löytyy myös fillarivuokraamoja joka lähtöön, ja alle voi helposti vuokrata vaikka kuuden tonnin fillarin 😉 Gardalta löytyy myös ns.via ferrata reittejä, jotka ovat haikkailun ja kiipeilyn välimuotoja – reitiltä löytyy pystysuoria osuuksia, joissa klipataan omat (kiipeily)valjaat kiinni kallioon pultattuun teräskaapeliin, ja edetään varmistetusti reitillä. Tietoa näistä löytyy esim.täältä http://360gardalife.com/en/sport/viaferrata

Garda on myös tunnettu vesiurheilun mekkana. Koska järvi on vuorten ympäröimä, niin järvellä tuulee paljon, ja siksi mainio kohde windsurfingiin ja leijalautailuun. Molempia voi myös kokeilla tai ottaa vaikka kurssin e.m. lajiin. SUP-lautojen vuokraus onnistuu myös, mutta tanakammassa aallokossa suppaus ei ole helpoimmasta päästä – SUP-ajankohta kannattaa valita tarkoin.

Reply

Totta Niina! Kiitos tästä lisäyksestä 🙂 Näimme todella paljon pyöräilijoitä liikenteessä ja se olisikin ihana tapa kiertää järveä. Heh, uskaltaisiko kuuden tonnin fillaria jättää edes lounasajaksi ravintolan ulkopuolelle 😉

Reply

Omasta Gardan viikosta on kymmenen vuotta, mutta kiersimme silloin koko järven. Oma suosikkini oli Malcesine. Kiitos Valpolicella- ja ravintolavinkeistä! Ja hei, me taidetaan nähdä huomenna iloisissa merkeissä!

Reply

Ensi kerralla siis sinne, kiitos vinkistä! 🙂 Ja kyllä, nähdään huomenna – tätä päivää on odotettu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *