Kerroinkin teille jo, että jouluaattona rikoin kamerani. Olen nyt katsellut eri vaihtoehtoja ja miettinyt mitä kaipaan uudelta mahdolliselta kameraltani. Rikkomani kamera oli pieni pokkari ja ihan huippu juuri pienen kokonsa puolesta. Poikaystävälläni on Nikonin järkkäri (millä hän ottaa asukuvat), mutta iltamenoihin se on vähän liian iso (ei mahdu pieneen laukkuun). Halusin siis pienemmän kameran, mutta laadukkaan sellaisen. Monissa blogeissa olen törmännyt Olympuksen PEN Lite E-PL5 järkkäriin ja kävin sitä jo testailemassa Stockalla. Ihastuin siihen heti kompaktin kokonsa puolesta ja kuvanlaatu on erittäin hyvä. Tästä taitaa tulla seuraava kamerani 🙂 Mihin kameraan te luotatte? Onko teillä kokemusta tästä uudesta Olympuksesta?

Indiedaysilla pyörii muuten tällä hetkellä Olympuksen kamppanja, jossa en siis ole mukana, mutta halusin vinkata teille lukijoille mahdollisuudesta osallistua arvontaan ja voittaa tuo samainen kamera. Osallistumaan pääsette tästä!

I broke my camera during Christmas Eve and ever since, I’ve been looking at different cameras. The most important thing was a small size (with high quality and sharp pictures), because I want to be able to fit the camera in smaller bag (easier to take for dinners etc.). I found the perfect match for me, Olympus PEN Lite E-PL5. Do any of you have experience of this camera? Which one is your favourite?

You May Also Like

8 comments

Reply

Itse olen pitkään kuvaillut canonin pokkarilla ja saman merkin järkkärillä, mutta kuten sanoit, järkkäri on kannettavaksi melko suuri ja itsekin oon alkanut tuota PEN Lite E-PL5 kameraa miettimään. Ihan sikaa säkissä en kuitenkaan niin sanotusti ole ostamassa, vaan olen ystävälläni moista kokeillut ja ihastuin siihen kyllä heti! Eli voin kyllä suositella, sen verran mitä itse olen päässyt käyttämään, vaikuttaa todella hyvältä 🙂

Reply

Mun aikaisempi kamera oli juuri Canonin pokkari ja olin siihen tyytyväinen 🙂 Varsinkin hyvässä valossa sillä sai kauniita kuvia! Kävin tosissaan Stockalla kokeilemssa sitä Olympusta ja ihastin heti. Alexalla oli se myös lainassa kun käytiin kahvilla ja se kuvanlaatu oli ihan super hyvä. Koko oli myös ihan täydellinen iltamenoihin, joten kaikin puolin se täyttää mun kriteerit kameralle 🙂

Reply

Kokenusta on pl-3 mallista ja olen todella tyytyväinen!

Reply

Kiva kuulla, että oot ollut tyytyväinen sun Olympukseen 🙂 Itselläni ei ole merkistä mitään kokeumusta niin on hyvä kuulla muiden omistajien palautetta!

Reply

Mulla on kakkoskamerana järkkärin lisäksi Canonin Powershot G9. Se tosin on jo hieman vanhempaa sorttia eikä sitä enää myydä, mutta Powershotit on mielestäni ehdottomasti parhaat pokkarit, sillä ne on lähimpänä järkkäriä kuvien laadun ja kameran asetuksien kanssa. Powershotit on nykyään suunniteltu vielä eri käyttötarkoituksiin, eli löytyy maisemakuvaukseen sopivaa, liikkuvaa kohdetta parhaiten kuvaavaa, makrokuvia varten jne. Niilä voi siis tietenkin ottaa mitä tanahsa kuvia, mutta jos tietää varmasti mihin suurin käyttötarkoitus on niin kannattaa ostaa siihen erikoistunut kamera. Jotkut Powershoteista ovat tietenkin vähän kookkaampia, mutta pieniäkin versioita löytyy. Rajalalla taitaa olla paras valikoima (http://www.rajalacamera.fi/canon/431/dg?openGroup=431), löytyy muistaakseni Helsingistä Sanomatalosta.

Reply

Kiitos vinkistä 🙂 Mä en tosissaan hirveesti kameroista tiedä, joten nyt oon joutunut miettimään mihin tarkoitukseen sitä tarvitsen eniten. Minijärkkäreihin on mahdollista vaihtaa sitä objektiivia, niin voin tulevaisuudessa käyttää sitä moneen eri tarkoitukseen. Siksi se Olympus kuullostaa niin hyvältä ja on koon/painon takia helppo kuljettaa mukana päivittäin. Mun poikaystävältä löytyy sit se Nikonin järkkäri millä saa asukuvia otettua, joten sellanen helppokäyttöinen kamera jota voi kantaa mukana lähes aina olisi mulle perfect 🙂 Uskon, että se Olympus täyttää mun toiveet!

Reply

Mulla on hei ollut tämä aivan sama kamera aatoksissa! 🙂 Makro-objektiivin kanssa sopisi varmasti paremmin kuin hyvin meikkikuvien ottamiseen blogia varten, eikä tarvitsisi opetella käyttöä niin kamalan paljon kuin järkkärin kanssa. Curiouser&Curiouser-blogin Noora käyttää Olympuksen PENiä, ja luotan hänen positiiviseen arvioonsa tästä kamerasta kyllä.

Kerrohan, jos hankintaan päädyt että mitä tykkäät 🙂 Mulla vielä hetki menee, kun pitää säästää rahaa.

Reply

Mä kanssa luulen, että tää olisi just hyvä ja parasta kun voi vaihtaa sitä objektiivia niin kameraa voi käyttää eri tilanteissa 🙂 Ja Alexa sano samaa, että suhteellisen helppokäyttöinen. Sopii siis tällaiselle uunolle 😉 Valitsin siis tän Olympuksen ja se lähti jo tilaukseen…nyt siis odottelen postia. Teen erillisen postauksen kamerasta ja mun mielipiteesta sitten kun oon saanut vähän harjoiteltua sillä 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *