816A2406-2

 

Nyt kun olen päässyt vähän rauhoittumaan reissun jäljiltä ja hoitamaan asioita niin voin paremmin palata takaisin lomaan ja kertoa vähän enemmän Seychelleistä. Onko teistä kukaan käynyt siellä aikaisemmin? Suomea kuulin pelkästään kaksi kertaa ihan ohimennen, joten en usko, että kohde on monen suomalaisen suosiossa. Saksalaisia ja ranskalaisia siellä on sitten sitäkin enemmän.

Mietin, että teen postauksen niistä kahdesta saaresta joilla yövyin Seychelleillä. Ensimmäinen oli nimeltään Mahé ja se on Seychellien pääsaari. Pääkaupunki on Victoria. Pääsaari ei ole kooltaan kovinkaan suuri ja noin tunnissa sen ajaa päästä päähän. Tieverkosto on hyvin suppea, joten ruuhkia siellä syntyy helposti mikä kannattaa muistaa etenkin ajaessa lentokentälle mahdolliseen ruuhka-aikaan. Tosin saarella ei ole kovinkaan paljon asukkaita (n.78,000), joten samanmoisia ruuhkia kuin esim. Mauritiuksella siellä on harvemmin. Kuulin, että valtio verottaa autoilijoita todella rankalla kädellä, jotta jokaisella ei olisi varaa autoa edes hankkia. Tämä sen takia, että tieverkosto ja saaren koko ei yksinkertaisesti kestä enempää liikennettä.

 

816A2427816A2449.CR2 2816A2513

 

Mahélta löytyy hotelleita ympäriinsä, mutta moni niistä on Beau Vallon niemen lähettyvillä. Siellä yövyin kolme ensimmäistä yötä. Beau Vallon on saaren vilkkain niemi (paikallisten keskuudessa) ja alueelta löytyy mm. muutamia kauppoja ja ravintoloita. Me söimme yhtenä iltana rannan tuntumassa ravintolassa nimeltä Plage. Ruoka oli reissun parasta, joten voin suositella sitä kaikille Mahén vierailijoille. Yksi miinus tällä alueella on se, että teillä liikkuminen jalkaisin on vaikeaa. Tiet on nimittäin todella kapeita, eikä kävelyteitä ole ollenkaan. Se tarkoittaa sitä, että täytyy kävellä vilkkaalla tiellä autojen seassa. Beau Vallon rannan tuntumassa on kyllä yksi kävelytie, mutta se on pelkästään rannan suuntaisesti ja suhteellisen lyhyt.

 

816A2582816A2595

 

Loman viimeistä kaksi yötä vietettiin saaren eteläosassa Baie Lazaressa joka on huomattavasti Beau Vallon-aluetta rauhallisempi. Siellä sai olla todella yksin ja rannat olivat lähes tyhjiä muutamaa paikallista lukuunottamatta. Sillä puolella saarta on todella kaunis luonto (hedelmällinen) ja suosittelen tekemään kävelyn vuorille. Näkymät on huikeat ja matkalla näkee sitä todellista paikallista elämää. Koko kahden tunnin kävelyn aikana me ei törmätty yhteenkään ulkomaalaiseen ja vuoristossa on myös todella vähän liikennettä, joten teillä pystyy hyvin kävelemään ilman huolta. Mieleeni jäi yksi ihana paikallinen pikkupoika, joka lähetteli lentosuukkoja terassiltaan. Siitä sai puhtia jaksaa reitti loppuun asti vaikka koville se otti…myönnetään. Tunti oli pelkkää kapuamista todella jyrkkiä teitä pitkin ja toinen tunti alaspäin. Reissu oli kyllä kaiken sen hien arvoista!

 

816A3227816A3211

 

Mikä Seychelleissä viehätti eniten oli se, että siellä ei ollut sellaista “turisti”-fiilistä ollenkaan vaan tuntui, että näki sen todellisen autenttisen puolen tästä maasta. Muutamia turistikauppoja kyllä löytyy, mutta ne on harvassa. Turismi on maan suurin taloudellinen sektori, mutta mikään varsinainen turistirysä se ei ole.

Tästä päästäänkin siihen, että Seychellit on todella kallis kohde. Toisaalta kallis sen on oltavakin koska massaturismi pilaisi koko paikan. Luonto on Seychelleillä tärkeässä osassa ja sitä onneksi ymmärretään suojella. Samoin merta. Siksi se on loistava kohde etenkin sukeltajille. Korallit on vielä loistossaan (toisin kun esim. Mauritiuksella) ja kalat voivat hyvin. Seychelleillä ei siis ole sitä ongelmaa, että yli kalastaminen pilaisi merenalaisen elämän. Tämähän on se yksi suuri ongelma Mauritiuksella. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että kaikki on kallista. Hotellit, ruoka, laivaliput, taksit, palvelut…you name it. Huomattiin, että siellä oli lähes sama hintataso kuin täällä Suomessa. Ravintola-illallinen kahdelle maksoi 140€, eli sama kuin olisi syönyt vaikka Gaijinissa.

Paikalliset on todella tyypillisiä “saarelaisia”, eli todella rentoja ja noh, hitaita. Ihmiset on kyllä todella mukavia, mutta huomaa, että he on jollain tavalla ehkä hieman varautuneita, mutta lämpenevät kyllä nopeasti. Toki hienommissa hotelleissa palvelun taso on todella hyvää, mutta muuten paikallisilla on kunnon “manana”-asenne. Meitä se ei haitannut, mutta jos on tottunut esim. Kaakkois-Aasialaiseen palveluun niin siihen palvelun tasoon paikalliset ei kyllä yllä.

 

816A3172816A3186

 

Mahé on kaunis saari, mutta Seychelleillä on monta muuta upeaa saarta nähtävänä. Siksi suosittelenkin yöpymään useammalla saarella, jotta saa kokonaisvaltaisen kokemuksen maasta. Seychellit koostuu yli 100 saaresta ja osa niistä on todella pieniä ja osa niin kaukana, että niihin on lennettävä. Osalla niistä on ainoastaan yksi hotelli ja vain muutama huone. Tällaisia kohteita suosittelisin häämatkalaisille. Frégate on esimerkiksi saari, jolta löytyy ainoastaan yksi pieni luksushotelli. Siellä saa varmasti olla todella rauhassa. Poikaystäväni on taas viettänyt lomiaan Desroches saarella, jossa on myös vain yksi hotelli ja saari sijaitsee lentomatkan päässä Mahélta ulkosaaristossa, eli siellä saa kyllä olla enemmän tai vähemmän omissa oloissaan. Se vasta luksusta on oman näkemykseni mukaan!

 

816A3111816A3231

 

Voin suositella Seychellejä niille matkaajille, jotka tykkäävät tehdä omatoimisia matkoja, nauttivat kauniista luonnosta ja haluavat rentoutua hiljaisessa ympäristössä. Aktiviteetit on lähinnä mereen liittyviä, eli sukellus, kalastaminen ja veneily on ne parhaat ajanvietteet. Jos toivoo, että kohteesta löytyy huvipuistoja, museoita, ostoskeskuksia ja eläintarhoja niin Seychellit ei silloin ole oikea kohde.

Tällä viikolla jatketaan vielä juttua tästä upeasta maasta ja seuraavaksi tutustutan teidät La Digue saareen, joka on aivan upea. Siellä suu loksahti auki monta kertaa ja sieltä löytyy kyllä maailman kauneimpia rantoja. Tästä saaresta lisää siis myöhemmin!

 

 

Now I’ve had a moment to get some errands done so it’s time to go back to Seychelles in this post! I’ll start off with Mahé, which is the main island and where I stayed in total for five nights. The first part of the vacation we stayed in Beau Vallon, which can be considered as a “busy” area. Anyway the public beach is loved by many locals and around it are a few hotels. Also a great restaurant called Plage is located there.

The last part of the holiday was spent on the south part of the island in Baie Lazare. The nature there is particularly beautiful and it’s a very calm place. Only a few tourists and mostly locals.

What I mostly liked about Seychelles is that even if tourism is the most important sector, it doesn’t feel like a touristic place. It still has a very authentic feel and the nature is untouched. Seychelles is very expensive, but it partly explains why it has stayed so beautiful. Mass tourism would definitely destroy it and the country couldn’t even sustain it.

Besides the main island, I would recommend you to visit other islands as well to get a more complete picture of this beautiful country. I also visited an island called La Digue, which was gorgeous. More about this place later on!

 

You May Also Like

4 comments

Reply

Voih, ihanaa! En ole ikinä käynyt, mutta olisi varmasti kohde minun ja mieheni mieleen. Rakastamme enimmäkseen rauhaa ja hiljaisuutta…

Reply

Siinä tapauksessa ihastuisitte Seychelleihin ihan varmasti! Siellä kun riittää sitä rauhaa ja hiljaisuutta 🙂

Reply

Kiitos infosta ja ihanista kuvista 🙂 Tuo on niin listalla matkakohteissa!

Reply

Suosittelen! Ihan mieletön kohde 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *