Kuten kaikki teistä on varmasti huomannut, itselläni on todella vaalea iho. Päivetyn kyllä, mutta siihen vaaditaan useampi päivä ja että olen maltillisesti ottanut aurinkoa (ja korkeat suojakertoimet voiteissa). Mun mielestä päivettynyt ja ruskettunut iho on mielettömän kaunis, mutta olen myös oppinut hyväksymään oman vaalean ihoni. Aurinkoon liittyvät riskit on myös saanut mut miettimään, että ehkä se lojuminen päivä toisensa perään ruskean ihon toivossa ei ole sen arvoista. Varsinkaan nyt kun päivetyksen saa hyvin purkista.

Täytyy tähän perään vielä sanoa, että lomilla otan edelleen mieluusti aurinkoa, mutta enää en ota stressiä siitä, että loman jälkeen pitäisi tosissaan olla ruskettunut.Aikaisemmin mulla oli aamulla kello soimassa ja heti ponkaisin auringon alle. Nykyään mielummin vietän ainakin osan päivästä tutkimalla uutta ympäristöä välittämättä siitä, että saatan palata himaan ihan yhtä valkoisena kuin lähtiessä.
Miten teillä?


As all of you have seen, my skin tone is very pale (I do come from a country that has practically no sun during winter time so I’m clearly not made for the warm climate 😉 ). Before, I used to stress about tanning and spent hours under the sun during vacations. I do get a tan, but it requires several days under the sun with high protection sunscreen (of course). Now I’ve realized that I rather spent my vacation exploring my surroundings rather than by laying in the sun for hours (even if it means going home as pale as when I left). I think that people with a tan look amazing, but nowdays the self-tanners are so good, that I’ll mostly just use them to get a hint of color. 

And after all that said, I’ll still relax under the sun during vacation, but not stress about tanning and definitely leave time for other things!

You May Also Like

9 comments

Reply

Mulla on ihan sama juttu! En koskaan rusketu pavuksi, päivetyn vain kevyesti. Nuorempana halusin aina kovasti ruskettua ja otin juurikin kauhean stressin siitä, että olenhan nyt varmasti ruskea etelän lomien jälkeen.. Nykyisin olen oppinut hyväksymään sen, ettei musta kovin ruskeaa tule, vaikka makaisin auringossa kuukauden, joten siellä tulee oleiltua juuri sen verran kuin tuntuu hyvältä:) Paljon terveellisempää ihollekin!

Reply

Ja mun mielestä joillekin vaan sopii vaalea iho paremmin kuin ihan ruskettunut 🙂 Itsekin kuulun tähän ryhmään! Näyttäisin todella huvittavalta todella syvällä rusketuksella 😉 Vaikka kevyt päivetys onkin kaunis! Onneksi sen saa nykyään purkista 😉

Reply

Minä olen aina ollut hyvin riippuvainen auringosta, sekä henkisesti, että fyysisesti. Jos aurinko ei paista, en hymyile 😉 Olin ennen juuri tuollainen kun kuvailit itseäsi; varhaisesta aamusta iltamyöhään auringossa… Myöhemmin olen kyllä alkanut miettimään enemmän terveyttäni, joten auringonotto on jäänyt suurimmaksi osaksi vain etelänmatkoille. Ihoni on ehkä hitusen normaalia tummempi, mutta olen ollut jo kymmeniä kertoja etelässä ja teen saman virheen joka kerta, eli PALAN! 😀 Optimaalisin keino ruskettua olisi se, että olisi auringossa ainoastaan varhaisesta aamusta max. klo 11 saakka ja sitten illalla klo 17 jälkeen. Tuohon aikaan ei ikinä pala ja rusketuksesta tulee myöskin pysyvämpi ja kauniimpi.

Itse vain tykkään kovasti kun iho on päivettynyt ja hehkuu 🙂 Itselläni päivetys toimii myös eräänlaisena “meikkinä”, sillä en juurikaan meikkaa yhtään kun olen ruskettunut.

Jälleen kerran yksi syy vihata talvea… 😀

Reply

Aurinko antaa kyllä niin paljon energiaa 🙂 Saa nähdä miten mun käy Pariisissa kun oon nyt kolme vuotta asunut Etelä-Ranskassa…varmasti jään kaipaamaan aurinkoa ja lämpöä! Mä olen myös alkanut miettiä auringon haittoja enemmän nyt vanhempana…itsellä kun on vaalea iho ja paljon luomia niin en todellakaan halua lisätä riskejä grillaamalla itseäni monta kuukautta putkeen. Lomilla ja kesällä landella mieluusti oon auringossa, mutta kohtuudella ja hyvin suojattuna!

Itsekin oon huomannut, että iltapäivä aurinko on paljon parempi mun iholle…just siitä syystä ettei se polta samalla tavalla kuin se päivän aurinko. Eli ehkä pitäisi vaan pysytella varjossa sen pahimman säteilyn ajan ja sitten iltapäivästä nauttia auringon alla 🙂

Ja totta, päivettynyt iho on paljon “pukevampi” ja näyttää heti paljon raikkaammalta!

Reply

Ah sun blogisi on mielettömän ihana! Olisi ihanaa tietää, miten päädyit Monacoon opiskelemaan? Itselläni Monaco on tällä hetkellä nro 1 valinta koulun suhteen.

Itse olin viime elokuussa lähellä Napolia, Positanossa Amalfin rannikolla 🙂

Reply

Oi kiitos ihana 🙂

Sun kannattaa tarkistaa kommentit tekstissä “Our week in pictures” http://styleplaza.blogspot.fr/2012/06/our-week-in-pictures.html, koska sieltä saat tarkempaa infoa Monacosta ja miksi päädyin sinne 🙂

Laita myös mailia tai kysymyksiä jos tarvitset enemmän tietoa 🙂

Itse olen myös ollut Amalfin rannikolla ja se on NIIN KAUNISTA seutua 🙂 Ihan Portofinon veroista!

Reply

Kiitos paljon! <3

Reply

Mä rusketun kyllä aika hyvin, ja ikävä kyllä nuorena aurinkoa tuli otettua aika kovasti. Kun olin teini ja parikymppinen, ei auringon vaaroista puhuttu sillä tavalla kuin nykyään. Eräs ystäväni lopetti auringon ottamisen 14 vuotta sitten. Enkä se kannatti, sillä hän on nyt yli nelikymppisenä rypytön ja kiinteäihoinen… Ihollahan on muisti.

Reply

Nykyään kun auringon haitoista tiedetään niin paljon, se auringon alla lojuminen ei enää tunnu kovin kivalta ( ainakaan jatkuvalla syötöllä). Ja se on ihan totta, että iho pysyy kyllä paljon parempana mitä vähemmän sielä auringossa on. Sekin motivoi huolehtimaan korkeista suojakertoimista ja varjon alla loikoilusta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *