Annasofia Sandro Outfit7

 

Kirjoitin tänään Insta-postaukseen lupauksestani jonka tein itselleni 30-vuotis syntymäpäivänäni tammikuussa. Halusin harkita jokaista ostostani erityisen tarkkaan ja miettiä onko hankinta sellainen, joka voisi kestää matkassani seuraavat 30-vuotta. En ole tässä täysin onnistunut, sillä muutama hankinta on tullut tehtyä, joiden kohdalla epäilen 30-vuoden kestävyyttä, mutta se sallittakoon (esimerkiksi nämä jalassani olevat kengät). Ajatus kestävyydestä on kuitenkin pysynyt matkassani nämä kahdeksan kuukautta ja pysyy toivottavasti loppuelämäni. Veikkaan myös, että tämä ajatusmaailma on yksi syy siihen miksi en ole kovinkaan kokeilunhaluinen muodin kanssa. En halua “kokeilla” trendejä ja ostaa kaappiin jotain mistä tiedän jo etukäteen, että se on menneen talven lumia muutaman kuukauden kuluttua. Mieluummin rakennan vaatekaappini sisällön niin, että niitä palasia voi käyttää trendeistä ja vuosiluvuista piittaamatta. Tässä äitini on ollut yksi esimerkeistäni ja meidän vaatekaapit taitavat olla meidän perheen suppeimmat. Toinen asia mitä olen häneltä oppinut on vaatteiden huoltaminen ja niiden vaaliminen. Kun ostaa laatua ja pitää vaatteista huolta, ne voivat todella kestää vuosikymmeniä. Äitini kaapissa on useampikin vaate, jotka ovat kestäneet näinkin pitkään. Hän on myös säilyttänyt muutamia laadukkaampia lastenvaatteita joita käytimme veljieni kanssa vauvana. Siellä kaapissa ne roikkuvat edelleen odottaen, että ne pääsisivät joku päivä uudestaan käyttöön. Aika ihana ajatus, että minun tai veljieni lapset voivat joku päivä pukeutua samaan vaatteeseen kuin me kolmekymmentä vuotta sitten.

Totta on myös se, että laatu usein maksaa enemmän, mutta ei laadustakaan tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Esimerkiksi tämä H&M:n kashmirneule (99€) on yksi pehmoisimpia neuleitani ja laatuun olen ollut erittäin tyytyväinen. Eettisyys on sitten asia erikseen, mutta laadusta en voi valittaa. Suosittelen siis kaikkia miettimään omaa kuluttamistaan ja täydellinen ei tässäkään asiassa tarvitse olla (itsekään en ole onnistunut tässä täysin). Jos tällä ajatusmallilla välttää kuitenkin edes yhden hutiostoksen niin sekin on jo askel parempaan.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

 

Style Plaza Thomas Drouault 35 Style Plaza Thomas Drouault 9Annasofia Sandro Outfit8Style Plaza Thomas Drouault 38Style Plaza Thomas DrouaultPhotos / Thomas D.

Blazer / Andiata

Cashmere knit / H&M

Jeans / Mango

Heels / Zara

Bag / Chanel

Bracelet / Hermès