Annasofia Sandro Outfit7

 

Kirjoitin tänään Insta-postaukseen lupauksestani jonka tein itselleni 30-vuotis syntymäpäivänäni tammikuussa. Halusin harkita jokaista ostostani erityisen tarkkaan ja miettiä onko hankinta sellainen, joka voisi kestää matkassani seuraavat 30-vuotta. En ole tässä täysin onnistunut, sillä muutama hankinta on tullut tehtyä, joiden kohdalla epäilen 30-vuoden kestävyyttä, mutta se sallittakoon (esimerkiksi nämä jalassani olevat kengät). Ajatus kestävyydestä on kuitenkin pysynyt matkassani nämä kahdeksan kuukautta ja pysyy toivottavasti loppuelämäni. Veikkaan myös, että tämä ajatusmaailma on yksi syy siihen miksi en ole kovinkaan kokeilunhaluinen muodin kanssa. En halua “kokeilla” trendejä ja ostaa kaappiin jotain mistä tiedän jo etukäteen, että se on menneen talven lumia muutaman kuukauden kuluttua. Mieluummin rakennan vaatekaappini sisällön niin, että niitä palasia voi käyttää trendeistä ja vuosiluvuista piittaamatta. Tässä äitini on ollut yksi esimerkeistäni ja meidän vaatekaapit taitavat olla meidän perheen suppeimmat. Toinen asia mitä olen häneltä oppinut on vaatteiden huoltaminen ja niiden vaaliminen. Kun ostaa laatua ja pitää vaatteista huolta, ne voivat todella kestää vuosikymmeniä. Äitini kaapissa on useampikin vaate, jotka ovat kestäneet näinkin pitkään. Hän on myös säilyttänyt muutamia laadukkaampia lastenvaatteita joita käytimme veljieni kanssa vauvana. Siellä kaapissa ne roikkuvat edelleen odottaen, että ne pääsisivät joku päivä uudestaan käyttöön. Aika ihana ajatus, että minun tai veljieni lapset voivat joku päivä pukeutua samaan vaatteeseen kuin me kolmekymmentä vuotta sitten.

Totta on myös se, että laatu usein maksaa enemmän, mutta ei laadustakaan tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Esimerkiksi tämä H&M:n kashmirneule (99€) on yksi pehmoisimpia neuleitani ja laatuun olen ollut erittäin tyytyväinen. Eettisyys on sitten asia erikseen, mutta laadusta en voi valittaa. Suosittelen siis kaikkia miettimään omaa kuluttamistaan ja täydellinen ei tässäkään asiassa tarvitse olla (itsekään en ole onnistunut tässä täysin). Jos tällä ajatusmallilla välttää kuitenkin edes yhden hutiostoksen niin sekin on jo askel parempaan.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

 

Style Plaza Thomas Drouault 35 Style Plaza Thomas Drouault 9Annasofia Sandro Outfit8Style Plaza Thomas Drouault 38Style Plaza Thomas DrouaultPhotos / Thomas D.

Blazer / Andiata

Cashmere knit / H&M

Jeans / Mango

Heels / Zara

Bag / Chanel

Bracelet / Hermès

You May Also Like

12 comments

Reply

Katoin just noita kenkiä, että onpa ihanat! 😀 Tosi hyvä postaus, mäkin nykyään pyrin harkitsemaan tarkkaan ostoksiani, enkä täyttämään vaatekaappia ihan milla tahansa “rytkyillä”, jotka on hetken mielijohteesta tullut ostettua 🙂

Reply

Joo, nämä kengät on super kivat ja hyvät jalassa vielä kaiken lisäksi! 🙂 Jep, varsinkin kiireessä voi tulla hutiostoksia ja itse mietin yleensä aina yön yli (tai pidempäänkin) lähestulkoon mitä tahansa hankintaa. Olen huomannut, että se on hyvä keino välttää hutiostoksia tai ainakin minimoida niitä!

Reply

Ai että sulla on taas hyvin otettuja kuvia! Kuka sun kuvat yleensä ottaakaan? Ja kyllä, ei tulisi hyviä kuvia jos et itse näyttäisi niin hyvältä. Tosi tyylikäs syysmeininki. Mä kuljen vielä flipflopeissa, kun tänäänkin näytti mittari pitkälti yli 20 astetta plussaa täällä Turussa. Nyt kyllä vissiin alkaa viiletä, joten ehkä munkin pitäisi alkaa katsella neuleita kaappini pohjalta.

Reply

Kiitos Henna – välitän viestin eteenpäin! 🙂 Olen onnekas sillä poikaystäväni harrastaa valokuvausta (ja on vielä todella hyvä siinä), joten lähes kaikki blogini kuvat on hänen ottamiaan. Ja kiitos , olen niin onnessani kun voi käyttää neuleita ja kerroksia! Nyt viikonloppuna oli taas super lämmin, mutta eiköhän se “kunnon syksy” sieltä vielä jossain vaiheessa saavu.

Reply

Mä olen niin hullu kesäihminen, että painelen kesävaatteissa melkein ensimmäisiin pakkasiin saakka! Tänäänkin auton lämpömittari näytti vielä 20 astetta, joten kesähelmat heiluen mentiin. Alkavalla viikolla on ehkä tiedossa sateita, joten ehkä pitää alkaa vähän lisätä kerroksia.

Reply

Itse olen taas niin kevät ja syksyihmisiä! 🙂 Toki kesästäkin tykkään, mutta tämä kesä oli kyllä meikäläiselle kyllä liian kuuma. Ehkä jos olisi ilmastointi kotona ja olisi saanut nukuttua kunnolla, niin olisi pystynyt nauttimaan helteestäkin enemmän, mutta loppukesästä odottin jo syksyn tuloa.

Reply

Alan ymmärtää vihdoin tämän itsekin. Väsyneenä vaatekaapin riittämättömyyteen ja milloin mihinkin villityksiin, kannatan myös kestäviä valintoja. Siksi oikeastaan tänään ajauduin lukemaan blogiasi, löytääkseni täydellisen harmaan neuleen ostopaikan, koska muistan nähneeni niitä sinun blogissasi. Kotikaupunkini kaupoista en sellaista löytänyt. Jos villaa on neuleessa korkeintaan 5 % niin se ei ehkä ole se kestävä valinta…

Reply

On kyllä ihana oivaltaa, että aina ei tarvitse ostaa uutta tai pysyä “trendien aallonharjalla”. Ja näin bloggaajana yritän nimenomaan näyttää mallia siitä, että ns. “tavallisella vaatekaapilla” pääsee jo pitkälle. Jep, materiaalien kanssa kannattaa olla tarkkana. Luonnomateriaaleista tehdyt neuleet säilyvät niin paljon parempina ja tuntuvat ihoakin vasten niin paljon mukavimmilta, kuin joku akryyli-kasa. Itse suosin esim. Zaran tai H&M:n premium quality mallistoja, mutta myös esim. Massimosta löytyy kivoja neuleita. Jos budjetti antaa periksi, niin kannattaa myös tsekata esim. Joseph, Santosh, Arela tai Sofinahin valikoima. Siellä ihailin mm. tätä neuletta:

http://www.sofinah.fi/product/1580/jumper-stitch-grey-mel

Toivottavasti löydät sen ihanan neuleen, joka palvelee vuosiksi eteenpäin!

Reply

Ihania kuvia Anna Sofia! Mä taidan ottaa käyttöön tuon saman ideologian, joskin epäilen että mikään t-paita tai hame kovassa käytössäni kestää 30v. Mutta laukut, korut ja sen sellaiset haluan olevan pitkäikäisiä investointeja. Vaatteita ylipäätään pyrin ostamaan mahdollisimman vähän, kuluttamaan “aivan loppuun” ja säästämään laadukkaisiin kappaleisiin. Ehkä lähempänä omaa ideologiaani olisi “1 kpl kierrätykseen -> 1 kpl lisäys vaatekaappiin” metodilla. 🙂

x Laura / Laura Loukola Beauty Blog

Reply

Kiitos Laura! Olet kyllä oikeassa siinä, että ne vaatteet mitä käytetään päivittäin tuskin kestävät kymmeniä vuosia eikä niiden ehkä tarvitsekaan. Olen kuitenkin nähnyt juurikin äitini vaatekaapin kautta, että esim. neuleet, päällysvaatteet ja muutamat paidatkin ovat kestäneet sen 30v. Ja tällä ajatusmallilla on hyvä siinä ostohetkellä miettiä sen vaatteen elinkaarta, koska jos ei näe sen kestävän edes vuotta käytössä, niin silloin sitä tuskin kannattaa kantaa kotiin 🙂

Reply

Piti kommentoida tätä postausta jo aiemmin, mutta arkikiireet veivät mennessään ja kommentti unohtui 🙂 olen samoin alkanut sisäistämään “laatu, ei määrä” -ajattelua pukeutumisessa näin kolmekymppisenä. Toki työssäkäyvänä on eri tavalla mahdollista panostaa vaatteisiin rahallisesti kuin opiskelijana, vaikka laadukas vaate ei tietenkään tarkoita aina kallista (eikä kallis aina tarkoita laatua). Mutta jos vaate todella laatunsa puolesta kestää (hyvin pidettynä) vuosia, olen valmis siihen panostamaan. Piti myös kiittää blogistasi – ajaton tyylisi menee yksiin oman makuni kanssa, ja blogisi onkin yksi harvoista blogeista joita nykyään seuraan. Kiva, että liputat ajattoman ja klassisen vaatekaapin puolesta 🙂 Mukavaa alkavaa viikkoa!

Reply

Kiva kun palasit kommentoimaan! 🙂 Ja niin totta, että hinta ei aina todellakaan takaa laatua. Olen ollut esim. todella tyytyväinen H&M premium quality-mallistoon, joten sieltä uskallan tilata ja hinta-laatu on loistava. Sitten Pariisissa ollessani kävin muutamassa kallimmassa myymälässä ja pari ihanaa neuletta jäi kauppaan, kun ne olivat puoliksi akryylia. Hinnasta ei olisi tosin ikinä uskonut.

Ja hei kiitos ihanista sanoistasi liittyen blogiin! On aina mieltä lämmittävää saada tällaista palautetta – antaa lisäboostia tähän hommaan 🙂 Ihanaa viikkoa myös sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *