Dji 0427

 

Loppuvuosi oli omalla kohdallani raskas, sillä voin ajoittain todella huonosti. Uskon, että se oli monen asian summa, mutta monet oireet johtuivat myös alhaisesta ferritiinistä (kirjoitin siitä tässä vanhemmassa postauksessa). Vaikka olen aina ennen ollut kiitollinen terveydestä ja tiennyt, että se on tärkein asia, niin kyllähän tuo kokemus sai arvostamaan sitä vielä entisestään. Oli myös hyvä herätys siitä, että omasta hyvinvoinnista ja terveydestä on pidettävä huolta. Usein sitä vaan painaa painamistaan, ennen kuin kroppa tai mieli sanoo itsensä irti. Nyt olenkin siis kiinnittänyt paljon enemmän huomiota pieniin arkisiinkin asioihin, joilla on kuitenkin iso merkitys.

Sano ei useammin

Ihan jokaiseen kissanristiäiseen ei tarvitse lähteä mukaan ja jos ystävä pyytää kahville silloin, kun uni tai lepo on se mitä eniten tarvitsee, niin itseään kannattaa kuunnella. Ystävät kyllä ymmärtävät ja jos joku tuotelanseeraus menee ohi, niin menkööt. Työpaikallakin on hyvä muistaa omat rajat, eikä haalia töitä niin paljon, että se alkaa vaikuttamaan omaan hyvinvointiin. Itse olen ainakin huomannut, että olen paljon parempi työntekijä, kun työt jäävät toimistolle ja vapaalla saan mieleni irti kaikista työasioista.

Panosta itseesi

Olin juuri eilen taas Essen kasvohoidossa ja vaikka se maksaa lähemmäs 100€, niin se on jokaisen sentin arvoinen kokemus. Essen kasvohoidossa kun ei keskitytä pelkästään kasvojen ihoon, vaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kasvohieronnan jälkeen olo oli niin raukea ja lähestulkoon leijailin kotiin, kun oli niin hyvä olla. Olen siis päättänyt panostaa hoitoihin tänä vuonna entistä enemmän. Olen myös ottanut tavaksi käydä kiropraktikolla ja sieltäkin lähtiessä tuntuu aina, että kroppa (etenkin selkä) toimii taas niin paljon paremmin. Kävin myös homeopaatilla hiljattain ja siitä lisää myöhemmin.

Syö ravintorikasta ruokaa ja muista vitamiinit

Miten sitä kiireen keskellä unohtaakaan ne perusasiat. Itse tein kiireessä ja väsyneenä työpäivän jälkeen aina nopeasti iltaruoan, mutta usein se tärkein osuus unohtui – kasvikset, vihannekset ja hedelmät. Nyt syksystä lähtien olen panostanut lämpimän ruoan lisäksi siihen, että salaattia ja kasviksia tulee syötyä huomattavasti enemmän kuin viime vuonna. Suklaan syömistäkin olen rajoittanut muutamaan kertaan viikossa ja korvannut makeanhimoni hedelmillä. Ravinnon lisäksi olen tuon ferritiini-gaten yhteydessä huomannut, että tarvitsen myös vitamiineja purkista. Jos ennen kävin Zarassa viikoittain, niin nyt olen siirtänyt asiakkuuteni Ruohonjuureen, heh. Onni on myös ihanat ystävät, jotka ovat auttaneet tässä ja erityiskiitos Leenille, jolta löytyy ihan huikea määrä tietoa mitä tulee ravintoon ja hyvinvointiin. Suosittelen seuraamaan häntä Instagramissa ja kurkkaamaan hänen verkkosivunsa tästä.

Hidasta tahtia

Aina ei tarvitse olla tehokas ja suorittamassa loputonta tehtävälistaa. Hassua miten mieli aina keksii jotain pakollista tekemistä ja onkin ollut työn alla, että oppisin olla tekemättä yhtään mitään. On kyllä erikoista miten vaikeaa on vaan olla – ilman puhelinta, ilman taustalla pauhaavaa televisiota tai seuraa. Hengitysharjoitukset ovat hyvä tapa päästää irti ja keskittyä vain siihen yhteen asiaan ja hetkeen. Silloin mieli saa pienen tauon ja olokin rauhoittuu sen myötä.

Vaihda pesu- ja puhdistusaineet luonnonmukaisiksi

Miksi en ole tajunnut jo aikaisemmin vaihtaa kaikkia pesu- ja puhdistusaineita luonnonmukaisiksi? Keittiön siistin päivittäin puhdistusaineen kera, joten miksi haluisin turhia kemikaaleja iholleni? Olen huomannut, että tänä talvena käsieni kunto ei ole läheskään niin paha kuin aikaisemmin ja veikkaan, että se johtuu siitä, että olen vaihtanut kaikki käsisaippuat ja pesuaineet täysin luonnollisiksi. Attituden tuotteet* on ihan mielettömän tehokkaita ja tuoksuvat hyvälle, joten niistä en luovu (olen myös vaihtanut pyykinpesuaineen luonnolliseksi).

Vähennä some-aikaa

Huomaan, että jään liian helposti roikkumaan puhelimeeni ja selaamaan Instagramia pelkästä tottumuksesta. Välillä sarjaakin katsoessa kännykkä tulee liian helposti kädenjatkeeksi, eli sen pläräämisestä on tullut tapa. Hyvä keino tähän on ollut jättää puhelin latautumaan toiseen huoneeseen tai jopa jättää se laukkuun, kun tulen illalla töistä. Jos puhelin on kiinni kyljessä koko ajan, niin sitä herkemmin siihen koskee. Suosittelen myös blokkaamaan somesta kaikki tilit, jotka eivät millään tavalla inspiroi tai välitä hyvää fiilistä. Hyvä keino Facebookissa ja Instassa on myös laittaa tilit “mutelle” ja tämä on erityisen hyvä funktio etenkin silloin, jos ei halua/kehtaa lopettaa ystävien/tuttujen seuraamista, mutta ei myöskään kaipaa heidän päivityksiään näkyviin.

 

*Mainoslinkki.