Style Plaza Paris2

 

x Elokuu on hyvä aika matkustaa Pariisin, koska paikalliset lomailevat silloin ja kadut sekä kaupat ovat lähes autioita. Ravintolatkin ammottavat tyhjyyttään, joten jos joskus kannattaa nauttia Pariisin tunnelmasta rauhassa niin se on nyt. Meille kävi vielä ilmojen suhteen kova tuuri, koska vältimme juuri hirmuhelteet (melkein +40 astetta). Saavuimme ihanan vilpoiseen Pariisin ja pienet kuurot viilensivät ilmaa entisestään. Oli siis täydellinen ilma liikkua jalan ja istua ulkona nauttimassa lounasta. Nämä kohtuulliset +20 asteen ilmat sopivat meikäläiselle huomattavasti paremmin kuin ne helteet. Kannattaa kuitenkin muistaa, että elokuussa pienemmät putiikit ja osa ravintoloista sulkevat ovensa, eli omat suosikkipaikat kannattaa tarkistaa ennen lähtöä!

x Olemme saanut yllättävän hyvää palvelua joka paikassa ja epäilen, että se on osaksi sen takia, että täällä tosiaan on niin rauhallista. Tarjoilijoille ja muille asiakaspalvelijoille varmasti ihan mukava muutos siihen normaaliin kiireeseen. Toki se varmasti vaikuttaa myös, että puhumme ranskaa (ja poikaystäväni ilman ulkomaalaisaksenttia, heh), mutta olemme kuitenkin yllättyneet palvelun tasosta. Löysimme myös ihanan pienen boutique hotellin hyvältä paikalta ja siitä juttua viimeistään ensi viikolla!

x Aseistautuneita poliiseja näkee kaduilla ihan yhtä paljon, kuin silloin marraskuun 2015 pahimpien terroristi-iskujen jälkeen, joten sen suunnalta ei ole kyllä hellitetty. Sehän vain kertoo sitä, että tarve näille poliisijoukoille on edelleen suuri (ties mitä iskuja on jo estetty), joten olemme iloisia siitä, että emme enää asu täällä. Tottahan se on, että mitä tahansa voi tapahtua missä vain, mutta ei sekään ole kivaa, että omassa arjessa poliisit muistuttavat koko ajan niistä kauheuksista mitä täällä tapahtui. Netflixissä on muuten dokumentti näistä marraskuun iskuista ja aloitimme katsomaan sitä, mutta kun näytettiin paikkoja mihin terroristit iskivät ja katsoimme meille tuttuja kahviloita, niin oli pakko lopettaa katselu siihen. Tuntuu vieläkin niin epätodelliselta, että jotain niin julmaa tapahtui täällä vanhassa kotikaupungissamme.

x Meidän hotellihuoneessa oli ihana parveke, joten yhtenä iltana haimme noutoruokaa ja söimme siellä. Tällä reissulla ei muutenkaan keskitytty ruokaan, joten gourmet elämykset jäivät nyt uupumaan, mutta toisaalta tuntui ihana kotoisalta syödä huoneessa. Parasta kaupunkilomassa on oikeastaan se, kun on kävellyt koko päivän kaupungilla ja sitten pääsee huoneeseen lepäämään ja voi tilata ruoan suoraan sinne käpertyneenä kylpytakkiin.

x Totesimme poikaystäväni kanssa, että kaksi päivää täsä kaupungissa on meille enemmän kuin tarpeeksi. Asuimmehan Pariisissa melkein kaksi vuotta, joten nähtävyyksiä ei tule enää kierreltyä. Parasta onkin vain nauttia siitä tunnelmasta mikä siellä on ja mikä Helsingistä uupuu. Vaikken ikävöi Ranskassa asumista, niin ikävöin kuitenkin montaa asiaa täältä. Ehkä ykkösenä sitä ranskalaista elämäntapaa, joka poikkeaa suomalaisesta aika paljonkin. Myös (huippu)muoti ja kansainvälisyys ovat asioita mitkä ovat Pariisissa vahvemmin läsnä.

Nyt matkamme on jo jatkunut Pariisista poikaystäväni vanhempien luokse ja maanantaina lennämme kotiin. Heti tiistaina koittaa paluu arkeen ja töihin, mutta innolla odotan sitäkin!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *