Hyvää uutta vuotta kaikille! Täällä pyhät on mennyt todella rennolla meiningillä Espoossa vanhempien luona, jossa vietimme joulun ja nyt uuden vuoden. Välissä kävimme kotona keskustassa, mutta nyt olemme olleet tällä jo useamman päivän. Niin luksusta, kun auttamassa on useampi käsipari ja sen myötä itse olen vedellyt ihan kunnon yöunia. Eilen poika nukkui jopa läpi yön, vaikka yöimetyksiä ei ollakaan vielä varsinaisesti lopetettu. Normaalisti hän on herännyt 1-2 kertaa syömään ja suunnitelmissa on lopettaa yöimetykset heti kun ollaan varmoja, että hampaat eivät enää vaivaa (ylähampaat puhkesivat juuri). Vähän epäilen, että hän itsenäisesti jättäisi yöimetykset kokonaan pois nyt kerralla, mutta ainahan sitä voi toivoa…Saa nähdä jos sama ihme toistuisi tänä yönä!

Vaikka meille viime vuosi oli kaikin puolin ikimuistoinen esikoisen syntymän vuoksi, niin ihanuudesta huolimatta se oli hyvin raskas. Ihana ja kamala samaan aikaan. Vauvan huonounisuus, ruokayliherkkyydet ja sen myötä hänen vaativuustaso oli sitä luokkaa, että oma aika oli lähes olematonta. Nyt tilanne on onneksi helpottanut valtavasti ja on tuntunut, että tästä ajasta on vihdoin voinut nauttia kunnolla. Heti kun itse on saanut “kunnolla unta” ja vauva voinut hyvin (ja nukkunut paremmin), niin arkikin on paljon helpompaa ja nautinnollisempaa. Vähän haikeana mietinkin, että kohtahan tämä ensimmäinen vauvavuosi on jo taputeltu. Onneksi ihan vielä ei tarvitse alkaa suunnittelemaan 1v. juhlia, mutta toivotaan, että kun ne toukokuussa koittavat, niin voimme juhlia niitä isomman porukan kesken. Korona on kurittanut meidän arkea eniten juurikin sosiaalisten kontaktien karsimisena, eli toivotaan, että tämä vuosi olisi toisenlainen siltä osin. Myös intoa panostaa enemmän blogiin ja Instagramiin on, eli toivottavasti pääsen toteuttamaan tämänkin toiveeni tänä vuonna.

Toivottavasti tekin olette päässeet lepäämään rankan koronavuoden jälkeen ja keräämään energiaa tähän uuteen vuoteen. Itse alan aina tässä vaiheessa jo odottamana kevättä ja muistuttelemaan itselleni, että ensi kuussa valon määrä kasvaa jo kohisten. Ei siis muuta kuin kaunista alkanutta vuotta ja valoa kohti!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *