Terveisiä täältä Saimaan rannalta ja Imatran kaupungista! Tulin tänne extempore isäni mukaan työmatkalle ja onneksi tulin. Yövyttiin Holiday Club Saimaa hotellissa täällä “linnan” puolella (joka ei kyllä linnaa ole nähnytkään) ja omassa tilavassa huoneessa olo oli kyllä kuin kuninkaallisella. Ulkoilumahdollisuudet on huikeat, sekä SPA ja kylpylä osasto on hienot. Hotelli on vastikään uusittu ja se kyllä näkyy. Kaikkialla on siistiä, palvelu pelaa ja ruoka on hyvää.

Tämä “linna” puoli on vielä loistava siitä, että lapsia tänne ei oteta ollenkaan, joten jos joku haaveilee romanttisesta viikonlopusta niin tänne vaan. Viime yö itsellä meni vähemmän romanttisissa tunnelmissa Euroviisuja katsellessa, mutta Skype puhelu poikaystävän kanssa loi edes jotain tunnelmaa, hih! 🙂

Täytyy kyllä sanoa, että mun pitää alkaa harrastamaan enemmän maakuntamatkailua! On Suomessakin kauniita paikkoja ja vielä ihan kohtuullisen ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Mikä voisi olla mun seuraava kohde? Mitä paikkoja te suosittelisitte Suomessa?

Yesterday we arrived to Imatra and we stayed in a hotel by the Saimaa lake. The hotel is beautiful and so are the surroundings! I love water so I love spending time near a lake or sea. Yesterday we had a nice walk by the Saimaa lake and the scenery was beautiful…so relaxing! 

This is my first time here and I have to say I’m usually reluctant to leave the capital region of Finland, but this was a nice surprise. Now I need to start travelling more in Finland and discovering new places!

You May Also Like

25 comments

Reply

Oletko käynyt Raumalla ja siellä saaristossa? Aivan huikean kaunista seutua, tosin sinne on matkaa pk-seudulta. Suosittelen lämpimästi!

Reply

Mä en ole ikinä käynyt Raumalla! Turku on se “pisin” mihin olen länsirannikolla päässyt (eli en kauhen kauaksi)! Rauma ja saaristo kuullostaa kyllä hyvältä, eli ehkä sinne joskus vielä päädyn. Kiitos siis suosituksesta!

Reply

Täältäkin Rauma-suosittelut! 🙂

Tunnelmallisia pikkuputiikkeja, kaunis Vanha Rauma (Unescon maailmanperintökohde) puutaloineen ja pienine katuineen, muutamia todella kivoja kahviloita/ravintoloita ja sitten tuo saaristo…

Luulenpa, että Julia voi jatkaa listaani! 😉

Reply

Täytyy tosiaan pyytää Juliaa mun turistioppaaksi! 😉

Reply

Hei! Nyt oli pakko kommentoida. Katsoin juuri eilen tätä hotellia ja mietin mahdollisuutta vierailla hotellissa poikaystäväni kanssa tulevana kesänä. Innostuin enemmän kun kuulin linna puolen rauhasta 🙂 Kiitos tästä postauksesta 🙂

Reply

Kiva, että postaus tuli hyvään saumaan! Ja voin kyllä suositella 🙂 Täällä menisi pari päivää ihan heittämälllä vaikka hotelli on aika “korvessa”. Mutta sehän tässä onkin ihaninta! Järvi lähellä ja kaunis luonto, sekä hotellissa vaikka mitä puuhattavaa!

Reply

Olet ollut siis ihan meidän kulmilla! Pitää sen verran korjata että hotelli on Lappeenrannan puolella vaikka lähempänä Imatran keskustaa onkin. Se on kyllä kaunis paikka ja mahtava ilma on ollut!

Reply

Kiitos korjauksesta! 🙂 Ja on kyllä upea paikka ja eilen ilma oli niin kesäinen, että tuntui aivan ihanalta kävellä rantareittejä pitkin!

Reply

Meinasin samaa kommentoida kuin Moana, kun samalta suunnalta ollaan myös. Paikka on kyllä kaunis, usein siellä piipahdetaan ja ajatus on ollut joskun mennä kahden miehen kanssa yöpymään, vaikka kotiinkaan ei olisi pitkämatka. Olipa kiva nähdä vähän huoneista sisäkuvia. 🙂 Niin ja tervetuloa tänne Lappeenrantaankin, sataman ja linnoituksen alue on kaunis kesäisin. 🙂

Reply

Oli tosi upealla paikalla ja kiva hotelli! 🙂 Onneksi siis lähdin mukaan! Näin vähän muutakin kun tätä Espoo-Helsinki akselia!

Oli muuten just sellanen paikka mihin mielelläni menisin vaikka asuisinkin lähellä, eli suosittelen sullekin vaikka lähellä asutte! Ja onhan se pieni irtiotto arjesta aina tervetullut 🙂

Huomenna tulossa hieman enemmän kuvia huoneesta ja ympäristöstä!

Ja kiitos, ensi kerralla täytyy poiketa sielä Lappeenrannassa! Kuulemma kaunis kesäkaupunki sekin 🙂

Reply

Tuo on kyllä totta, että välillä unohtuu se Suome upeus, onhan täälläkin vaikka mitä hienoja paikkoja missä käydä. 🙂 On kyllä upean näköistä tuolla ja ihanasta huoneesta olet päässyt nauttimaan!

Reply

Todellakin! Sitä aina miettii ulkomaille lähtöä kun on lomia, mutta kyllä täällä kotimaassakin on upeita paikkoja. Itse rakastan vielä roadtripeja ja autolla matkustamista, joten täällä voi yhdistää sen ja ihanan kohteen!

Reply

Hih, olen kotoisin alunperin Imatralta, enkä pidä lainkaan entisestä kotikaupungistani 😀 Tuo hotelli on vanha mielisairaala, joka oli toimintansa lopettamisen jälkeen pitkään tyhjillään, pahasti ränsistyneenä. Tuo “linna” oli käsittääkseni sairaalan päärakennus. Hienon hotellin ovat siitä kuitenkin näköjään saaneet!

Reply

Käyn tänään Imatran keskustassa ja innolla odotan millainen paikka se on! Eikai se niin paha voi olla? 😉

Joo, ymmärsin, että iso alue tästä järven läheisyydestä on ollut juurikin mielisairaalan rakennuksia. Tämä “linna”-rakennus on kylläkin täysin remontoitu ja jäljellä on ainoastaan iso portaikko alkuperäisestä, mutta muuten kyllä hienot tilat ja huoneet!

Reply

Kannattaa ehdottomasti vierailla Naantalissa! 🙂 Varsinkin kesällä paikka on upea ja ihanat pienet työläiskorttelin vanhahtavat talot ovat must-see. Ihastuin kertaheitolla, kun vuonna 2007 siellä senaikaisen mieheni kanssa kävimme 🙂

Ja täytyyhän sitä suositella myös nykyistä kotikaupunkiani, Tamperetta. Jos joskus tänne suuntaat, niin lupaan toimia oppaana! Meillä on suuren maailman tyyliin nykyään myös shampanjabaari 😉

Reply

Kävin kerran viemässä isoäidin Naantalin kylpylään lomalle, mutta silloin oli talvi ja lumista, joten uskoisin, että kesällä paikasta saisi ihan erilaisen kuvan! Monet sitä on kehuneet, joten olisi kiva päästä sinne juurikin kesällä 🙂

Hei jess, kiitos! Mulla on opaskin jo valmiina jos Tampereelle suuntaan 😉 Loistavaa! Eli kuulet sitten musta jos sinne päin suuntaan!

Reply

Jos haluat rauhaa niin älä mee kesällä Naantalin kylpylään! Jopa itse lapsellisena oli se hiukan too much! Ainut hyvä asia oli ihan kiva huoneisto hotellia vastapäisessä rakennuksessa. Naantali kaupunkina tietysti ihan kaunis, mutta siellähän pystyy käydä myös päivän aikana;) nim.kerta Muumimaassa riitti tälle äidille

Reply

Totta, sinne ehtii ajaa vaikka vaan päiväksikin! 🙂 Hih, mä kävin ihan pienenä Muumimaassa ja voisin oikeesti mennä sinne uudelleen kun Muumi fani olen…pitää kyllä ehkä odottaa, että olisi niitä lapsia keitä sinne veisi niin ei olisi liian outoa kun 25-vuotias sielä fiilistelisi yksin 😉

Reply

Tuohan taitaa olla entinen Rauhan sairaala:), tai siis mielisairaala. Kyllä on hienoksi saatu! Ja ollut aikoinaan potilailla upea ympäristö parantua.

Reply

Mietittiin juuri samaa, että siellä on kyllä kelvannut parantua! 🙂

Reply

Naantali on kyllä ihana paikka ympäri vuoden, niin kesällä kuin talvellakin. Itse olen ollut siellä joka vuosi 3-4 kertaa vuodessa ihan pikkutytöstä lähtien 🙂 Myös Porvoo on kiva vierailupaikka, Haikon Kartanossa siellä kartanon puolella on todella rauhallista viettää vaikka pieni viikonloppubreikki. Itse rakastan myös Torniota, kätevä käydä samalla myös Haaparannassa Ruotsin puolella. Ei kumpikaan kovin isoja, mutta eihän aina mitään metropolia kaipaakaan 😉 Lisäksi jos päivävierailupaikkoja miettii, ovat Fiskars, Billnäs hyviä vaihtoehtoja. Ainiin ja Savonlinna myös! Oon matkustellut niin ristiin rastiin Suomessa, että en edes muista kaikkia, mutta tässä nyt joitain omia suosikkejani 🙂

Reply

Mä olen itseasiassa halunnut viedä mun poikaystävän Haikkoon jo useampana kesänä, joten ehkä tänä vuonna olisi sen aika! 🙂 Torniokin kuullostaa hyvältä, mutta sinne kestää ajaa jo jonkin aikaa. Ehkä pidemmällä reissulla voisi nähdä monta paikkaa roadtripin merkeissä!
Kiitos siis vinkeistä! 🙂

Reply

Porvoo on aina ollut mun lemppari ja hyvänä kakkosena Mathildedal (etenkin Ruukin Kehräämö ja puoti jota pyörittää poikaystäväni äiti :D). Aivan upeeta seutua ja sieltäkin löytyy mielestäni Suomen rentouttavin spa Hoitola Sypressi. Ja sinnekin ajaa vaikka päiväreissulle Helsingistä (tai voi poiketa jos on matkalla esim Turkuun :D). Tampere on tietenkin jees ihan kaupunkinakin ja mielestäni täältä löytyy Suomen kodikkaimmat kuppilat ja ravintolat 🙂

Reply

Jesss, kiitos uusista vinkeistä! 🙂 Meillä on lande Turun suunnalla, eli sieltä käsin voisi sitten tehdä Mathildedaliin (josta en ole muuten kuullut aikaisemmin – onkhan mulla pieni aukko sivistyksessä? ;)) reissun!

Porvoo on tuttu paikka, mutta poikaystävän voisin sinne viedä joskus! Sen verran kiva kuitenkin 🙂

Reply

Paris is raining.. it looks so nice ur pics. ff

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *