Screen Shot 2015-01-25 at 14.11.10

 

[dropcap custom_class=”normal”]Me aloimme seurustella poikaystäväni kanssa vuonna 2009 kun tavattiin Etelä-Ranskassa. Koko ensimmäisen kolmen vuoden ajan meillä molemmilla oli omat asunnot, mutta vietin luonnollisesti paljon aikaa hänen luonaan. Pariisissa vasta muutettiin virallisesti yhteen ja siellä vierähti kaksi vuotta. Tilanne on nyt se, että ollaan poikaystäväni kanssa vietetty noin puoli vuotta eri maissa. Minä täällä Suomessa ja hän Ranskassa. Töiden takia tämä oli meille molemmille paras ratkaisu ja meidän päätöstä helpotti se, että tiedettiin jo muutto vaiheessa, että tämä on tilapäinen ratkaisu. Meidän kohdalla se asenne on siis koko ajan ollut se, että tämä ero ei tule kestämään montaa vuotta, jolloin se on ollut paljon helpompi käsitellä. Tärkeää on myös se, että suhde oli tosi hyvällä pohjalla jo ennestään eikä kummallakaan ole mitään luottamus tai mustasukkaisuus ongelmia. Silloin kaukosuhteesta tulisi huomattavasti vaikeempaa. Me ollaan myös molemmat luonteelta sellaisia, että viihdytään yksinämmekin, joten sekin helpottaa tätä tilannetta paljon. Ja tärkeintä on se, että ei tee tästä liian dramaattista tai vaikeaa. Niin paljon on asenteesta kiinni. Tilanne on mikä se on ja siitäkin voi ottaa ilon irti![/dropcap]

Tässä muutamia pikku kikkoja, joilla me ollaan saatu kaukosuhde tuntumaan helpommalta;

 

 • Skype treffit – Me usein lyödään lukkoon päivä ja aika ja sitten jutellaan vähän pidempään kerralla. Parasta on kun näkee sen toisen ja tulee fiilis, että eihän se niin kaukana olekaan.
 • Viber – Ihanaa, että pystytään soittamaan toisillemme koska tahansa kun tulee se fiilis ja jutella juuri niin kauan kun halutaan ilman, että kumpikin joutuu vararikkoon. Myös se, että saa toisen puhelimen kautta kiinni milloin tahansa luo sellaisen läheisyyden tunteen. Jos on jotain tärkeetä asiaa tai muuten vaan haluaa jutustella niin se onnistuu muutamalla näppäilyllä.
 • Tulevaisuuden suunnittelu – Harvalla erossa olevalla parilla on tuskin ajatuksena, että tilanne ei tulisi koskaan muuttumaan. Siksi on tärkeää tehdä suunnitelmia ja miettiä tulevaa, jotta molemmat on varmasti samalla aaltopituudella.
 • Matkaliput valmiina – Tilannetta helpottaa se, että tietää milloin me nähdään seuraavan kerran. Kun lentoliput on jo hankittu hyvissä ajoin niin se tieto siitä, että päivänä x nähdään, helpottaa kummasti.
 • Käytä aika erossa viisaasti – Se, että me ollaan erossa toisistamme tarkoittaa, että meillä on enemmän aikaa muille tärkeille ihmisille meidän elämässä. Suosittelen siis käyttämään sen ajan fiksusti viettäen vaikka laatuaikaa niiden ihmisten kanssa ketä harvemmin näkee.
 • Pidä itsesi aktiivisena – Se, että jäisi kotiin itkemään tilannetta ei luonnollisesti auta ketään. Siksi on hyvä järjestää itselle kivoja juttuja ja pitää itsensä aktiivisena. Mikä parempi ajankohta aloittaa vaikka uusi harrastus!
 • Iloitkaa toistenne jutuista – On tärkeää muistaa, että kummallakin on se oma elämä ja niitä tilanteita tulee kun toivoo, että olisi toisen luona. Jos toisella on esimerkiksi syy juhlia, niin täytyy muistaa olla onnellinen sen toisen puolesta eikä viedä hänenkin fiilistä vaikka kuinka harmittaisi ettei itse pääsisi paikalle.
 • Hyväksyminen – Täytyy muistaa, että myös niitä päiviä tulee kun kiroaa koko tilannetta, mutta se on ihan normaalia. Tähän pätee se tuttu sääntö siitä, että aamulla on jo parempi olo. Niin se aina menee!
 • Pitäkää toisenne ajantasalla – On tärkeetä kertoo niistä huonoistakin päivistä tai jos joku asia ärsyttää. Me ollaan huomattu, että mitä enemmän tiedetään toistemme ajatuksista niin sitä kivempi on sitten nähdä kun aikaa ei mene vanhojen juttujen kaiveluun tai selittämiseen.

 

Tässä siis muutamia pieniä keinoja helpottamaan kaukosuhdetta. Kaikki suhteethan on täysin erilaisia, mutta nämä kikat toimii ainakin meillä! Onko teistä moni kaukosuhteessa nyt tai joskus ollut? Miten te selvisitte siitä ajasta?

 

Screen Shot 2015-01-25 at 14.25.28

 

Me and my boyfriend have been living in different countries now for around six months. For us both, this was the best option in this situation as we both had work in our own countries. From the start, we knew that it would just be a temporary solution, which made it easier to deal with. We both also are comfortable spending time on our own, which is important. If we were too dependable on each other it would be much harder. Also, to be able to survive a long distance relationship, the relationship needs to be in very good shape to begin with. There cannot be any trust or jealousy issues, because otherwise it will be too much to handle.

There some things that have made the distance easier to handle for us and here are the main ones;

 

 • Skype – Planning dates on Skype and catching up is the closest it gets to being together, when there is distance between you. I love how on Skype you see the other person and can talk as if they were there. 
 • Viber  – The fact that I can call my boyfriend whenever I want from wherever I want without getting broke is amazing. It makes it seem like there is no distance when I can reach him so effortlessly.
 • Make plans  – Always focus on the future and make plans together just so you know both are on the same page. When you make plans and goals together, you are more likely to achieve them and this keeps you driven and working for the same end goal (which is being together).
 • Booked tickets – I find it easier when I know exactly when we are seeing each other again. Even if it’s two months away, it gives me some piece of mind. The worst would be not to know when we would see each other. Then the distance would actually feel even worse.
 • Spend your time wisely – Okay, so you basically have a bit more time for yourself now that you can’t be with him as much. What I suggest you do is spend that time wisely and have some quality time with your friends and family.
 • Keep yourself busy – The situation will only get worse if you spend all your free time crying about it. So instead, keep yourself busy and active. And what better time to start a new hobby than now?
 • Acceptance – There will be days when everything seems too much to handle, but just remember that you will feel much better the next day. Just focus on getting through the day and know you will wake up with a much better feeling.
 • Keep each other posted – We like to talk about everything (even the small things that you think don’t matter or you don’t feel like sharing) just so that when we see each other, we don’t have to go back and start solving some old things. It works for us!

 

Are any of you in a long distance relationship? What are your tips for making it a bit easier?

 

*All quotes; Pinterest.

You May Also Like

7 comments

Reply

Onko teillä suunnitelmia naimisiinmenon suhteenkin? Itse en kyllä ikinä pystyisi tuollaiseen erossaoloon pitkän suhteen jälkeen mutta hienoa että teillä sujuu noin hyvin!

Reply

Naimisiinmeno ei ole ajankohtaista varmaan vielä pariin vuoteen, mutta toki ollaan siitäkin puhuttu. Ihan rehellisesti sanottuna, en usko, että kumpikaan meistä olisi enää tässä suhteessa jos ei tuntuisi siltä, että olisi löytänyt sen ihmisen kenen kanssa haluaa viettää loppuelämän. Ainakaan enää tässä iässä! Mutta meillä on mennyt ihmeen hyvin tähän asti ja kuten sanottu, paljon on asenteesta kiinni 🙂

Reply

Kiva ja itselleni hyvin ajankohtainen postaus! Olemme seurustelleet poikaystäväni kanssa reilut viisi vuotta ja olemme asuneet melkeinpä koko sen ajan erillään toisistamme. Koska kuitenkin asumme samassa maassa, pyrimme näkemään toisiamme pääasiassa joka viikonloppu. Erossa oleminen ei todellakaan ole aina helppoa, mutta olemme saaneet homman onneksi toimimaan. Meilläkin suurimpana syynä on varmasti se, että suhteemme on todella hyvällä pohjalla ja luotamme molemmat toisiimme täysin. Maltan tuskin odottaa sitä, että pääsemme vihdoin muuttamaan pysyvästi saman katon alle!

Tsemppiä 🙂 Kaukosuhteessa kyllä todella punnitaan suhteen toimivuus.

Reply

Se on muuten totta, että ihan täällä kotimaassakin moni pari voi olla kaukosuhteessa, mutta onneksi te pystytte nähdä toisianne aina viikonloppuisin mikä kuullostaa ihanalta! 🙂 Ei tarvitse kärvistellä viikkotolkulla! Tosin siihenkin tottuu kun on vähän pakko.

Joo, kyllä se vaan niin on, että kun suhde on hyvällä pohjalla ja luottamus täysin puolin ja toisin niin kaukosuhde toimii hyvinkin. Mun mielestä ainakin pahinta olisi jos toiseen ei luottaisi. Toisaalta sellainen suhde ei ainakaan itsellä onnistuisi asui sitten yhdessä tai ei.

Kiitos ja tsemppiä myös sinne! Kyllä se tästä 🙂

Reply

Tutulta kuulostaa! 🙂 Meillä on takana lähes 9 vuoden kaukosuhde. Tuosta ajasta aika tarkalleen vuosi ollaan ehditty asumaan yhdessä. Nyt tuli jälleen pieni erossaolo, mutta näyttää siltä, että päästään jälleen muuttamaan yhteen. Meillä meni suurin osa tuosta ajasta erossa opintojen takia, molemmat opiskeli opinnot loppuun omassa maassaan. Sen jälkeen erossa ovat pitäneet joitakin aikoja työkuviot. Välillä sitä kysyy, että milloin tämä oikein loppuu, mutta ehkä tähän on jotenkin jo tottunutkin, ettei asiaa tule sen enempää enää miettineeksi.

Ja hyviä pointteja mainitsit, miten pitää yllä tämänlaista suhdetta. Sanoisin, että iso etu tässä on puolestaan ollut se, että juteltua on tullut tunteja ja taas tunteja. Varmasti paljon paljon enemmän, mitä yhdessä asuvat pariskunnat monesti. Sen avulla on oppinut tuntemaan ja hyväksymään toisen niin hyvin, ettei suhdetta tunnu enää kaatavan mikään. Nykyään kun ihmiset eroavat jotenkin niin helposti, vaikka saavat viettää aikaa yhdessä toisin kuin ne, jotka vain haaveilevat yhteisestä ajasta.

Voih, tästä aiheesta voisi vaikka kuinka… 🙂

Mutta tsemppiä kovasti haasteeseen! Tosiaan helpottaa, kun tietää, milloin seuraavaksi näkee toisen, ja että tilanne on vain väliaikainen! 🙂

Reply

Wau, hienoa, että teillä on noinkin pitkään onnistunut kaukosuhde! Ja mun mielestä on myös hyvä, että olette päässyt kokeilemaan yhdessä asumista ihan sen takia, että sitten saa varmuuden siitä, että se yhteiselokin sujuu. Nyt tietää mitä odottaa ja tietää, että se on sen arvoista! 🙂 Ja kyllä siihen erossa oloon tottuu niinkuin sanoit. Ei sitä sitten samalla tavalla mieti ja hyvä niin koska muuten se voisi olla liian raskasta.

Hyvin muuten sanottu, että tulee juteltua paljon enemmän kuin mitä tulisi jos asuisi saman katon alla. Se on nimittäin niin totta. Pariisissa asuessa meidän arki oli niin kiireistä, että vasta myöhään illalla nähtiin kotona ja sitten ruokailun kautta nukkumaan. Siinä ei siis jaksanut höpötellä tuntitolkulla. Nyt kun “treffataan” Skypessä niin siinä voi vierähtää parikin tuntia jutellen niitä näitä. Ehdottomasti yksi kaukosuhteen hyviä puolia!

Ja kyllä, sitä yhteistä aikaa osaa arvostaa ihan eri tavalla kun sitä ei ota itsestäänselvyytenä.

Heh, älä vaan…voisin jatkaa tätä viestiä kilometritolkulla 😉

Kiitos ja tsemppiä myös sinne! 🙂

Reply

<3wish to see you guys soon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *