Picksoftheweek1Paitamekko   /   Kashmirpaita   /   Pellavahousut

Hame   /   Bleiseri   /   Tennarit

Silkkipaita   /   Silkkihame   /   Paita

 

Lähdin perjantaina töistä vähän aikaisemmin ja kun sain muutaman tunnin vapaa-aikaa päivään, niin ehti tehdä yllättävän paljon asioita, jotka normaalisti jäävät aina lauantaille tai sunnuntaille. Nyt tuntuukin todella rentoutuneelta, kun viikonlopun pystyi ottamaan ilman mitään to do-listaa. Tästä lähtikin pieni haave siitä, että joskus voisi tehdä esimerkiksi nelipäiväistä työviikkoa. Tällä hetkellä se ei ole mahdollista suuren työmäärän vuoksi, mutta ehkä vielä joku päivä! Kolmessa päivässä sitä ehtisi palautumaan kunnolla uutta viikkoa varten ja saisi sitä omaa aikaa tehdä niitä itselle tärkeitä juttuja. Tekeekö kukaan teistä lyhennettyä työviikkoa?

Aurinkoista sunnuntaita!

 

*Mainoslinkkejä.

You May Also Like

4 comments

Reply

Lyhennetyssä työviikossa on kyllä puolensa, tosin näkyy myös palkkapussissa 😛
Olen lasten syntymien jälkeen palannut työelämään aika pian, mutta teen vain kolmipäiväistä työviikkoa. Se on ihanaa, tosin nuo työpäivät onkin sitten tosi kiireisiä ja monesti kotipäivinäkin pitää availla konetta…

Reply

Se on totta, että palkkahan siinä laskisi, mutta toisaalta kumpi on tärkeämpää – raha vai oma aika? 🙂 Varmasti vastaus tähän riippuisi jokaisen omasta tilanteesta, mutta itse valitsisin tällä hetkellä jälkimmäisen.Toki jos olisi asuntolaina ja pari lasta kotona, niin vastaus voisi olla toinen vähän pakostakin, heh.

Mietin tuotakin, että jos saisi palkkaa kolmesta päivästä ja se olisi työpaikalla ok, niin silloin se työmääräkin pitäisi olla suhtautettuna siihen. Koska jos kolmeen päivään pitäisi ahtaa viiden päivän työt eikä tuosta kolmesta päivästä voisi pitää kiinni (tulisi paljon ylitöitä yms), niin sittenhän se ei olisi kovin hyvä diili? 🙂

Reply

Itse tein vuoden ajan 4-päiväistä viikkoa vanhempainvapaalta paluun jälkeen ja se oli aivan täydellistä. Perjantait sai viettää kaksin lapsen kanssa, torstaina aina odotti sitä puuhapäivää ja sunnuntaina odotti innolla uutta työviikkoa. Tosi tarkasti piti töissä sanoa mitä ehtii tehdä ja mitä ei ja olla “itsekäs” eli oikeammin sanottuna pitää huolta oikeudestaan 🙂 Taloudellisesti ei niin kiva mutta jos etukäteen asennoituu niin hyvin toimii.

Reply

Oi kuulostaa ihanalta! Etenkin, kun pääsit sitten nauttimaan laatuajasta lapsen kanssa hektisen työviikon jälkeen rauhassa. Olenkohan ymmärtänyt oikein, että ihan lain puitteissa nelipäiväinen työviikko pitäisi olla mahdollista äippäloman jälkeen? Voin kuvitella, että tiukkana pitää olla, koska helpostihan tuossa kävisi juuri niin, että oletetaan, että saa viiden päivän työt tehtyö neljässä. Sen ei tietenkään pitäisi olla se odotus, etenkin kun palkkaa maksetaan siitä neljästä. Kannattaakin siis itse pitää huolen siitä (ja ihan muutenkin) 🙂 Ja taloudellisesti tietenkin vähän rokottaa, mutta toisaalta on varmasti sen arvoista ja vuoden pystyy sitten nipistämään jostain muusta, jotta tuo kuvio on mahdollinen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *