[dropcap custom_class=”normal”]Yksi parhaista asioista elämässä on matkustelu. Olen aina rakastanut matkustella ja tutustua uusiin kulttuureihin. Ennen ulkomaille muuttoa matkustelin tiiviisti perheeni kanssa,  mutta opiskeluiden ajaksi se jäi vähemmälle. Kaikki lomat halusin nimittäin viettää täällä Suomessa, joten siksi ehdin harvemmin mihinkään kauemmaksi.[/dropcap]

Pelkästään reissun suunnittelu on jo ihanaa hommaa. Toiveissa olisikin päästä alkuvuodesta kahdelle reissulle, joten täällä on kovat suunnittelut käynnissä. Ensimmänen reissu olisi ihana toteuttaa joko Etelä-Ranskaan tai Dubaihin. Sen lisäksi suunnitellaan isäni kanssa toista matkaa hieman pidemmälle. Hän on innostunnut sukeltaja, joten tähän aikaan vuodesta hän tekee useamman kaukomatkan. Tammikuussa vanhempani lähtevät Filippiineille (siellä ilmeisesti hyvät sukelluskohteet) ja nyt  mietitään isän kanssa sitä helmikuun kohdetta. Yksi vaihtoehto on Karibia ja etenkin Curacao. Onko teistä kukaan käynyt siellä? Mikä muu Karibian saari olisi kiva (sellainen mikä ei olisi täynnä turisteja ja risteilyaluksia)?

Tällä hetkellä mun TOP 5 kohdetta on nämä alla olevat kaupungit/maat joissa olen jo aikaisemmin käynyt. Voisin ottaa mihin tahansa näistä äkkilähdön samantien! Mitkä on teidän suosikki kohteet?

 

Traveling is one of the best things in life. I absolutely love visiting new places and getting to know different cultures. It definitely makes you more aware of things and makes you appreciate different ways of being and living. I’m very lucky that from a young age I have been fortunate enough to travel with my family around the world. There are some cities and countries that have left a mark in me.

I also love planning trips and at the moment I’m trying to plan a few trips for the beginning of next year. Maybe the first one would be to Dubai or South of France and the second somewhere further away…maybe Curacao. Have you guys been to the Caribbean? If so, which one is your favorite island there?

At the moment, my favorite places are the ones below. Which are your favorite travel destinations?

1. New York

IMG_1247

Ah, New Yorkin energiaa ei löydy mistään! Olen käynyt Nyckissä useamman kerran, mutta tuntuu, että nälkä kasvaa suuremmaksi joka vierailun jälkeen. Tähän kaupunkiin ei kyllästy koskaan. Nykyään siellä asustaa myös yksi parhaimmista ystävistäni, joten sinne on monta hyvää syytä matkustaa! Täydellinen kohde esimerkiksi keväälle.

I mean New York is purely just amazing. The more I spend time, the more I like it!

2. Monaco / South of France

IMG_2595

Monaco on monen mielestä maailman tylsin paikka, mutta itse vietin siellä elämäni parhaimmat vuodet tähän asti. Tapasin siellä poikaystäväni lisäksi ihan mielettömiä ihmisiä joihin olen edelleen tiiviisti yhteydessä. Monaco on myös lokaationa täydellinen sillä sieltä pääse autolla nopeasti niin Ranskaan kuin Italiaankin. Legendaarisen Sass Cafén menoa ei myöskään voita mikään…tekisi mieli lentää sinne jo pelkästään sen takia, että pääsisi juhlimaan kunnolla (Liis ja Kristiina are you with me?)!

In Monaco I had some of the most fun years and the location is just perfect as Italy and France are so close. Breakfast in Cannes, lunch in Monaco and dinner in Milan…not bad!

3. Dubai /Oman

IMG_5184

Monen mielestä Dubai on todella keinotekoinen (ja niinhän se onkin), mutta mun mielestä ihan täydellinen kohde jos ei halua matkustaa kovin kauas ja etsii lomaltaan pelkkää rentoutumista. Dubaissa voi hyvällä omallatunnolla nauttia aurinkotuolista päivisin ja kierrellä kaupoilla iltaisin. Saa ihan täysin levätä sen sijaan, että olisi tuhat asiaa nähtävänä.

Pari vuotta sitten me yhdistettiin Dubain lomaan myös Oman. Tykkäsin kovasti! Rakastan kohteita missä ei ole hirveesti turisteja (etenkin jos on rantakohde) ja se oma rauha on tärkeää. Me lennettiin Salalahiin ja ajettiin siitä pari tuntia upeaan hotelliin keskellä ei mitään. Meidän lisäksi siellä oli muutama länsimaalainen turisti ja muutama Omanilainen pariskunta. Sai kyllä olla niin rauhassa kun halusi!

I love Dubai as it’s a place where you can just relax, enjoy the sun and do some shopping. Super chill and and perfect for charging your batteries.

Oman is also a great country and what’s best about it is that it’s not yet too touristic. Now is the perfect time to visit!

4. Mauritius

east7

Vuosi sitten me matkustettiin Mauritiukselle ensimmäistä kertaa ja päästiin toteamaan, että kyseinen saari on ihan huikean kaunis. Täydellinen paikka rentoutua ja vetää henkeä. Rentoutumisen lisäksi me tehtiin todella monta retkeä (lähes päivittäin) koska saarella rittää näkemistä ja tehtävää. Kaksi reissuista tehtiin veneellä ja se oli ehdottomasti mun lempi tapa nähdä saarta. Mauritiukselle pääsee Pariisista suoralla lennolla ja lentoaika on noin 12h. Tänne voisin hyvin palata! Toisaalta maailmassa on niin upeita muitakin saaria (Malediivit, Seychelles, Bora Bora, Fiji jne.) ja nekin on toivelistalla. Ehkä vielä joku päivä!

Mauritius…perfect beaches, clear waters and amazing sceneries. What is there not to love about it?

5. Paris

paris1

Koti-kaupunkini kahden vuoden ajan. Muuttaessani sieltä olin aivan täynnä koko kaupunkia, mutta onneksi hiljalleen rakkaus Pariisia kohtaan on taas kasvanut. En edelleenkään pidä sitä hyvänä paikkana asua, mutta parin päivän reissuksi se on loistava kohde! Kaunista arkkitehtuuria, muotia, hyvää ruokaa…oikea estettiikon paratiisi! Odotankin jo innolla tulevaa joulukuun reissua tähän valon kaupunkiin.

My old home town. My love for Paris is slowly, but surely coming back as I have got some distance from it. Can’t wait to return there next month for a few weeks!

 

You May Also Like

8 comments

Reply

Voisin matkustaa tästä listaltasi jokaiseen paikkaan! Varsinkin New York ja etelä-Ranska olisi sellaisia must see-kohteita.

Reply

Kyllä! 🙂 Kumpikin niistä on ehdottomasti näkemisen arvoisia paikkoja!

Reply

Ah mitä ihania paikkoja, noista muutama kuuluu omiinkin suosikkikohteisiini (New York (aina), Mauritius ja Pariisi). Tokio ja Hong Kong myös mielenkiintoisia ja pakko hehkuttaa Kanadan Kalliovuoria missä olen vuoden verran asunutkin (vaihtovuosi), sitä luonnon upeutta on mahdoton kuvailla! Pitäisi päästä käymään Norjan vuonoilla, sieltä löytyy kuvien perusteella tosi upeita paikkoja! 🙂

Reply

Hong Kong on ihana paikka ja Tokiossa olen halunnut käydä jo pidempään! Sinne siis vielä joku päivä 🙂 Ja ei ne Kanadan Kalliovuoretkaan yhtään hullummilta kuullosta. Maailma on kyllä täynnä upeita kohteita! Olen ollut nuorempana Norjassa ja muistan vieläkin ne huikeat näkymät. Upea kohde sekin siis!

Reply

Me oltiin häämatkalla Curacaolla reilu viikko vuonna 2007, en nyt muista hotellia mutta sen omassa rannassa oli tosi hyvä snorklauspaikka. Hotelli oli kiva ja sen illallistavintola oli ainakin aikanaan hyvä. Kannattaa kuitenkin selvittää onko Curacaolla tarpeeksi tekemistä suunnittelemallenne ajalle, jälkikäteen olisin vaihtanut pari lisäpäivää Miamiin ja max. Viikko Curacaolla. Jos tykkää snorklata, niin bongasimme merikilpikonnan, käärmeitä, delfiinejä ja muita kivoja kaloja =) Sukeltaen näkee varmasti enemmän =) Saarihyppely ABC-saarilla voisi olla kanssa kiva?

Reply

Kiitos vinkeistä! 🙂 Me mietitiinkin juuri, että yövyttäis usemmalla saarella, jotta näkisi paljon eikä ehtisi kyllästyä 🙂 Mä olisin mielelläni pari yötä Nyckissä tai Miamissa, mutta kumpikaan ei oikein ole faijan lempipaikka, joten voi, että ne jää nyt pois.

Reply

Yhdysvalloissa asuessamme Karibialle lensi tosi nopeaa ja edullisesti ainakin itärannikon kaupungeista. Suosittelen ehdottomasti Turks&Caicosia, pieni mutta todella kaunis saari, jossa ihmiset ovat ihan superystävällisiä. Aruba ja Curaqao taitavat olla tunnetumpia ja enemmän turistien suosiossa, sukellusmahdollisuudetkin olivat ilmeisesti hyvät (itse en sukella, mutta hotellistamme ainakin järjestettiin jatkuvasti kursseja ja sukellusretkiä) . Turks&Caicosille haluaisin vielä uudelleen. Täydellistä rauhaa, luonnon kauneutta, hyvää ruokaa, turkoosia vettä, sysimustia iltoja kynttilänvalossa, valkoista hiekkaa. Sopii lapsiperheille ja etenkin pariskunnille romanttiseen lomailuun, upeita boutique- ja designhotelleja, sekä ne lapsiperheiden “rysähotellitkin” ovat 5 tähden luokkaa lähes poikkeuksetta jokainen 🙂

Reply

Kiitos vinkistä Sini! Tein vähän taustatyötä ja Turks&Caicos näyttää todella upealta. Täytyy pitää se yhtenä vaihtoehtona. Kiitos vielä ja hyvät viikonloput! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *