Itselläni on huono näkö ja yläaste ikäisenä sain ensimmäiset silmälasini. En ikinä ihastunut silmälaseihin ja alussa tuntui oudolta käyttää niitä. Hankinkin melkein heti piilolinssit, joita käytän edelleen suurimmaksi osin. Vaihdan kyllä silmälasit heti kun tulen kotiin ja arjessakin pidän niitä silloin tällöin. En silti ole mikään suuri silmälasien fani. Olenkin nyt alkanut miettimään laserleikkausta, sillä optikkoni juuri sanoi että nyt olisi se hetki kun voisin alkaa sitä miettimään (eli näön “huonontuminen on pysähtynyt”).  Olen kuullut ainoastaan positiivisia asoita leikkauksesta, mutta mietin onko teillä kokemuksia siitä? Eihän sitä varmuudella edes tiedä vielä onko itselleni mahdollista tätä leikkausta tehdä, mutta jos on, niin varmasti sen jossain vaiheessa teen.

I’ve had bad eyesight since I was a teenager and have to wear either glasses or contacts to see clearly. I’ve never really liked glasses, so I have mostly used contacts. Now I have started to think about the laser operation for the eyes, so I could get my sight back. I’ve only heard positive things about the surgery, but was wondering if any of you have personal experience on the issue?

You May Also Like

8 comments

Reply

Mulla on aika pitkälti samanlainen tilanne. En ole oikein koskaan oppinut pitämään laseja muuten kuin kotona, ja piilareita olen käyttänyt vähän liiankin paljon… Leikkaukseen menen ehdottomasti heti, kun siihen on varaa (eli viimeistään valmistuttuani)! Tulee helpottamaan elämää huomattavasti, kun ei tarvitse säätää piilareiden kanssa, sillä esim. urheillessa ei oikein muuta vaihtoehtoa ole lasien ollessa lähinnä tiellä.

Jos mahdollista, niin mene ihmeessä laseroitavaksi!

Reply

Hi Sofia,

I would strongly recommend you laser surgery. My brother has it since two years now and I have to say he has “eagle eyes” now. Before he had like 6+ dioptres, almost blind but after surgery he is able to see even better then people who have good sign.
Don’t wonder and do it :))

Reply

Kaksi työystävääni on käynyt leikkauksessa. Toinen heistä viime viikolla ja toinen useampi vuosi sitten. Molemmat ovat olleet todella tyytyväisiä ja suosittelevat kaikille:)

Reply

Saara:
Mustakin tuntuu että olen pitänyt piilareita liiankin paljon ja ehkä juuri siitä syystä vaihdankin heti laseihin kun saavun himaan. Ja kyllähän se jatkuva piilareiden laittaminen ja veke ottaminen alkaa jossain vaiheessa ärsyttää. Olisi niin ihana herätä aamulla ja nähdä kunnolla samantien..:) Ja just kaikki landella oleskelut ja saunominen jne. on aina vähän hankalaa, kun täytyy joko vekslata piilarieden kanssa tai käyttää laseja. Noh, eihän se nyt niin työlästä ole kun miettii mitä kaikkea pahempaakin voisi olla, mutta niinkuin sanoit, leikkaus helpottaisi kyllä arkea todella paljon. Ja onhan se leikkaus todella kallis eli omalla kohdalla täytyy kyllä odottaa sitä oikeaa hetkeä. Kiitos sun kommentista asiasta 🙂

Ralizita:

Thank you so much for your comment and sharing your brother’s experience on the issue 🙂 My cousin has also done the surgery after wearing glasses most of his life and he couldn’t be happier about doing it! And I haven’t actually heard any “horror stories” about anyones experience so that makes it better…I’m sure the technology is so improved now that any major complications are extremely rare. Thanks again for the comment and encouragement! Have a great week 🙂

Mii..

Kiitos kommentista 🙂 Kiva kuulla että myös ystäväsi ovat olleet tyytyväisiä…antaa itselle rohkeutta miettiä asiaa kun kuulee miten paljon muut ovat hyötyneet leikkauksesta 🙂 Toivon että jossain vaiheessa pystyn sen tekemään ja että olen “oikea” kandidaatti kyseiseen leikkaukseen!

Reply

Tiedän monta ihmistä, joille laserleikkaus on tehty, eikä yksikään ole katunut, päinvastoin! Tuntuu kuin monen elämänlaatu olisi jopa parantunut jollain tavalla sen myötä… 🙂

Reply

Madeleine:
Kiva että sullakin tuttuja kenellä leikkaus ollut onnistunut ja ovat olleet siihen tyytyväisiä 🙂 Toivon että voin sen joku päivä tehdä..

Reply

Paljonko plussia/miinuksia tarvitset? Mitä olen ymmärtänyt, jos mennään plus/miinus yhden alapuolella, et oikeastaan tarvitsisi laseja/piilolinssejä kokoajan.

Reply

Laseista löytyy -2.25, joten lasit/piilarit on pakolliset!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *