Vuodenvaihteessa varattiin viikonloppuloma Lontooseen. Lähdetään sinne maaliskuun alkuvaiheilla ja nyt onkin aika kysellä teiltä vinkkejä hyvistä ravintoloista, loungeista ja ostospaikoista? Olen kerran ollut Lontoossa ja silloin kuljin raittaissa, joten muistot kaupungista on hieman hämärän peitossa 😉 Eli näin ensikertalaiselle, mitä te suosittelette? Me ollaan sielä siis ainoastaan viikonloppu, joten muutama päivä aikaa nähdä ja kokea. French Solen myymälään haluan ensimmäiseksi ja Libertystä olen kuullut hyvää…saa nähdä onko poikaystävä samaa mieltä näistä mun must “nähtävyyksistä” 😉

Lontoon lisäksi, olisi ihanaa päästä johonkin muuhun kaupunkikohteeseen. En ole ikinä ollut Pietarissa (tai missään Venäjällä), joten ehkä kesällä sielä voisi käydä? Toinen kohde mihin haluan on Singapore. Pahoin pelkään kylläkin, että lähiaikoina en ehdi pitkille reissuille. Onneksi Pariisista on hyvät yhteydet muihin Euroopan kaupunkeihin, joten viikonlopuksi voi mennä uusiin maisemiin 🙂

We are spending a weekend in London in March and now I’m asking for travelling tips! So if any of you have restaurants, lounges or shops to recommend, please share 🙂 I’d appreciate it! I’ve been to London once (about 24 years ago), so you can guess, that my memories are not that fresh on my mind 😉

You May Also Like

21 comments

Reply

Ehdoton lempparini, johon ihmisiä tykkään ohjata on Vertigo 42. NatWest-pankin entisen päärakennuksen 42. kerroksessa sijaitsevasta upeasta samppajabaarista on ihan mielettömät näkymät yli Lontoon. Ravintola on pyöreä, joten sen ympäri kävelemällä näkee eri suuntiin. Pöytävaraus on pakollinen ja suosittelen tekemään sen auringonlaskun ajalle, jolloin näette vielä päivänvaloa ja iltavalaistuksen.

http://mapetitevieblog.blogspot.fi/2012/05/lontoo-takana-suomen-kesa-edessa.html

Reply

Kiitos vinkistä 🙂 Sinne voitaisiinkin mennä ihastelemaan maisemia ja skoolaamaan!

Reply

Pietaria suosittelen tosiaan vain kesällä (kotikaupunkini). Sinne pääset kätevästi junalla Helsingistä 3 ssa tunnissa. Kesäkuun puolivälissä on paljon tapahtumia myös yöaikaan (vaaleat yöt). Muista siltojen aikataulu ilta/yöaikaan. 😉

Reply

Kävin itse Pietarissa aikoinaan ensimmäisen kerran alkutalvesta ja oli se hieno silloinkin! Tietysti riippuu siitä, mitä matkaltaan hakee, mutta mielestäni kaupunki on hieno ja matkan arvoinen vuodenajasta riippumatta!

Reply

Kiitos Bambi vinkistä 🙂 Sinne olisi tosiaan kiva päästä!
Anonyymi: Kiva kuulla, että tykkäsit Pietarista. Oon monelta kullut paljon hyvää, joten sielä haluan joskus käydä!

Reply

Suosittelen reissua tänne Milanoon alkukesästä, jolloin ei ole vielä kovin kuuma. Samaan reissuun voi yhdistää Comojärven ja sinne pääsee kätevästi keskustasta junalla Comon kylään.

Harrods on kaikkien Lontoon kävijöiden must juttu. Muistan itse lapsena, että tavaratalon hajuvesiosasto oli painajainen. Ne tädit suihkauttelivat päälle hajuvettä ja toivoin aina, ettei koulun jälkeen menty Harrodsille. Useimmiten menimme… 😛 Onneksi nykyisin en pistä pahaksi, että käydään Harrodsilla tai joku suihkauttaa hieman hajuvettä testattavaksi. LOL

Reply

Milanossa olenkin ollut muutaman kerran ja tykkäsin 🙂 Tyylikkäitä ihmisiä ja hyviä ostosmahdollisuuksia! Italiassa on tullut myös ajeltua jonkin verran ja sieltä löytyy niin hienoja paikkoja…Comojärvellä en ole koskaan vielä käynyt ja sinne haluisin ehdottomasti! Olisi ihanaa jos sinne joskus pääsisin 🙂

Hih, varmasti mennään Harrodsille käymään. Täytyy muistaa aamulla olla sitten laittamatta omaa tuoksua jos sieltä saa “free sample” ihan suihkautettuna 😉

Reply

Lontoo on kyllä mahtava paikka! Itse välttelin sitä jostain ihmeen syystä kauan, mutta se on kyllä täydellinen matkakohde viikonlopuksi! Menettekö lentäen vai junalla? Jotenkin tuo junayhteys Lontoo-Pariisi kuulostaa vain niin mahtavalta… En sitten tiedä, miten ihanaa se on käytännössä…

No ostosten kannalta Harrods, Harvey Nichols, Selfridges, Matches-liikkeet.. Katuina Sloane, Mount, Old Bond, (Oxford) Streeteiltä löytyy mukavasti kaikki tärkeimmät liikkeet.

Muuten Notting Hill, Mayfair, Soho, museot, London Eye ja perus maamerkit ovat varmasti hyvä startti. Katso myös Kotirouva Lontoossa vinkit ravintoloista tms…

Reply

Mä en tiedä miten en ole sielä vielä käynyt…no, nyt oli jo aikakin 🙂 Me mennään junalla koska kaikki sanoo, että se on niin käteva! Pariisin keskustasta pääsee suoraan Lontoon keskustaan muutamassa tunnissa. Onhan se vähän ahdistava ajatus kulkea meren alla junassa, mutta eiköhän se mene ihan hyvin!

Kiitos shoppailu vinkeistä 🙂 Suhun voi luottaa näissä! Mun täytyy varmaan tehdä kompromissi poikaystävän kanssa siitä moneenko liikkeeseen mä sen raahaan, mutta enköhän ainakin muutamaan pääsee 😉

Joo, täytyy kelata Marian blogia taaksepäin ja napata sieltä niitä hyviä ravintola vinkkejä!

Reply

Burger and Lobster on ravintolana aika kiva konsepti.

Nyt kun huomasin ton Miss J:n vinkkaamaan Vertigo 42:n taidan käydä sen itsekin tsekkaamassa! Sen lisäksi pari muuta hyvää näköalaravintolaa on esim. Heron Towerissa (Liverpool Streetin lähellä) sijaitsevat Duck&Waffle ja Sushi Samba.

Itse tykkään shoppailla esim Covent Gardenissa, sieltä löytyy mm. söpö Kate Spaden liike ja muita kivoja, mutta se on kyllä alueena viikonloppusin varsinkin aika täynnä turisteja..

Reply

Kiitos paljon vinkeistä Annika 🙂 Laitan näitä ylös!

Reply

Tervehdys,

Tervetuloa Lontooseen! 🙂 Viikonloppulomalle ja lyhyelle shoppailureissulle oiva kohde.

Joitakin Lontoo-vinkkejä olen jaellut omassa blogissani, mutta kannattaa selailla esim. Time Outia. Sieltä löytää hyviä ajankohtaisia vinkkejä sekä päivän offereita. Regent Streetilta löytyy paljon kiinnostavia ruokailu/drinksuilupaikkoja, tsekkaa esim. seuraavasta: http://www.regentstreetonline.com/ SushiSambaa ehdottaisin Annikan tavoin. Vielä emme ole ehtineet siellä ruokailla, mutta on listalla näköalojensa vuoksi. ;)Ja kiitos Vertigo 42 -vinkistä Miss J:lle. Marylebone High Streetilta löytyy kivoja kahviloita, kuten Bonne Bouche, Le Fromagerie (hyvä aamupalapaikka, kuten myös The Breakfast Club Sohossa) tai The Natural Kitchen. Wardour Streetilta Sohosta löytyy paljon kivoja kahviloita ja ravintoloita (mm. suosikkini Princi).

Shoppailua on kadulla kuin kadulla, itse pidän Regent Streetin vaihtoehdoista (huono puoli se ihmismassa) ja onkin ihan likellä Libertyä, jossa kannattaa tosiaan piipahtaa. Myyvät myös Vintagea. Heillä oli muuten viime vuonna mielestäni kaupungin kaunein joulukoristemyymälä, eivät yltäneet edes Harrodsilla samaan! Covent Garden tai Shephard’s Bushin Westfield-ostari tarjoavat hyvän vaihtoehdon Oxford Streetin kaupoille. New ja Old Bond Streetilta + sivukaduilta löydät kaikki MUST-merkkiliikkeet, jos ei muuta, niin ikkunaostoksia varten. 😉 T.K.Maxx puolestaan on ihan jees outlet-kauppa.

Reply

Moikka Catherine,

Kiitos näistä vinkeistä! Täytyykin käydä sielä Vertigo 42:ssa, kun useampi on sitä jo suositellut 🙂 Myös kaikki noi kahvila vinkit kuullostaa erittäin hyviltä, kiitos siis niistä!

Ja laitan muistiin kaikki noi sun suosittelemat shoppailukadut! Helpottaa huomattavasti kun tietää mihin mennä 🙂

Kiitos vielä!

Reply

Edellisiin ei ole muuta lisättävää kuin Whole Foods. Kensingtonin myymälä on oma suosikkini – sieltä eväät ja Hyde Parkiin nauttimaan. Tosin kevät ei taida tuohon komboon olla vielä tarpeeksi pitkällä.

Ihanaa matkaa! Minä suuntaan MC:hen ottamaan varaslähtöä kevääseen 😉

Reply

Sama Whole Foods kun Nyckissä? Nyckissä haettiin lounas ja mentiin Central Parkiin syömään 😉 Samaa voisi kokeilla Lontoossa, jos ilmat hellii (mikä voi olla toiveajattelua maaliskuun alussa). Mutta eihän sitä ikinä tiedä!

Kiitos Leeni ja ihanaa reissua sullekin! Nauti 🙂 Sielä on kevät jo pitkällä!

Reply

Olin pari vuotta sitten Englanissa kesän “kielimatkalla” ja käytiin Lontossa, mutta se oli vain päivän reissu, joten en nyt osaa kauheasti mitään suositella… Mutta veikkaan, et sä voisit Harrodsin lisäks tykätä Selfridges&Co tavaratalosta, se myym myös laadukkaampaa tavaraa:) Itekkin on kyllä pakko joskus uudestaan päästä sinne!!

Reply

Kiitos vinkistä Essi 🙂 Itsekin luulen, että Selfridgestä tykkään! Täytyykin lisätä se listalle 😉

Reply

Whole Foods ehdottomasti! Camdenissa on myös Hi Sushi-niminen paikka, joka tekee all you can eat-sushidinneriä 18 punnalla, paras.
Käy ehdottomasti Josephilla ja mun high street-suosikki Whistlesillä (Brompton Roadilla molemmat suht lähekkäin, mut kannattaa käydä Whistlesillä joko St. Christopher’s placessa (lähellä Oxford Streetiä) tai uudessa Dover Streetin myymälässä.
Jos on aikaa muullekkin kuin shoppailulle ja tavallisemmille nähtävyyksille ja sää on hyvä, ottakaa Northern Line Hampsteadiin. Parasta Lontoota, jos multa kysytään. Hampstead Heathin Parliament Hilliltä on upeat näkymät. Lounasvinkkinä Hampsteadissa Dim T ja The Horseshoe.

Reply

Kiitos näistä vinkeistä 🙂 Laitan ehdottomasti niitä ylös!

Reply

Go to Zuma for Japanese food! It’s amazing. But book well in advanced if you can 🙂

Reply

Thank you Izzy for the tip 🙂 I’ll look into it and see if we could still get a table…we’re already going in a week :/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *