D75_7239

 

Klassikkovaatteisiin kannatta satsata, sillä niitä tulee käytettyä vuodesta toiseen. Tämä beige villakangastakki on yksi niistä vaatteista, joka palvelee toivottavasti vielä monet vuodet. Pitkä malli ja täysin villaa oleva takki lämmittää pakkasillakin kunhan alle laittaa lämpimän neuleen. Huomasin eron heti kun vertasin tätä vaatekaapin muihin villakangastakkeihin, joissa on mukana myös tekokuituja. Tämä voittaa ne mennen tullen mitä tulee lämpimänä pysymiseen. Luonnonkuidut siis kunniaan! Tarkistatteko te muuten vaatteiden materiaalilaput ennen ostoa? Mulle se on ensimmäinen asia minkä tarkistan kun bongaan kauniin vaatteen. Jos materiaalit on pielessä niin vaate jää kauppaan oli se sitten kuinka ihana tahansa. Etenkin kun on kyse neuleistä. Takeissa joustan jonkin verran (ihan sen takia, että hinnat on niin pilvissä jos takki on 100% kashmiria), mutta neuleiden kanssa olen aikamoinen tiukkis, heh.

Hyvää viikonloppua kaikille!

 

I think classic pieces (such as trench coat, camel coat, leather bags…) are something worth investing in. They can be worn for years and they are never out of style. This beige wool coat is one of those purchases and I hope it lasts for many years. The long cut and material (100% wool) keep me warm during Finnish winters. Natural fibers are amazing and they really are worth paying a bit more for. Nowadays I only buy knits that are made of natural fibers and I can tell you that they pay themselves back in the long run. My favorite material is cashmere, but silk, merino wool and wool are also great . Not to forget linen during summer. Do you always check the material of a garment before purchasing it? What’s your favorite material?

Have a great weekend everyone!

 

D75_7259D75_7413D75_7400

Coat / Max Mara (similar here)

Knit / Joseph (similar here)

Jeans / Zara

Boots / Zara

Clutch / Miu Miu

Sunnies / Ray Ban

*Mainoslinkkejä.

You May Also Like

12 comments

Reply

I’m agreeing with you 100% on importance of investing into great quality Winter pieces since you’ll most possibly be able to use them for years to come and they’ll still look as new if you take proper care of them.
You look beautiful and classy in this outfit! 🙂

http://lartoffashion.blogspot.com

Reply

Yeah, for sure! 🙂

Thanks Natali! Have a great weekend.

Reply

Täällä toinen, joka tarkistaa aina ensimmäisenä materiaalilapun. Joissakin todella harvoissa ja harvinaisissa tapauksissa teen poikkeuksia, mutta silloinkibn poikkeukset luokaa puuvillaa 80% ja polyesteria 20%. Luonnonkuidut vaan ovat parempia! 🙂

Reply

Joo, se materiaali on kyllä se tärkein kriteeri. Välillä bongaan Zarasta niin kauniita neuleita, mutta valitettavasti suurinosa niistä on tehty tekokuiduista. Luonnonkuidut pesee ne kyllä mennen tullen! 🙂 Varsinkin kun nykyään löytää mm. kashmir neuleitakin ihan kohtuuhintaan niin mielummin panostaa sitten niihin. Niistä on iloa pitkäksi aikaa!

Hyvät viikonloput sinne!

Reply

très joli look ! je suis fan du manteau!

Reply

Merci et bon week-end!

Reply

Mäkin tsekkailen aina materiaalilapun ensimmäisenä! Luonnonkuituja sen pitää olla. Olen yhtä tarkka myös kirppisvaatteiden kanssa. En tahdo enää yhtäkään muovirättiä kaappiini tilaa viemään… Ja onhan se luonnollekin aikamoinen rasite tehdä vaatteita muovikuiduista, niistä sitten pääsee niitä mikromuoveja pyykkäyksen mukana vesistöihin :/

Reply

Kyllä se materiaali on vaan niin tärkee juttu vaatteessa. Luonnonkuidut on niin paljon mukavampia päällä verrattuna esim. akryyliin. Onneksi nykyään löytää vielä kohtuuhintaan luonnonkuiduista valmistettuja vaatteita!

Reply

Kyllä! Tsekkaan vaatteiden tuotemerkinnät yhtä antaumuksella kuin ruokapakkausten 😉

Osaatko antaa vinkkejä, mistä ostovaiheessa voi tunnistaa nyppyyntymättömän villaneuleen? Itselläni on yksilöitä, jotka ovat säilyneet vuodesta tosiin kuin uusina ja osa nyppyyntyy heti. Onko kyse lankasäikeiden pituudesta vai mistä? Aina hintakaan ei ole tämän asian kanssa korreloinut…

Ihanaa viikonloppua xx

Reply

Musta tuntuu, että sun pitää antaa mulle pieni oppitunti niiden ruokapakkausten lukemiseen, heh. Ne selostukset kun on mulle suurimmaksi osaksi hepreaa!

Tiedän, että kuitujakin on eri laatuisia, mutta mulla on itseasiassa esim. kaikki kashmir neuleet ollut todella hyviä on ne sitten H&M:stä tai Loro Pianan. Hintaerot on aika valtavia, mutta olen ollut tyytyväinen kaikkiin omaan kaapin neuleisiin. Hyvää tuuria?

Voi olla, että niillä lankasäikeiden pituudella voi olla jotain osuutta asiaan, mutta en ole varma…Etenkin kun olen ollut yhtä tyytyväinen mun 59€:n kashmir neuleeseen H&M:stä kuin mun monen sadan euron merkkineuleisiin.

Tästähän voisi tehdä kunnon tutkielman! 😉

Kiitos Leeni ja sitä samaa sinne. Nähdään pian!

Reply

Haha, saat oppitunnin!

Tämä kirjoitus osui äsken silmään kuin tilauksesta: http://aamukahvilla.fi/2015/01/kun-design-ostokseen-pettyy/ Kannattaa lukea Samu-Jussin vastaus asiaan, niin säästyt tutkielman tekemiseltä 😉

Reply

Kiitos linkistä! Siinä vastauksessa onkin aika hyvin selitetty eri materiaalien ominaisuudet. Säästyin siis vaivalta! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *