*Kaupallinen yhteistyö Silmäaseman kanssa.


Yläasteella huomasin ensimmäisen kerran, että luokassa oli pakko siirtyä lähemmäksi eturiviä, sillä en meinannut enää nähdä taululle. Muistan, että tihrustin kavereiden vihkoista lauseiden loppuja, mutta pian oli pakko luovuttaa ja vain siirtyä sinne eteen. Kun kerroin tästä kotona, niin vanhempani varasivat heti ajan optikko. Niinhän siinä sitten kävi, että sain silmälasit. Käytin niitä aluksi vain tunneilla, sillä en tuntenut niitä omakseni. Hiljalleen näköni oli siinä pisteessä, että tarvitsin laseja aina ja silloin kävin juttelemassa optikon kanssa mahdollisuudesta hankkia piilolinssit. Koin silmälasit aina jotenkin hankalaksi, enkä kokenut niitä ikinä omakseni tai identiteettini sopivaksi, joten piilarit tuntuivat ainoalta oikealta vaihtoehdolta päivittäiseen käyttöön.

Kokeilimme monia eri piilolinssejä ja löysin vihdoin sellaiset jotka sopivat itselleni hyvin. Kuukausipiilolinssit eivät sopineet itselleni (kokeilimme niitäkin, mutta ne eivät vain tuntuneet hyvältä), joten olen nyt puolet elämästäni käyttänyt kertakäyttöpiilareita. Huomasin eron halvimpien ja kalliimpien välillä ja mielestäni erityisesti piilolinsseissä tuntee laadun. Halusin siis alusta asti satsata laadukkaisiin piilareihin, jotka olisivat silmille lempeät, eivätkä rasittaisi tai kuivattaisi silmiä. Olen siis nyt käyttänyt piilareita lähes 15 vuoden ajan ja sinä aikana linssit ovat kehittyneet paljon. Asia minkä takia en luopuisi piilareista on niiden helppous – arjessa, urheillessa ja illanvietoissa. Silmien edessä ei ole mitään ylimääräistä, jota täytyisi varoa, puhdistaa tai joka ei sopisi esim. valitsemaani asuun (yksi näistä pinnallisimmista syistä). Osalle sopivat silmälasit niin hyvin, että ei osaisi kuvitella heitä ilman ja itse kuulun taas siihen kastiin, joka käyttää silmälaseja vain pakon edessä.

Laadukkaat piilarit ovat siis elintärkeät etenkin tällaiselle henkilölle joka käyttää niitä lähes aina. Ainoastaan kotona käytän silmälaseja, jos tiedän, että en enää illalla lähde mihinkään. Silmälasini ovat vanhat ja rikkinäisetkin, mutta en ole antanut sen häiritä, sillä käytän niitä ainoastaan neljän seinän sisällä. Senkin takia olen äärimmäisen tarkka piilareistani, sillä niiden pitää tuntua hyvältä koko päivä ja silmäni ovat koetuksella jo senkin takia, että vietän todella paljon aikaa päätteellä. Töissä olen koneella koko päivän ja työpäivän jälkeen jatkan sitten omia töitäni kotoa käsin  – mistä muualtakaan kuin tietokoneelta. Vaadin piilareiltani paljon juuri tämän takia.

 


Olin todella innoissani, kun pääsin tekemään yhteistyötä Silmäaseman kanssa ja testaamaan uusia Acuvue Oasys 1 Day with Hydraluxe – piilareita, jotka ovat uudenlaisella tekniikalla valmistettuja kertakäyttöisiä piilari. Yhteistyö alkoi näöntarkastuksella ja sain kätevästi varattua ajan Silmäaseman verkkosivuilta (kannattaa nyt varata aika maksuttomaan näöntarkastukseen). Sain ajan heti seuraavalle päivällä Bulevardin pisteelle ja siellä oli vastassa ihana optikko, joka vei tutkimushuoneeseen. Näköni tarkastettiin nimenomaan piilareita varten ja kävi ilmi, että toisen silmäni näkö oli heikentynyt aavistuksen edellisestä kontrollista. Oli siis hyvä käydä päivittämässä tilanne, jotta sain taas astetta tehokkaammat piilolinssit käyttööni ja niistä kaiken irti. Optikko myös tarkisti silmieni kunnon ja onneksi kaikki näytti hyvältä. Optikolla kannattaa siis käydä aika ajoin tarkistuttamassa myös silmien yleinen kunto. Näkö on yksi niistä asioista mitä haluaa vaalia kaikin mahdollisin keinoin, joten säännöllinen näöntarkastus on ihan pakollinen.

Yhteistyön tiimoilta sain testiin siis Acuvue Oasys 1 Dat with Hydraluxe – kertakäyttöpiilareita joka ovat siis täysin uudenlaisella tekniikalla valmistettu kertakäyttöinen piilari, jossa linssin hyvät ominaisuudet, kuten kosteus suljetaan linssin sisään. Teknisistä tiedoista voi käydä lukemassa enemmän täältä, mutta näin maallikon sanoin nämä piilarit ovat erityisen mukavat käyttää sen takia, että linssi on super kostea ja se sitoo kosteutta niin hyvin, että linssit eivät kuivu, vaikka ne olisivat silmässä aamusta yöhön. Näiden linssien kosteus on kyynelnesteen omaista, minkä takia silmät eivät väsy ja linssi istuu silmän pinnalle hyvin, joten näkeminenkin on astetta kirkkaampaa. Nämä uutuudet ovat siis markkinoiden kehittynein kertaköyttöpiilari, jossa on käytetty uutta teknologiaa ja sen kyllä tunteekin.

 

 

Itselläni on monen vuoden kokemus piilareista ja vaikka olen aikaisemmin käyttänyt laadukkaita sellaisia, niin nämä ovat kyllä ihan omaa luokkaansa. Piilareiden reunojen designiinkin on kiinnitetty enemmän huomiota ja sen huomaa, koska ne sopivat niin hyvin silmään, että ei oikeastaan millään tavalla tunne, että silmässä on jotain “vierasta”. Olen nyt käyttänyt niitä reilun viikon ja pakko myöntää, että nämä ovat ihan huiput! Silmät ovat sen verran arvokas asia, että haluan antaa niille vain parasta ja nämä kyllä ovat sitä. Eron aikaisempiin huomaa erityisesti illalla, kun on koko päivän ollut päätteellä, mutta silti silmät ja piilarit tuntuvat kosteilta. On myös ihana tunne, kun piilareita ei oikeasti tunne millään tavalla. Uskallan väittää, että ihminen joka ei ole tuntenut piilareita omakseen aikaisemmin, tulee ihastumaan näihin.

Piilarit ovat mielestäni vain niin paljon helpommat arjessa ja sen takia ne ovat yksi asia mistä en luovu. Tosiasia on se, että ilman laseja tai piilareita en yksinkertaisesti näe maailmaa tarkkana, joten olen niin kiitollinen, että teknologia kehittyy koko ajan ja piilareistakin on tullut niin hyviä ettei niitä enää edes tunne tai huomaa ja ne ovat helliä silmille. Pahinta on se, kun piilari hiertää tai on kuivunut niin, että tuntuu kuin silmässä olisi roska. Kerran Ranskassa ostin edullisempia piilareita kuin mitä normaalisti käytän ja se alkoi kaduttamaan kyllä saman tien. Piilarit kuivuivat silmiin ja tuntuivat todella epämukavilta. Sen jälkeen ei ole tullut mieleenkään, että piilolinssit olisivat asia missä säästäisin.

 

 

Jos te käytätte piilareita yhtä aktiivisesti kuin minäkin, niin voin lämmöllä suositella näitä Acuvuen uutuuksia! Ihan huikeat ja vaikuttavat kyllä näköön ja mukavuuteen huomattavasti. Mukavuuden lisäksi tuntuu myös, että näkö on skarpimpi, joten uskon täysin näiden linssien tuotekuvauksen, koska olen sen itse kokenut. Jos teitä alkoi kiinnostamaan niin voitte tilata edullisesti testiin nämä piilarit tästä ja kokea itse kuinka hyvät ne ovatkaan! Suosittelen kyllä vielä sen lisäksi varaamaan ajan näöntarkastukseen jos edellisestä käynnistä on aikaa. Ihan vain sen takia, että optikko voi päivittää ja tarkistaa silmien tilanteen. Kertokaa sitten täälläkin teidän käyttökokemuksista, koska voin taata, että tulette tykkäämään näistä!

 

You May Also Like

3 comments

Reply

Kommenttini ei varsinaisesti liity tähän postaukseen, mutta tuli mieleen juuri näistä kuvista. Minulla on uuden vuoden tavoitteena parantaa valokuvaus- ja kuvanmuokkaustaitojani. Olisi mielenkiintoista kuulla millaista kamerakalustota käytät ja millä/miten muokkaat kuvia niin tänne sivuille kuin Instagramiinkin. Poikaystäväsi toimii ymmärtääkseni paljon kameran taustalla, joten myös hänen kommentit kiinnostaisivat. Kuvasi ovat aina niin maagisen upeita – jopa täällä Suomen harmaudessa!

Ihanaa alkanutta viikkoa <3

Reply

Voi kiitos Elsa! Välitin kommenttisi poikaystävälleni ja hän kiittää! Thomas tosiaan kuvaa lähes kaikki blogini kuvat ja ns. haastavammat myös käsittelee (kuten nämä tämän postauksen kuvat valon puutteen takia). Normaalisti käsittelen asukuvat itse, mutta en ole siinä kyllä mikään haka (käytän lightroomia). Thomas rakastaa valokuvausta ja tekniikkaa näin yleisesti ja haluaa oppia kokoajan uutta minkä takia itse en ole/ei tarvinnut ikinä innostua valokuvauksesta (enkä tiedä riittäisikö oma kärsivällisyys sen opettelemiseen). Blogin takana on siis minä ja poikaystäväni, sillä ilman hänen kuviaan ja taitoja ei näin visuaalisesta blogista tulisi mitään eikä tällä hetkellä oma aikani riittäisi mitenkään blogin pystyssä pitämiseen jos asukuvat eivät hoituisi näin kätevästi, heh. Pyydän Thomasia vielä antamaan tähän oman vastauksensa kalustosta ja vinkeistä, eli toivottavasti huomenna hän ehtisi palaa tähän! 🙂

Kiitos ja sitä samaa sinne! <3

Reply

Hi Elsa,

Thanks for your nice comment. I’m using 90% of the time for outfit pictures a Nikon D750 with a 85mm F1.4 nikkor lens. This lense allows me to capture sharp and noiseless pictures even in low light conditions, like during Finnish winter :).

A good alternative to a 85mm lens would be a 50mm lens.

Also, it’s really important to shoot in RAW format, it will give you much more possibilities when retouching your images in lightroom or photoshop.

If you are starting photography, I would advice you to use lightroom for enhancing your pictures as it’s quite simple to use compared to photoshop.

Hope this helps and happy new year!

Best,

Thomas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *